SLIMME METER BIJ U THUIS

Wanneer krijgt u de slimme meter? Vul hieronder uw postcode en huisnummer in.

 • Controleer uw postcode
 • Controleer uw huisnummer

Tussen {{ data.StartDatum | date : 'longDate' }} en {{ data.EindDatum | date : 'longDate' }} bieden wij in uw wijk slimme meters aan.

De planning voor uw postcode is helaas nog niet bekend.

Wij zijn al op uw adres geweest.

Bekijk hoe wij te werk gaan. U kunt ook zelf een slimme meter aanvragen.

{{adres.straat}} {{adres.huisnummer}} {{adres.postcode}} {{adres.stad}}

Wat is de slimme meter?

De slimme meter is een nieuwe generatie meter en vervangt de traditionele meters. De slimme meter is digitaal en registreert zelf uw energieverbruik. Uw meterstanden worden automatisch doorgestuurd naar uw energieleverancier. 

Twaalf keer per jaar krijgt u van uw energieleverancier een gratis verbruiksoverzicht. Zo kunt u uw energieverbruik nauwkeurig volgen. Door er apparaten aan te koppelen ziet u dit nog eenvoudiger en vaker. Dit kan u energiebesparing opleveren. Alle netbeheerders in Nederland bieden voor 2020 ieder huishouden in Nederland een slimme meter aan. Zij plaatsen deze meter gratis bij u thuis.

Waarom krijg ik een slimme meter?

De slimme meter is onmisbaar voor een duurzame toekomst. Huishoudens en bedrijven krijgen met de slimme meter steeds meer inzicht in hun energieverbruik. Dat kan de samenleving een forse energiebesparing opleveren.

Ook komen er steeds meer slimme energienetten. Die kunnen net als de slimme meter informatie versturen en ontvangen. Het net ‘weet’ zo waar er te veel of te weinig energie ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan huishoudens die zelf energie opwekken met zonnepanelen. Dan is er energie over. Of aan het opladen van een elektrische auto: dan is er energie nodig. De slimme netten zorgen dan zelf voor een balans. Zo zijn er minder fossiele brandstoffen én investeringen nodig. Dat is beter voor het milieu en het bespaart geld.

Voordelen van de slimme meter

Slimme meter - wat makkelijk

MAKKELIJK

 • Geen meterstanden meer doorgeven. Ook niet als u verhuist of overstapt.
 • Een meteropnemer hoeft niet meer bij u langs te komen.
 • Uw eindafrekening is gebaseerd op exacte meterstanden. Schattingen behoren hiermee tot het verleden.
Slimme meter - zuinig

ZUINIG

 • U ontvangt van uw energieleverancier elke maand een gratis overzicht van uw energieverbruik.
 • Meer inzicht in uw verbruik.
 • Bespaar energie en geld door gebruik te maken van een energieverbruiksmanager.
Slimme meter - toekomstgericht

TOEKOMSTGERICHT

 • Klaar voor nieuwe mogelijkheden om energie te besparen.
 • Voorbereid op veranderingen in de energiewereld, zoals het zelf opwekken van energie en elektrisch vervoer.
 • Met de slimme meter houden we het energienet efficiënt en betaalbaar.

Automatisch doorsturen meterstanden stopzetten

De slimme meter stuurt uw meterstanden elke maand automatisch door aan uw energieleverancier. U kunt dit kosteloos uitzetten wanneer de meter is geplaatst. Dat betekent dat u nog steeds jaarlijks uw meterstanden moet doorgeven aan uw energieleverancier. Ook ontvangt u geen tussentijdse verbruiksoverzichten van uw energieleverancier.

Automatisch doorsturen stopzetten

Ik wil geen slimme meter

De slimme meter is niet verplicht. U kunt deze kosteloos weigeren. Weigert u en wilt u later toch een slimme meter? Dan gelden hiervoor dezelfde kosten als voor een versnelde aanvraag (elektriciteitsmeter € 67,76 inclusief BTW; een elektriciteits- en gasmeter € 72,60 inclusief BTW).

De slimme meter weigeren

 Ik wil nu al een slimme meter hebben

U kunt de slimme meter nu al laten plaatsen. Een elektriciteitsmeter kost u dan eenmalig € 67,76 inclusief BTW. Voor een elektriciteits- en gasmeter betaalt u eenmalig € 72,60 inclusief BTW.

Ik wil nu al een slimme meter

SLIMME METER EN PRIVACY

Uw meterstanden zijn zichtbaar voor u, uw netbeheerder en uw energieleverancier. Niemand anders heeft toegang tot deze gegevens, tenzij u daar zelf uitdrukkelijk toestemming voor geeft. Ook is de slimme meter uitgebreid getest en beveiligd tegen inbraakpogingen en hackers.

Meer over uw privacy

Vragen over "Slimme meter"