Tussen {{ data.StartDatum | date : 'longDate' }} en {{ data.EindDatum | date : 'longDate' }} bieden wij in uw wijk slimme meters aan.

De planning voor uw postcode is helaas nog niet bekend.

Bekijk hoe wij te werk gaan.

{{adres.straat}} {{adres.huisnummer}} {{adres.postcode}} {{adres.stad}}

Wat is de slimme meter?

De slimme meter is een nieuwe generatie meter en vervangt de traditionele meters. De slimme meter is digitaal en registreert zelf uw energieverbruik. Uw meterstanden worden automatisch doorgestuurd naar uw energieleverancier. 

Zes keer per jaar krijgt u van uw energieleverancier een gratis verbruiksoverzicht. Zo kunt u uw energieverbruik nauwkeurig volgen. Door er apparaten aan te koppelen ziet u dit nog eenvoudiger en vaker. Dit kan u energiebesparing opleveren. Alle netbeheerders in Nederland bieden voor 2020 ieder huishouden in Nederland een slimme meter aan. Zij plaatsen deze meter gratis bij u thuis.

Waarom krijg ik een slimme meter?

De slimme meter is onmisbaar voor een duurzame toekomst. Huishoudens en bedrijven krijgen met de slimme meter steeds meer inzicht in hun energieverbruik. Dat kan de samenleving een forse energiebesparing opleveren.

Ook komen er steeds meer slimme energienetten. Die kunnen net als de slimme meter informatie versturen en ontvangen. Het net ‘weet’ zo waar er te veel of te weinig energie ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan huishoudens die zelf energie opwekken met zonnepanelen. Dan is er energie over. Of aan het opladen van een elektrische auto: dan is er energie nodig. De slimme netten zorgen dan zelf voor een balans. Zo zijn er minder fossiele brandstoffen én investeringen nodig. Dat is beter voor het milieu en het bespaart geld.

Voordelen van de slimme meter

slimme meter: makkelijk

Makkelijk

  • Geen meterstanden meer doorgeven. Ook niet als u verhuist.
  • Een meteropnemer hoeft niet meer bij u langs te komen.
  • Uw eindafrekening is gebaseerd op exacte meterstanden. Eventuele schattingen behoren hiermee tot het verleden.
Wat zuinig

Zuinig

  • U ontvangt van uw energieleverancier elke twee maanden een gratis overzicht van uw energieverbruik.
  • Meer inzicht in uw verbruik.
  • Bespaar energie en geld door gebruik te maken van een energie- verbruiksmanager.
slimme meter: toekomstgericht

Toekomstgericht

  • Klaar voor nieuwe mogelijkheden om energie te besparen.
  • Voorbereid op veranderingen in de energiewereld zoals het zelf opwekken van energie en elektrisch vervoer.
  • Deze nieuwe mogelijkheden hebben ook invloed op het energienetwerk. Met behulp van de slimme meter houden we het energienet efficiënt en beheersbaar.

Automatisch doorsturen meterstanden stopzetten

De slimme meter stuurt uw meterstanden elke twee maanden automatisch door aan uw energieleverancier. U kunt dit kosteloos uitzetten wanneer de meter is geplaatst. Dat betekent dat u nog steeds jaarlijks uw meterstanden moet doorgeven aan uw energieleverancier. Ook ontvangt u geen tussentijdse verbruiksoverzichten van uw energieleverancier.

Automatisch doorsturen stopzetten

Ik wil geen slimme meter

De slimme meter is niet verplicht. U kunt deze kosteloos weigeren. Weigert u en wilt u later toch een slimme meter? Dan gelden hiervoor dezelfde kosten als voor een versnelde aanvraag (elektriciteitsmeter € 67,76 inclusief BTW; een elektriciteits- en gasmeter € 72,60 inclusief BTW).

De slimme meter weigeren

 Ik wil nu al een slimme meter hebben

U kunt de slimme meter nu al laten plaatsen. Een elektriciteitsmeter kost u dan eenmalig € 67,76 inclusief BTW. Voor een elektriciteits- en gasmeter betaalt u eenmalig € 72,60 inclusief BTW.

Ik wil nu al een slimme meter

De slimme meter en mijn privacy

Stedin doet er alles aan om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen. In Nederland gelden strenge regels als het gaat om privacy en veiligheid. Deze zijn vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens en in de Privacy- en Securityeisen van Netbeheer Nederland. Vanzelfsprekend volgt Stedin deze wet- en regelgeving. De meterstanden die voor ons zichtbaar zijn, worden goed beveiligd.

Lees alles over de slimme meter en uw privacy

Wilt u Stedin helpen bij het verbeteren van de website?