U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Storing aan systemen
Vanwege een storing aan onze systemen krijgt u mogelijk een foutmelding bij sommige onderdelen op onze website. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

IN- EN UITSCHAKELEN
BOILER


Haalt u uw warm water uit een elektrische boiler? Dan moet u misschien stappen ondernemen. Het kan zijn dat uw boiler het water ’s nachts opwarmt als stroom het goedkoopst is. Een Toonfrequent signaal (TF-signaal) geeft de boiler een seintje dat het water opgewarmd mag worden én in de ochtend dat de boiler moet stoppen met opwarmen. Vanaf 1 juli 2021 stopt het TF-signaal voor boilers.

MOET MIJN BOILER
WORDEN AANGEPAST?

Volg het stappenplan om er achter te komen of uw boiler werkt met een TF-signaal. En wat u kunt doen als dit het geval is.

Bekijk het stappenplan

View step-by-step plan

WANNEER STOPT HET TF-SIGNAAL
IN UW BUURT

Op 10 januari 2022 stopt het TF-signaal waarmee de elektrische boiler schakelt in:

  • Het gebied tussen Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Groot-Ammers, Vianen, Everdingen en Leerdam
  • Het eiland Voorne-Putten (Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Westvoorne)

Op 24 januari 2022 stopt het TF-signaal voor de boiler in:

  • Barendrecht, Heerjansdam, Ridderkerk, Krimpen a/d Lek, Krimpen a/d IJssel, Lekkerkerk, Ouderkerk a/d IJssel en een deel van Capelle a/d IJssel

Het TF-signaal waarmee de elektrische boiler schakelt in andere gemeenten stopt vanaf het tweede kwartaal in 2022. Kijk op de kaart of de lijst ‘Planning stoppen TF-signaal’ wanneer uw regio aan de beurt is. Controleer op tijd of uw boiler gebruikmaakt van TF om te schakelen en tref maatregelen. Doorloop hiervoor het stappenplan op deze pagina.

Kaart ‘Planning stoppen TF-signaal’

Lijst ‘Planning stoppen TF-signaal’

AUTOMATISCH OPWARMEN?
LAAT EEN BOILERKLOKJE PLAATSEN

Wilt u dat uw elektrische boiler het water automatisch verwarmt op het moment dat het u uitkomt zonder dat u hiervoor uw boiler handmatig aan- en uit moet zetten? Dan moet u zelf stappen ondernemen. Huurt u uw boiler? Neem dan contact op met de verhuurder van uw boiler. Is de boiler uw eigendom? Een erkend installateur kan u helpen door bijvoorbeeld een schakelklok of tijdschakelaar te plaatsen. Een overzicht van erkende installateurs vindt u op de website van Techniek Nederland.

KOSTEN VOOR EEN ALTERNATIEF
ZIJN VOOR UZELF

Het schakelen van de boiler was voorheen een extra service van Stedin. Dit hoort echter niet tot onze wettelijke taken. In de Elektriciteitswet staat namelijk dat we geen goederen of diensten mogen aanbieden waarmee we concurreren met andere, commerciële bedrijven. Het aan- en uitschakelen van een elektrische boiler is inmiddels een dienst die commerciële bedrijven aanbieden. Daarom bieden wij geen alternatief aan en zijn de kosten om uw boiler aan te passen voor uw rekening.

gerelateerde onderwerpen

Verlichte woning

PIEK- EN DALTARIEF

Geen piek- en daltarief meer door stoppen TF-signaal.


Piek- en daltarief
Verlichte tuin met roze flamingo

ANDERE APPARATEN

Als u een losse TF-ontvanger gebruikt om apparaten aan- en uit te zetten dan moet u deze vervangen.

Andere apparaten