Kommer-Jan Allart

Senior data-analist

Als je goed bent, word je beloond met een doorgroeistap. Maar: je wordt niet verplicht om een stap te maken
Kommer-Jan Allart

Wat houdt je werk precies in?

Ik zit bij Stedin Meetbedrijf Zakelijk, dat is het commerciële stuk binnen het gereguleerde Stedin. Wij hebben ongeveer 16.000 klanten door heel Nederland en zij nemen in totaal zo’n 34.000 grote meters bij ons af: die hebben 11 telwerken in plaats van 2 zoals je thuis hebt. De meters lezen we op afstand uit, er komen dus veel data binnen. Die data zijn belangrijk voor partijen zoals energieleveranciers. Ik fungeer als de rechterhand van de teamleider en ben verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gegevens in het Meter Registratiesysteem.

Ik kan alles zelf, maar in de praktijk coach ik vooral de data-analisten en help hen problemen op te lossen. We doen steeds projecten, die ik leid. Koningsdag valt bijvoorbeeld op een andere dag dan voorheen Koninginnedag. Op die dag is het laagtarief van toepassing. Dan moeten wij als team zeker maken dat het in alle meters goed is ingesteld.

Het leuke van mijn functie is dat ik coaching combineer met de inhoud. Ik heb er plezier in om problemen op te lossen, soms ben ik drie dagen bezig met een technisch issue. Daarom ben ik ooit overgestapt van bouwkunde naar IT: ik vond het toch leuker om met computers te werken. Daarbij heb ik in dit werk veel vrijheid, maar word ik afgerekend op resultaten. Dat vind ik prettig.

Wat trok je aan in Stedin?

Ik werkte lange tijd in de detachering. Elk half jaar zat ik ergens anders, soms voorbij Zwolle. De klussen waren op zich top, maar ik wilde graag een betere werk-privébalans. In het sollicitatiegesprek voelde ik meteen een klik. De sfeer was ontspannen en heel open. Het ging er meer om wie ik ben als persoon en hoe ik problemen oplos, dan hoe mijn cv er precies uitziet. Dat vind ik een prettige benadering. Daarna heb ik het vak van data-analist pas echt geleerd. De energiemarkt is wennen, het is aardig ingewikkeld. Rond 2008 zijn er verschillende partijen gesplitst en zijn er veel migraties geweest. Daardoor zit er nu nog steeds oud zeer in de systemen.

Ik ben vooral trots op mijn team. Toen ik 3 jaar geleden begon, was het team een georganiseerde chaos. Ik heb er toen samen met mijn teamleider voor gezorgd dat er stabiliteit en rust kwam. Nu coördineren de teamleden zichzelf. Ik kan ervan uitgaan dat het goed gaat; ik heb al drie weken niet in de workflow gekeken. Zo heb ik meer tijd om na te denken over de strategie: waarom doen we wat we doen, en hoe doen we dat?

Wat vind je van de opleidings- en groeimogelijkheden?

Ik kwam al met redelijk wat bagage en heb tot dusver geen opleidingen gedaan. Maar ik weet dat alles mogelijk is. Sinds kort ben ik voorzitter van de Ondernemingsraad van Stedin Meetbedrijf. Dat is een snelkookpan en ook weer een soort opleiding. Ik heb ambitie om teamleider te worden, maar dat hoeft niet morgen. Telkens heb ik in mijn achterhoofd: dan is het gedaan met de inhoud. Als teamleider ben je echt een manager. Om me heen zie ik dat het bij het Meetbedrijf heel hard kan gaan. De goeden worden beloond met een doorgroeistap en dat gaat op alle niveaus. Maar: je wordt niet verplicht om een stap te maken. Als je er geen behoefte aan hebt, is dat ook goed.

Hoe zou je de sfeer bij Stedin omschrijven?

Het Meetbedrijf is laagdrempelig informeel, er is weinig hiërarchie. Mensen houden niet van de keiharde projectensfeer, de sfeer is eerder gezellig. Toen ik hier kwam werken, kwam ik in pak zoals ik gewend was. Ik had een afspraak met de manager van mijn manager. Die niet in pak was. Uiteindelijk vind ik het wel prettig als het niet zo stijf is.

Kommer-Jan Allart (37)

Functie:

Senior data-analist 

Bij Stedin sinds:
juni 2012 

Opleiding:
Bouwkunde aan de TU/Delft