Anne-Rixt Zeilstra

Projectmedewerker HR

Het leukste aan Stedin is de verscheidenheid aan mensen: van monteur tot directeur. Er is veel begrip voor elkaar, we gaan tenslotte allemaal voor het beste resultaat!
Anne-Rixt Zeilstra

Wat houdt je werk precies in?

Als projectmedewerker help ik mee aan projecten en thema’s die spelen binnen de HR-afdeling van Stedin. Daardoor zijn mijn werkzaamheden behoorlijk afwisselend. Zo ben ik het ene moment bijna IT-gericht bezig om HR-systemen in een nieuwe digitale omgeving te krijgen. En het andere moment organiseer ik bijvoorbeeld een talentenmarkt om onze collega’s bewust te maken van de ontwikkelmogelijkheden binnen ons bedrijf.

Wat trok je aan in Stedin?

Ik wilde graag bij een wat grotere organisatie stage lopen om zo veel te leren van het HR-vak, maar liever niet in een al te formele omgeving. Iemand tipte me toen op Stedin. Ik moest het opzoeken, want ik had geen idee wat een netbeheerder is. Tijdens de eerste kennismaking was er gelijk een klik. Ik voelde me als persoon gewaardeerd, een fijn begin. Ook zag ik veel collega’s gewoon in spijkerbroek: voor mij de bevestiging van de informele sfeer.

Wat vind je leuk aan je werk?

De verscheidenheid aan mensen bij Stedin: van monteur tot directeur. Dat zie je al op de introductiedag die elke maand voor nieuwe medewerkers wordt georganiseerd. Ook dan zit iedereen gewoon door elkaar heen. Die verscheidenheid maakt het werk uitdagend. Om met elkaar samen te werken, moet je goed kunnen schakelen tussen de verschillende prioriteiten en meningen die je collega’s hebben. Er is veel begrip voor elkaar, uiteindelijk willen we allemaal het beste resultaat boeken voor de klant. 

Dat teamgevoel is voor Stedin en mijzelf heel belangrijk. De energiesector is volop in beweging met onder meer de omslag naar een duurzaam energiesysteem. Dit vraagt best wat van je als medewerker qua flexibiliteit en snelheid van schakelen. Dat zie ik als een leuke uitdaging maar het is ook fijn om te weten dat je op elkaar kunt rekenen.

Wat vind je van de opleidings- en groeimogelijkheden?

Zelfontwikkeling is belangrijk binnen Stedin. Als je aangeeft dat je jezelf wil ontwikkelen, is het bij Stedin makkelijk om in een stroomversnelling terecht te komen. Je krijgt dan ook de vrijheid om zelf het initiatief hierin te nemen. 

Rond het einde van mijn stage merkte ik dat ik het erg jammer vond om Stedin en de onderwerpen waarmee ik bezig was, te laten voor wat ze waren. Daarover ben ik in gesprek gegaan met mijn leidinggevende. Dat gevoel was wederzijds waardoor ik nu naast mijn master inhoudelijk werk kan blijven doen en meer kan leren over HR. Een geweldige kans!

Hoe zou je de sfeer bij Stedin omschrijven?

Bij Stedin werk je echt in een team, dit merk je door de hele organisatie heen. Collegialiteit staat hoog in het vaandel, iedereen is altijd wel even te benaderen voor een gesprekje. Of dat nu op de inhoud is of juist even iets heel anders.

Anne-Rixt Zeilstra (22)

Functie:

Projectmedewerker HR

Bij Stedin sinds:
2016

Opleiding:
Bedrijfskunde in Rotterdam