U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Solliciteren tijdens het coronavirus
Onze vitale processen gaan door om de energievoorziening te blijven verzorgen. Voor die, maar ook alle andere beroepen, blijven wij op zoek naar nieuwe collega’s. Onze recruiters staan dagelijks voor je klaar om je sollicitatie te behandelen. En de gesprekken? Die voeren we via Microsoft Teams. Bekijk onze vacatures.

GENOEG TE DOEN
NIEUWE ENERGIE IN GOEDE BANEN LEIDEN

Elke dag zie je het live om je heen gebeuren: de overgang naar duurzame energie. Windparken. Zonneweides. Huizen en kantoren die op een andere manier worden verwarmd. Energie die we zelf opwekken én steeds vaker terug leveren aan het net. Een enorme uitdaging. Ook omdat we het elektriciteitsnet stabiel moeten houden.

COMPLEXE ENERGIE-INFRASTRUCTUUR
EN DIE TOEKOMSTKLAAR MAKEN

Dat vraagt om vooruitdenken, aanpassen en vernieuwen. En een flinke aanpassing van de energie-infrastructuur. Zonder dat onze klant er ook maar iets van merkt. Want we blijven doen wat we beloven: al die huishoudens, bedrijven en industrieën 24/7 storingvrij energie leveren.

Samen krijgen we dat voor elkaar. Door de mensen binnen ons bedrijf. En omdat we met steeds slimmere technieken werken. Zowel op het gebied van hardware als software kunnen we het energienet net zo betrouwbaar houden als deze nu is. Ondanks de vele veranderingen die door de energietransitie op ons afkomen.

Zo bouwen we samen aan een energie-infrastructuur die klaar is voor de toekomst. Met hoge leverzekerheid, weinig uitval, tegen zo laag mogelijke kosten. Hoe onzeker en onbekend de materie soms ook is. Hoe groot de uitdagingen soms ook zijn. Dat fiksen, vinden we het mooiste wat er is.

JE NIEUWE COLLEGA’S
OVER HET WERK EN DE VELE MOGELIJKHEDEN

0:02 / 1:00
0:02 / 1:00

Uitvoering

WERKEN AAN HET ENERGIENET VAN MORGEN
ALS ELEKTROTECHNICUS

De energiewereld is volop in beweging. En terwijl jouw toekomstige collega’s al volop bezig zijn met het bouwen aan de energie-infrastructuur van morgen, moeten we ondertussen dag in, dag uit storingen voorkomen en voor zijn. Want vernieuwen of niet, de stroom must go on.

Slimme innovaties helpen ons daarbij. Denk aan smart grids, storingverklikkers en sensoren die potentiële storingslocaties traceren en detecteren. Ze helpen ons om storingen sneller te lokaliseren, ze op afstand op te lossen en om de impact van een eventuele storing zo klein mogelijk te houden.

Als elektrotechnicus speel jij hierbij een cruciale rol. En met welke gave innovatie je ook gaat werken en wat je ook gaat installeren, wij zorgen ervoor dat je perfect opgeleid en up to date op pad gaat.

Engineering

WERKEN AAN HET ENERGIENET VAN MORGEN
ALS Engineer

Het energienet wordt steeds complexer. Zon en wind zijn als energiebron niet voorspelbaar. En bij veel vraag of aanbod van energie, komt het elektriciteitsnet onder druk te staan. Piekmomenten dus, die we willen reduceren. Daarom doen we continu onderzoek naar innovatieve oplossingen.

Overal in Nederland worden windmolens op land en op zee gebouwd. Op dit moment is dat zo’n 1 GW aan windenergie. In de komende 12 jaar neemt dit met factor 10 toe. Ook met het aantal zonneparken gaat het voor de wind. Al deze nieuwe parken sluiten we aan op het hoogspanningsnet en andere energiesystemen. Daar zijn we nu al goed in. Maar straks, als het om enorme aantallen gaat, gaan we als team echt laten zien hoe goed we zijn.

Uitwisseling, opslag en het omzetten van energiestromen worden steeds belangrijker en vereisen ‘realtime’ informatie over vraag, aanbod en prijzen op verschillende momenten. In dit werkveld vol verandering gaan wij de spannendste economische regio op volle toeren laten draaien.

WERK GENOEG
IN WELK WERKGEBIED JE OOK WILT WERKEN

Finance

IT & Data

Staf & support

DE GROTE UITDAGINGEN
JIJ GAAT erMEE AAN DE SLAG

Gasnet van de toekomst

Door het klimaatakkoord staat één ding vast: het gasnet zoals we dat nu kennen, gaat veranderen. Er komt steeds meer groen gas in het net. En we onderzoeken nu ook de mogelijkheden van waterstof. Genoeg te doen dus.

Elektrificatie

Bij Stedin zijn we nu al bezig met 2030. Dan rijdt vrijwel zeker iedereen in elektrische auto’s. Een snelweg vol ontwikkelingen met grote invloed op onze netten. Genoeg te doen dus