FLEX Versnellingsprogramma

Stedin ziet voor zichzelf een rol weggelegd in het faciliteren en ontwikkelen van de markt als het gaat om flexibiliteit. Marktpartijen laten floreren in het energiespel door ze de juiste randvoorwaarden, data, marktmechanismen, platforms en prikkels te bieden. Daarom zijn we een FLEX Versnellingsprogramma gestart waarmee we marktinitiatieven met flexibiliteitsoplossingen stimuleren. 

Marktinitiatieven gezocht

Die oplossingen kunnen zich richten op het balanceren van vraag en aanbod. Maar bijvoorbeeld ook portfolio optimalisatie door hier een vorm van piekreductie of piekverschuiving aan toe te voegen. We bieden voor deze oplossingen een financiële waardering en faciliteren daar waar nodig. De focus ligt in eerste instantie op initiatieven op laagspanningsniveau en bij kleinverbruikers. Vanzelfsprekend zijn we benieuwd naar de effecten van de oplossingen op het gedrag van klanten en de impact op onze netten. Met dat inzicht kunnen we onze energie-infrastructuur efficiënter inrichten.

Huizen met zonnepanelen

Ons programma

We willen graag in contact komen met marktpartijen die kleinschalige pilots willen opstarten rondom inzet van flexibiliteit en variabele leveringstarieven.

Organisaties kunnen hun plan indienen voor:
  • Testen variabel leveringstarief
  • Experimenteren met inzet van flexibiliteit bij kleinverbruikers (Full Flex)

Lees meer in het informatiepakket. Een initiatief schrijft u in via dit formulier en stuurt u naar dit e-mailadres o.v.v. FLEX Versnellingsprogramma. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op. 

Deel dit artikel