Hyko

Ga met ijsbeer Hyko op energie-avontuur!

Over dit project


  • Hyko laat kinderen nadenken over klimaatverandering en energieverbruik
  • Interactieve app voor iPad en Android met prachtige illustraties en interactieve tekst
  • Nu gratis beschikbaar in de appstore

De uitdaging

Hoe leer je kinderen op speelse wijze nadenken over klimaatverandering en energieverbruik? Zij zijn immers de consumenten én raadgevers van de toekomst. Als we minder energie gebruiken en nadenken over hoe we die opwekken, dragen we bij aan het voorkomen van klimaatverandering en versnellen we de overgang naar een schonere energievoorziening. Zo sparen we energie, het milieu en geld.

De oplossing

IJsbeer Hyko! Samen met het start-upbedrijf Care To Save geven we het verhaal van ijsbeer Hyko en het smeltende ijs uit. Hyko woont met zijn familie op de koude Noordpool. Maar de ijsschotsen smelten elke dag een beetje meer. Hoog tijd voor actie en Hyko gaat dan ook op onderzoek uit. 

Het e-boek is als app gratis beschikbaar voor iedereen. Maar Hyko is meer dan een verhaal. In de toekomst komt er ook een voor kinderen geschikte app die meer inzicht geeft in het energieverbruik thuis. Deze app daagt de hele familie uit bewust met energie om te gaan. Met z’n allen kunnen we de noordpool redden!
IJsbeer Hyko

Met Hyko wordt energie leuk om mee bezig te zijn en spaar je energie, het milieu en geld. 

Partners

  • Pickatale: Pickatale is een bibliotheek met meer dan 200 interactieve verhalen voor kinderen, ontworpen om beter te leren lezen! Leer nieuwe woorden en word een betere lezer tijdens het lezen van boeken over draken, prinsessen en nog veel meer! Download Pickatale nu!

  • CareToSave: CareToSave is een start-upbedrijf dat op speelse wijze kinderen wil betrekken bij energieverbruik en klimaatverandering. Hyko is door hen ontwikkeld. Wil jij weten hoe het met Hyko blijft gaan? Meld je dan aan voor updates.

Deel dit artikel

Reinout Wissenburg

Reinout Wissenburg

Innovator

Gedreven en ambitieuze duurzaamheidsprofessional met ervaring en netwerk in het Nederlandse en Europese politieke en energielandschap, zowel als lobbyist en als ontwikkelaar van windenergieprojecten. Specifieke interesse voor het snijvlak van maatschappij en bedrijfsleven en met een sterk kloppend hart voor de energietransitie en verduurzaming. Een duurzame toekomst en idealisme werken als een bron van inspiratie en liggen aan de basis van een sterke overtuigingskracht en oprecht enthousiasme.