U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Niek Haasnoot

Achtergrond:
Commercieel Ingenieur | Master in Management of Innovation 
Huidige functie:
Adviseur innovatie – energiesysteem van de toekomst 
Afdeling:
Innovatie

Uit wat voor soort opdrachten kon je kiezen? En waarom heb jij voor bepaalde opdrachten gekozen?

In mijn ervaring was er een heel breed aanbod in opdrachten. Afdelingen kunnen een opdracht uitzetten waarvoor wij ons konden inschrijven. Dit liep uiteen van de afdeling Innovatie, het Klantcontactcentrum, maar bijvoorbeeld ook de operationele afdelingen. Dit ging gepaard met een enorme diversiteit aan rollen en verantwoordelijkheden. Dit diverse aanbod bracht mij op bijzondere plekken binnen de organisatie. 

Zo heb ik zelf een opdracht bij de afdeling Data Office gedaan. Op deze afdeling werken data scientists slimme modellen uit om zo nieuwe inzichten uit onze data te halen. Daarnaast probeert deze afdeling het datalandschap van Stedin te verbeteren. Zelf heb ik meegewerkt aan de implementatie van datagovernance (je zult denken: “data watte!?”), maar dit is het beleid dat wordt ontwikkeld om al onze data zo betrouwbaar en toegankelijk mogelijk te maken. Een hele belangrijke taak, want betrouwbare data zorgt ook voor veiligheid. Met deze opdracht heb ik Stedin in de breedte leren kennen omdat ik bij heel veel afdelingen langs mocht!

Hoe heeft het toekomstmakerprogramma jou in je ontwikkeling geholpen? 

In de eerste plaats heb ik mijzelf gedurende het programma heel goed leren kennen. Ik weet nu bijvoorbeeld veel beter waar ik wel of geen energie van krijg. Keuzes maken doe ik nu veel makkelijker en ik vertrouw veel meer op mijn onderbuikgevoel. Daarnaast word je als toekomstmaker uitgedaagd in verschillende opdrachten op verschillende afdelingen. Hierdoor leer je het bedrijf snel in de breedte kennen en bouw je een groot netwerk op. Vanuit dit netwerk is het mij gelukt om nu een baan bij de afdeling Innovatie te vinden. Hier mag ik nu als innovatie-adviseur meewerken en -denken aan het energiesysteem van de toekomst. Ik ben trots dat ik mede dankzij het programma nu zo’n mooie functie heb. Uiteraard heb ik nog een hele goede band met mijn voormalig mede-toekomstmakers, die gaat nooit meer weg.