Dr. Zamenhofstraat: nieuwe elektriciteitskabels


 

Wat gaat er gebeuren?

Om de levering van elektriciteit nu en in de toekomst te garanderen, vervangen wij de elektriciteitsverbinding tussen het energiestation aan de Dr. Zamenhofstraat en het energiestation in Rotterdam Ommoord.   • Start eind april 2018
  • Gereed eind augustus 2019
  • Uitvoering door aannemer A.Hak

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Wij doen ons uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken. Uw woning of bedrijf blijft bereikbaar. Verder beschikt u tijdens de werkzaamheden gewoon over elektriciteit. Gedurende de werkzaamheden kunt u enige geluidshinder ervaren. De wegen rondom de werkzaamheden worden op sommige punten tijdelijk gestremd en waar nodig wordt u omgeleid. Mogelijk ondervindt u enige hinder van het bouwverkeer.
 

Overzicht werkzaamheden

In de wijk Kralingen wordt gestart met het opgraven van de kabels (rode lijnen op de overzichtskaart). Deze werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de stoep in het stedelijk gebied vanaf de Dr. Zamenhofstraat. Hiervoor wordt een sleuf van circa 80 cm breed gegraven. Na het leggen van de kabel wordt de sleuf weer dicht gemaakt.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van zogenoemde gestuurde boringen (blauwe lijnen op de kaart). Deze boringen vinden voornamelijk rondom de Kralingse Plas plaats. Bij een boring is er sprake van een intrede- en een uittredepunt. Bij het intredepunt, waar de boring de grond in gaat, wordt een boorinstallatie opgesteld. Bij het uittredepunt, waar de boring de grond weer uitkomt, wordt een werkvak afgezet. De boring wordt door gespecialiseerd boorbedrijf A.Hak Drillcon uitgevoerd.

 Klik op de afbeelding voor een grotere variant

Meer informatie over de werkzaamheden

Heeft u vragen die specifiek over de uitvoering van deze werkzaamheden gaan? Dan kunt u op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur contact opnemen met Vincent Hoogenboom, projectleider bij A.Hak, via telefoonnummer 06 - 18 808 808 of per e-mail via VHoogenboom@a-hak.nl. 

Heeft u vragen aan Stedin die niet over deze werkzaamheden gaan, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 088 896 39 63.

Blijf op de hoogte met de Bouwapp

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken? Download dan de Bouwapp en voeg het project 'Aanleg 25kV kabelverbinding Dr.Zamenhofstraat' toe als project.

Deel dit artikel