Pijnacker Centrum: vervangen gas en elektra


 

Wat gaat er gebeuren?

We vervangen de gasleidingen en elektriciteitskabels in uw wijk. Dat doen we voor een robuuste energievoorziening. Zo krijgt het net nu meer capaciteit voor het terugleveren van decentraal opgewekte energie van bijvoorbeeld windmolens en zonnepanelen. Tijdens onze werkzaamheden vervangen we alle hoofdleidingen in de straten. De huisaansluitingen (de leidingen naar de woning toe) vernieuwen we alleen als deze aan vervanging toe zijn. 
  • Start half maart 2018
  • Uitvoering werkzaamheden in fases
  • Gereed eind 2019
  • Aannemer BAM Infra Energie & Water West

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De hoofdleidingen die we vervangen, liggen in de straten of trottoirs. Het is mogelijk dat uw straat, woning, winkel of bedrijf minder goed bereikbaar is. Indien nodig leggen we loopplanken neer. 

Mogelijk is ook uw huisaansluiting aan vervanging toe. Voor deze werkzaamheden vragen wij toegang tot uw woning (meterkast of kruipruimte). Bovendien is het dan soms noodzakelijk dat we een klein gat graven vlak voor uw woning. Als we bij u in huis werkzaamheden moeten verrichten, neemt onze aannemer vooraf contact met u op. Onze monteurs en grondwerkers hebben altijd legitimatie bij zich. Vraag hier gerust naar.

Het kan gebeuren dat u door de werkzaamheden tijdelijk niet beschikt over gas of elektriciteit. Wij informeren u daarover via een brief of kaartje. 

 

Asbestcementleidingen

De gas- en waterleidingen die worden vervangen zijn van het type hechtgebonden asbestcement. Conform de landelijke wetgeving verwijderen uitsluitend gecertificeerde medewerkers deze leidingen. Het materiaal wordt in speciale containers afgevoerd. Tijdens de werkzaamheden wordt het werkgebied afgezet en is het niet toegankelijk voor onbevoegden. Bij de werkzaamheden is er geen gevaar voor de omgeving. 


Overzicht werkzaamheden

De werkzaamheden beginnen aan de zuidzijde (Hoflandstraat). Op de kaart van het werkgebied kunt u zien dat het werk opgedeeld is in vier fases: 

Fase 1 (maart 2018 – september 2018)
Hoflandstraat, Margrietstraat, Irenestraat, Emmastraat en Wilhelminasingel.

Fase 2 (maart 2018 – maart 2019)
Wilhelminasingel, Julianalaan, Prins Hendrikstraat, Beatrixstraat, Emmastraat, Willem de Zwijgerlaan, Sophiastraat en Van Brachtstraat.

Fase 3 (juli 2018 – augustus 2019)
Emmastraat, Stationsstraat, Emmapark, Julianalaan, Kerkweg, Westlaan, Spaerwoude, Willem van Wildenstraat en Adam Pijnackerstraat.

Fase 4 (november 2018 – oktober 2019)
Kerkweg, Korteweg, Julianalaan, Willem de Zwijgerlaan en Wilhelminasingel. 

Fases werkzaamheden Pijnacker Klik op de afbeelding voor een grotere variant

Meer informatie over de werkzaamheden

Al uw vragen kunt u stellen aan de monteurs die bij u in de wijk werken. Ook kunt u op werkdagen van 8.00 – 16.00 uur bellen met de heer Tom van Zijl van BAM Infra via telefoonnummer 06 11 863 821. 

Heeft u vragen aan Stedin die niet over deze werkzaamheden gaan, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 088 896 39 63.

Deel dit artikel