U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Jelka Fellinga

Jelka Fellinga

Achtergrond:
Bachelor in Bedrijfskunde | Master in Strategic Management
Huidige rol:
Projectleider bij Strategisch Initiatief Klantgericht Werken in Ketens
Afdeling:
Operations

Wat is je opdracht?

De afgelopen jaren is er veel veranderd voor Stedin als netbeheerder. We zitten midden in de energietransitie, de kosten nemen toe, er is een tekort aan technisch personeel en klanten worden veeleisender. De huidige manier van werken sluit niet meer aan bij de uitdagingen die Stedin heeft. Door te gaan werken in ketens, pakken we deze uitdagingen aan. De vier ketens die zijn ingericht zijn consument, zakelijk project, zakelijk complex en instandhouding. Deze ketens werken aan gezamenlijke doelstellingen en maken gebruik van de verschillende manieren van werken, namelijk Lean, Sales & Operations Planning, Digital en Customer Experience om de klantwaarde te maximaliseren, medewerkerstevredenheid te verhogen en kosten te minimaliseren. Mijn rol richt zich dus op een organisatorische verandering, namelijk het inrichten van ketens.

Waarom is de opdracht voor jou interessant? 

Ik heb een achtergrond in Bedrijfskunde en Strategic Management en een sterke affiniteit voor change. Deze opdracht sluit daar nauw op aan, omdat het gaat om een grote organisatorische verandering. Daarnaast wilde ik in mijn eerste opdracht graag Stedin breed afdelingen leren kennen. Het werken in ketens raakt bijna elke afdeling van Stedin, dus in een korte tijd heb ik een groot netwerk kunnen creëren en Stedin beter leren kennen. Ook vind ik deze opdracht interessant, omdat ik in de opdracht veel vrijheid heb gekregen om verschillende werkzaamheden op te pakken. Ik heb inmiddels en diverse set aan werkzaamheden, waardoor de werkdag nooit saai is.

Hoe helpt het toekomstmakersprogramma jou in je ontwikkeling? 

Wat ik ontzettend mooi vind aan het toekomstmakersprogramma is dat persoonlijke ontwikkeling bovenaan staat.  Je krijgt de kans om een opdracht te kiezen die past bij jouw leerdoelen, dus in elke opdracht staat jouw groei en ontwikkeling centraal. Om die groei en ontwikkeling te verwezenlijken, heb je in de opdracht altijd een begeleider die jou waardevolle feedback geeft. Ook heb je een coach vanuit het toekomstmakerstraject, een buddy uit de vorige traineelichting waar je vragen aan kan stellen en een mentor die op een strategische positie in het bedrijf zit waar je mee kan sparren.

Daarnaast zijn er diverse trainingen die we als lichting volgen met elke keer een ander specifiek thema (bijv. persoonlijke leiderschap en effectief communiceren). In deze trainingen oefenen we ook casussen met acteurs. Je leert de andere trainees, maar vooral jezelf echt goed kennen tijdens deze trainingen. Verder krijgen we als lichting ook nog de kans om zelf trainingen te organiseren. Zo volgen we momenteel een training in visueel tekenen. 

Al met al heerst er binnen Stedin een cultuur waarin jij als werknemer centraal staat en waar continu aandacht is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het is onwijs gaaf om te zien hoeveel ik al gegroeid ben in een half jaar tijd.

Uit wat voor soort opdrachten kon je kiezen? En waarom heb jij voor bepaalde opdrachten gekozen?

In mijn ervaring was er een heel breed aanbod in opdrachten. Afdelingen kunnen een opdracht uitzetten waarvoor wij ons konden inschrijven. Dit liep uiteen van de afdeling Innovatie, het Klantcontactcentrum, maar bijvoorbeeld ook de operationele afdelingen. Dit ging gepaard met een enorme diversiteit aan rollen en verantwoordelijkheden. Dit diverse aanbod bracht mij op bijzondere plekken binnen de organisatie. 

Zo heb ik zelf een opdracht bij de afdeling Data Office gedaan. Op deze afdeling werken data scientists slimme modellen uit om zo nieuwe inzichten uit onze data te halen. Daarnaast probeert deze afdeling het datalandschap van Stedin te verbeteren. Zelf heb ik meegewerkt aan de implementatie van datagovernance (je zult denken: “data watte!?”), maar dit is het beleid dat wordt ontwikkeld om al onze data zo betrouwbaar en toegankelijk mogelijk te maken. Een hele belangrijke taak, want betrouwbare data zorgt ook voor veiligheid. Met deze opdracht heb ik Stedin in de breedte leren kennen omdat ik bij heel veel afdelingen langs mocht!

Hoe heeft het toekomstmakerprogramma jou in je ontwikkeling geholpen? 

In de eerste plaats heb ik mijzelf gedurende het programma heel goed leren kennen. Ik weet nu bijvoorbeeld veel beter waar ik wel of geen energie van krijg. Keuzes maken doe ik nu veel makkelijker en ik vertrouw veel meer op mijn onderbuikgevoel. Daarnaast word je als toekomstmaker uitgedaagd in verschillende opdrachten op verschillende afdelingen. Hierdoor leer je het bedrijf snel in de breedte kennen en bouw je een groot netwerk op. Vanuit dit netwerk is het mij gelukt om nu een baan bij de afdeling Innovatie te vinden. Hier mag ik nu als innovatie-adviseur meewerken en -denken aan het energiesysteem van de toekomst. Ik ben trots dat ik mede dankzij het programma nu zo’n mooie functie heb. Uiteraard heb ik nog een hele goede band met mijn voormalig mede-toekomstmakers, die gaat nooit meer weg.