AARDGASLOOS VOOR
WONINGCORPORATIES

WONINGCORPORATIES HELPEN MET VERDUURZAMEN

Woningcorporaties staan voor de uitdaging om hun 2,4 miljoen woningen vóór 2050 te verduurzamen. Als ‘startmotor’ is hun ambitie om de komende vier jaar 100.000 extra woningen aardgasvrij te maken. Opties daarvoor zijn isoleren, aansluiten op een warmtenet, zonnepanelen of warmtepompen plaatsen. Wij weten wat realiseerbaar is, omdat we de impact op onze netten kennen.

 

KOOKGAS? STAP EENVOUDIG OVER!

Er zijn flats, appartementen en woningen die aangesloten zijn op een warmtenet. En alleen nog gas gebruiken om te koken. Zonde! Deze woningen kunnen eenvoudig ‘van het gas af’. Voor de gaskookplaat is er een prima alternatief. Elektrische kookplaten, bijvoorbeeld inductiekookplaten, zijn betaalbaar, veilig en comfortabel. U stapt het makkelijkst over bij een grootschalige renovatie of als het gasnet toe is aan vervanging. Wij geven u alvast een aantal tips. Zie ook de deze kaart voor locaties waar kookgas voor komt.


SLIM GASAANSLUITINGEN VERWIJDEREN

Heeft u in één gebouw of één straat meerdere woningen waarmee u overstapt op nieuwe warmte? Dan is het belangrijk het afsluiten van ons gasnet slim te organiseren. Vraag bijvoorbeeld in één keer vergunningen voor meerdere adressen aan. Hierdoor kunnen we de werkzaamheden efficiënter uitvoeren, zodat de overlast minder en de kosten lager zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over de lagere tarieven bij het verwijderen van meerdere gasaansluitingen.


LEREN OM TE COMBINEREN

Op dit moment voeren we proefprojecten uit om verschillende werkzaamheden in woningen te combineren. Denk bijvoorbeeld aan installateurs die naast het isoleren van woningen en het wijzigen van de warmtevoorziening ook aanpassingen doen aan de elektriciteits- en gasaansluiting. Het voordeel? Minder overlast voor bewoners. Bovendien beperken we op deze manier de kosten. We zijn continu op zoek naar mogelijkheden om dit nog beter te doen.

 


VERDUURZAMINGSPLANNEN?
START BIJ STEDIN 

Gaat u als woningcorporatie energie opwekken met zonnepanelen op daken van woningen? Of gaat u in een straat warmtepompen plaatsen in goed geïsoleerde woningen?  Bij grotere projecten is het vaak nodig om elektriciteitskabels of transformatorstations te verzwaren of aan te passen. Wij weten wat de impact kan zijn op het elektriciteitsnet en nemen graag tijdig maatregelen. Zodat wij in een later stadium uw plannen niet vertragen. Betrek ons daarom in zo vroeg mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

Neem contact op met uw accountmanager

Fred Wolters

Bel 06 55 697 062

E-mail fred.wolters@stedin.net.Fred Wolters

Jan Luijten

Bel 06 21 499 340

E-mail jan.luijten@stedin.net.Jan Luijten

Kees-Jan Fernhout

Bel 06 50 510 666

E-mail Kees-Jan.Fernhout@stedin.net.


Robert Schenkel

Bel 06 25 074 226

E-mail robert.schenkel@stedin.net 


Robert Schenkel

Rinco Bakker

Bel 06 53 295 684

E-mail rinco.bakker@stedin.net.Rinco Bakker

Ron in 't Hout

Bel 06 53 386 687

E-mail R.intHout@stedin.net.

Ron in 't Hout

Rosanne Corbet

Bel 06 15 316 215

E-mail rosanne.corbet@stedin.net.