Investeringen in netten Gouda

Stedin legt een nieuwe elektriciteitskabel aan voor de woonwijk Westergouwe. Om Nederland te verduurzamen, wordt deze woonwijk deels aardgasvrij gebouwd. Hiervoor is wel extra elektriciteit nodig. 
  • Start begin juni 2018
  • Gereed eind december 2019
  • Uitvoering door aannemer Quint & Van Ginkel

Wat merkt u van de werkzaamheden? 

Grote projecten als deze gaan niet onopgemerkt voorbij. Door onze werkzaamheden goed te plannen en af te stemmen met de gemeente, proberen wij de totale overlast voor u zo beperkt mogelijk te houden. Op sommige plaatsen boren we een gat voor de kabel, op andere plaatsen graven we de weg open of persen we de kabel onder de weg door. In de video hieronder en op deze kaart ziet u waar de nieuwe elektriciteitskabel precies loopt.

 De werkzaamheden worden uitgevoerd door onze aannemer Quint & Van Ginkel. De monteurs hebben altijd een legitimatiepas bij zich, vraag hier gerust naar. U kunt de medewerkers van Quint & Van Ginkel altijd aanspreken als u vragen hebt.

Wanneer zijn de werkzaamheden?

De eerste fase van de werkzaamheden (een boring onder de Gouwe) zijn inmiddels afgerond. 

Eind februari 2019 boren wij onder de Turfsingel door, van de Sint Mariewal naar Cultuurhuis Garenspinnerij. Daarna leggen wij de kabel verder aan richting Erasmusplein, de Prins Hendrikstraat, de Snoystraat en de Walvisstraat. 

  • De rijbaan aan de Sint Mariewal wordt gedurende de gehele periode van de werkzaamheden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. 
  • Aan de overzijde worden de Veerstraat en Singelstraat (gedeeltelijk) afgesloten voor (fiets)verkeer. 
  • De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Quint en Van Ginkel. De werktijden zijn van maandag t/m vrijdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Bij onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat de monteurs noodgedwongen afwijken van deze werktijden. 
  • Voorafgaand aan de boring hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan om de omgeving te beschermen en te informeren. Lees hier meer

Meer informatie over de werkzaamheden

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de heer Ron Rebergen van aannemingsbedrijf Quint & Van Ginkel. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 030 666 82 43 en via e-mail ron@quintenvanginkel.nl

Deel dit artikel