Het verhaal van Niek

18-05-2020

Impact maken op de energietransitie. Het kan als toekomstmaker. Want in ons tweejarig talentenprogramma maak jij niet alleen kennis met de energietransitie. Maar lever je er ook dagelijks een bijdrage aan. Onze huidige toekomstmakers weten daar alles van. Om je een beter beeld te geven van hen, het talentenprogramma, de doorstroommogelijkheden en Stedin in het algemeen, stellen wij ze graag aan je voor. Hieronder lees je het verhaal van Niek. Wil je nog meer weten? Stuur een mailtje naar werken@stedin.net. Dan zorgen wij voor een virtueel koffiemomentje.

 

Naam: Niek Haasnoot 
Achtergrond: Commercieel Ingenieur | Master in Management of Innovation 
Huidige rol: Projectcoördinator 
Afdeling: Innovatie
Huidige opdracht: Een probleem-/aannameanalyse maken voor het ruimtegebrek in openbare ruimten. 

Uit wat voor soort opdrachten kun je kiezen? En waarom heb jij voor een bepaalde opdracht gekozen?

In mijn ervaring is er een heel breed aanbod in opdrachten. Afdelingen kunnen een opdracht uitzetten waar wij ons op kunnen inschrijven. Dit loopt uiteen van de afdeling Innovatie tot het Klantcontactcentrum, maar bijvoorbeeld ook de operationele afdelingen. Dit gaat gepaard met een enorme diversiteit aan rollen en verantwoordelijkheden. En dit diverse aanbod brengt je op bijzondere plekken binnen de organisatie.

Zo heb ik zelf een opdracht bij de afdeling Data Office gedaan. Op deze afdeling werken data scientists slimme modellen uit om zo informatie uit onze data te halen. Daarnaast probeert deze afdeling het data landschap van Stedin te verbeteren. Zelf heb ik meegewerkt aan de implementatie van datagovernance (je zult denken: “data watte!?”), maar dit is het beleid dat wordt ontwikkeld om onze data zo betrouwbaar en toegankelijk mogelijk te maken. Een hele belangrijke taak, want betrouwbare data zorgt ook voor veiligheid. Met deze opdracht heb ik Stedin in de breedte leren kennen omdat ik bij veel afdelingen langs mocht!

Hoe helpt het toekomstmakerprogramma jou in je ontwikkeling? 

Allereerst word je als toekomstmaker uitgedaagd in verschillende opdrachten op verschillende afdelingen. Hierdoor leer je het bedrijf gemakkelijk in de breedte kennen en bouw je snel een groot netwerk op. Daarnaast zijn de mentorgesprekken met directeuren mij erg bijgebleven. Het biedt een unieke kans om vroeg in je carrière op strategisch niveau te kunnen sparren. Tot slot blijft het versnellerprogramma mij erg bij. Deze halfjaarlijkse sessie op een externe locatie geeft je een enorme boost in je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bouw je een hele goede band op met je mede-toekomstmakers.

 

Deel dit artikel