OER

Optimalisatie Elektriciteitsnet Rotterdam

Klaar voor de toekomst

Samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie, dat doen we bij Stedin elke dag. Om ervoor te zorgen dat Rotterdam klaar is voor alle ontwikkelingen in de toekomst, verbeteren we de komende jaren het elektriciteitsnetwerk in Rotterdam centrum en Delfshaven. Met een robuuster net kunnen bewoners, bedrijven en andere organisaties nu en in de toekomst ongestoord energie afnemen én terugleveren.  • Gereed eind 2018
  • 30 kilometer nieuwe 23kV elektriciteitskabel
  • Minder overlast door slimme oplossingen en samenwerkingen bij andere werkzaamheden

Tracé

Voor het nieuwe tracé wordt circa 30 kilometer nieuwe 23kV elektriciteitskabel gelegd. De werkzaamheden voeren we in 2017 en 2018 in verschillende fasen uit. Daarbij werken we nauw samen met de Gemeente Rotterdam, de RET en overige (nuts)bedrijven. Als het mogelijk is voeren we werkzaamheden onder de grond, zoals bijvoorbeeld rioolvervanging, in dezelfde periode uit om overlast voor de omgeving te verminderen.

Planning werkzaamheden

Alle werkzaamheden voor het OER project 2017 zijn afgerond, zie kaart hiernaast. Binnenkort volgt hier de planning voor de werkzaamheden die we in de zomer en het najaar van 2018 uitvoeren.

Tracekaart 2017Klik op de afbeelding voor een grotere variant. De werkzaamheden op deze kaart zijn inmiddels afgerond.

Stedin-medewerkers bij kabelhaspel

Wat merkt u ervan?

Wij doen ons uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken. Maar het aanleggen van de kabels gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij.  Een deel van de werkzaamheden kunnen we met zogenoemde gestuurde boringen uitvoeren. Dat heeft als voordeel dat de straat niet afgesloten hoeft te worden voor doorgaand verkeer. We moeten echter ook graven. Deze werkzaamheden vinden voornamelijk in de stoep plaats en duren zo’n 2 tot 3 weken. Hierbij zorgen wij altijd voor goede afzettingen en omleidingen zodat het voor iedereen veilig is en woningen en bedrijven bereikbaar blijven. Wel kan het zijn dat er tijdelijk een aantal parkeerplaatsen in gebruik is voor de werkzaamheden.

Hoe houden wij u op de hoogte?

Voordat wij bij u in de straat starten met de werkzaamheden, ontvangt u per brief uitgebreid informatie over welke werkzaamheden we uitvoeren. We informeren u over het soort werkzaamheden, hoe lang het duurt en wat u ervan merkt. In sommige straten worden ook - waar mogelijk en nodig - de gasleidingen en huisaansluitingen vervangen. Als we bij u een huisaansluiting moeten vervangen voor het nieuwe gasnetwerk, maken we altijd een persoonlijke afspraak met u.

Vragen?

Heeft u vragen over de werkzaamheden die wij uitvoeren? Neem dan contact op met een van onze omgevingsmanagers via FM_OER@stedin.net.

Deel dit artikel