Nicolette van der Burgh

Kenniscoach Stedin Service Centre Front Office

Binnen onze afdeling kun je goed doorstromen. Zelf vind ik het vooral leuk om me inhoudelijk te ontwikkelen. Daar is ook ruimte voor. 
Nicolette van der Burgh

Wat houdt je werk precies in?

Ik ben vooral bezig met het opleiden van nieuwe medewerkers van onze klantenservice. Ik geef ze training en vertel ze daarin wat Stedin is, wat we doen en hoe we aan de telefoon werken. Die 2 weken durende training geef ik gemiddeld 5 à 6 keer per jaar. Ook geef ik vervolgtrainingen aan meer ervaren medewerkers. Het maken en onderhouden van trainingsmateriaal en toetsen is een belangrijk onderdeel van mijn functie.

Daarnaast ben ik op de afdeling aanspreekpunt voor vragen en ben ik samen met een collega verantwoordelijk voor contentbeheer. Als er dingen veranderen binnen Stedin waarover klanten vragen kunnen stellen, zorg ik ervoor dat iedereen op de afdeling daarvan op de hoogte is. We hebben daarvoor een FAQ-tool, instructies en een nieuwspagina met “hot info”: actuele en belangrijke informatie. Want naast dat je klantgericht moet zijn, moet je ook inhoudelijk veel weten. We streven ernaar om klanten in één keer goed te helpen.

Wat trok je aan in Stedin?

Ik ben er echt in gerold. Ik ben bij Eneco gestart; ik was toen tweede man bij een van de commerciële teams. Ik verving dan de teamcoördinator als die afwezig was. Bij Stedin ben ik daarna 2 jaar teamcoördinator geweest, maar ik merkte dat het toch niet zo paste om tussen het management en het team in te staan. Een coachende rol past mij veel beter, dus deze baan is perfect voor mij.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik heb de hele dag mensen om me heen en werk met veel verschillende culturen en leeftijden. Iedereen is enthousiast en het is een leuk bedrijf om voor te werken. Bovendien kan ik veel creativiteit in mijn trainingen kwijt. Het is daarbij geweldig om te zien hoe nieuwe medewerkers groeien. Als een training klaar is, kunnen ze zelfstandig aan de telefoon zitten. Soms zijn ze dan nog een beetje onzeker en ik vind het dan leuk om hen positief te beïnvloeden en te coachen om zichzelf verder te ontwikkelen.

Wat vind je van de opleidings- en groeimogelijkheden?

Binnen onze afdeling kun je leuk doorstromen, zoals naar team correspondentie en het klachtenteam. Ik vind het zelf vooral leuk om me inhoudelijk te ontwikkelen, bijvoorbeeld door een online training te ontwikkelen. Daar is ook ruimte voor.

Hoe zou je de sfeer bij Stedin omschrijven?

Open, klantvriendelijk. Ook mensen met pakken aan zijn erg benaderbaar. Nieuwe medewerkers vinden het hier open, licht en transparant, en niet stoffig, zoals ze soms hadden verwacht. Laatst heb ik een gastles gegeven aan kinderen, om ze bewust te maken van energie. Dat is ook Stedin: vernieuwend en betrokken.

Nicolette van der Burgh (43)

Functie:

Kenniscoach Stedin Service Centre Front Office

Bij Stedin sinds:
November 2005

Opleiding:
Mode en Kleding Mbo in Spijkenisse