U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Denise van den oever

Achtergrond:
Bachelor in Psychologie | Master in Marketing
Opdracht:
Trainee bij het Network Operations Centre waar 24/7 de energienetten worden bewaakt
Afdeling:
Bedrijfsvoering – Network Operations Centre (NOC)

Hoe helpt het toekomstmakerprogramma jou in je ontwikkeling?

Ontwikkeling staat centraal in het toekomstmakerprogramma en dat merk ik zeker! Om te beginnen hebben we een grote kring van mensen die ons helpen met persoonlijke ontwikkeling. Denk aan een interne en externe coach, mede-toekomstmakers, een mentor en per opdracht een nieuwe opdrachtgever. Zij denken allemaal mee over mijn ontwikkeling en geven waardevolle feedback.
Daarnaast hebben we regelmatig trainingen die in het teken staan van een bepaald onderwerp. Zo hadden we laatst een training over effectief communiceren en volgende week gaan we aan de slag met stakeholdermanagement. Tijdens deze trainingen leer je jezelf als persoon goed kennen en verbeter je je professionele vaardigheden. 

Tot slot zijn de opdrachten misschien wel het meest waardevol voor mijn ontwikkeling! Hierin kan ik alles wat ik leer in de praktijk brengen en lekker oefenen en experimenteren. Doordat ik ieder halfjaar iets nieuws doe, krijg ik te maken met verschillende situaties en omgevingen. Hierdoor ontwikkel ik in een razend tempo verschillende vaardigheden en leer ik om te gaan met verschillende contexten. Naarmate ik mezelf ontwikkel binnen het talentprogramma krijg ik ook steeds uitdagendere rollen met meer verantwoordelijkheid die passen bij mijn leercurve.  

Wat motiveert jou om dagelijks weer aan de slag te gaan?

Wat mij motiveert is het behalen van resultaten en zien dat ik impact maak. Als toekomstmaker werk ik aan onderwerpen die er echt toe doen en ik vind het erg leuk om de resultaten van mijn inspanningen te zien. Doordat je om het halfjaar een nieuw project doet, blijf ik uitgedaagd en leer ik veel over het bedrijf en de energietransitie. 

Een ander belangrijk element voor mij zijn mijn collega’s. Bij Stedin heerst er een fijne werksfeer en ik haal veel energie uit mijn omgeving. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en ondertussen heb ik al een breed netwerk opgebouwd binnen de organisatie. Dit levert soms onverwachts leuke gesprekken op en daar hecht ik veel waarde aan. Zeker nu ik vanuit huis werk, merk ik hoe waardevol de interactie met mijn collega’s is!

Hoe sluit je studie aan bij de werkzaamheden?

Toen ik begon twijfelde ik soms nog weleens aan mijn studieachtergrond, ik heb namelijk niet het typische profiel voor een traineeship bij een technisch bedrijf. Nu kan ik gelukkig zeggen dat mijn studie juist heel erg goed aansluit bij de werkzaamheden. Hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk gaat de energietransitie voor een groot deel over de mens. Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over de mens en over effectief samenwerken en communiceren. Deze kennis en vaardigheden komen nu hartstikke goed van pas!