SAMEN MET U

samenwerken in
de energietransitie

In de energietransitie zijn heel wat spelers actief. Zo ook Stedin. Wij helpen u met het behalen van uw transitiedoelen. We doen dit bijvoorbeeld door ons net gereed te maken voor de toekomst. Dat is nodig omdat de energietransitie een toename in vraag naar en aanbod van elektriciteit met zich meebrengt. Dit komt door meer zonnepanelen, windmolens, elektrische auto’s en alternatieve manieren om huizen te verwarmen zoals warmtepompen. Tegelijkertijd neemt het gebruik van aardgas af. Waar, wanneer en hoe we het net aanpassen hangt samen met de plannen van de andere spelers in de energietransitie. 

WE nemen deel aan
transitiewerkgroepen

We zitten graag aan tafel bij gemeenten met verduurzamingsplannen, of het nu gaat om een wijk of een RES-regio. Doordat we meedenken vanaf het ontstaan van de allereerste ideeën, is het uitvoeren van de plannen een stuk eenvoudiger. Onze accountmanagers en gebiedsregisseurs delen hun kennis en ervaringen. Ze denken mee over infrastructuur uitdagingen en oplossingen. En zijn de schakel naar de specialisten op het gebied van netontwerp, werkvoorbereiding en uitvoering binnen onze organisatie. 

WE SLUITEN
SAMENWERKINGSOVEREENKOMSTEN

Stedin verbindt; via onze netten maar ook in de vorm van samenwerkingsovereenkomsten. In overeenkomsten en convenanten maken we bindende afspraken met gemeenten, woningcorporaties en andere bedrijven die in de ondergrond werken. Wilt u ook bindende afspraken maken met ons? Neem dan contact met ons op.

GREEN DEAL AARDGASVRIJE WIJKEN

Met het Rijk, alle provincies, dertig gemeenten en andere netbeheerders gingen we een Green Deal Aardgasvrije wijken aan. Gezamenlijk ontdekken we wat lokaal de beste manier is om in een bestaande wijk over te stappen op nieuwe, duurzame warmte. 

AFSPRAKEN OVER AARDGASVRIJE NIEUWBOUW

We maken ons hard om nieuwbouwprojecten niet langer op ons gasnet aan te sluiten. Dat geldt voor nieuwe project, maar ook bestaande waarbij aardgas nog in de plannen staat. Dat maken we ongedaan via onze inkeerregeling. Onze visie bekrachtigen we in samenwerking met andere partijen zoals de Zuid-Hollandse gemeenten.

AFSPRAKEN MET WONINGCORPORATIES OVER STOPPEN MET KOOKGAS

Sommige panden van woningcorporaties zijn enkel nog aangesloten op ons gasnet om te kunnen koken. Terwijl elektrisch koken via een keramische of inductiekookplaat een duurzaam alternatief is. Dan vinden we zonde. Daarom werken we graag samen met woningcorporaties zoals Mitros. Samen zoeken we naar manieren om bewoners een goed alternatief te geven.


AFSPRAKEN MET PARTIJEN DIE IN DE ONDERGROND WERKEN

Werken in de grond brengt helaas overlast met zich mee. Om die overlast te beperken, trekken we op met andere partijen die ook in de ondergrond werken. We sluiten convenanten met gemeenten en waterbedrijven zoals Vitens en Evides. Het samen plannen en voorbereiden van werkzaamheden maken werkzaamheden in de ondergrond een stuk gemakkelijker. Wilt u de overlast voor uw bewoners ook beperken? Informeer bij de accountmanager van uw gemeente naar de mogelijkheden.

Neem contact op met uw accountmanager

Fred Wolters

Bel 06 55 697 062

E-mail fred.wolters@stedin.net.Fred Wolters

Jan Luijten

Bel 06 21 499 340

E-mail jan.luijten@stedin.net.Jan Luijten

Kees-Jan Fernhout

Bel 06 50 510 666

E-mail Kees-Jan.Fernhout@stedin.net.


Robert Schenkel

Bel 06 25 074 226

E-mail robert.schenkel@stedin.net 


Robert Schenkel

Rinco Bakker

Bel 06 53 295 684

E-mail rinco.bakker@stedin.net.Rinco Bakker

Ron in 't Hout

Bel 06 53 386 687

E-mail R.intHout@stedin.net.

Ron in 't Hout

Rosanne Corbet

Bel 06 15 316 215

E-mail rosanne.corbet@stedin.net.