Mohamed Talhaoui

Projectleider Grootschalige Slimme meter Aanbieding

Stedin heeft een heel open en informele sfeer. Natuurlijk heb je een hiërarchie in functies, maar het is een platte organisatie. Ivoren torens kennen we niet. 

Mohamed Talhaoui

Wat houdt je werk precies in?

Als Projectleider binnen de Afdeling Grootschalige Slimme meter Aanbieding (GSA) houd ik de planning en voortgang van het aanbieden van slimme meters in de gaten. Het is de bedoeling dat we voor eind 2020 ieder huishouden in ons verzorgingsgebied een slimme meter hebben aangeboden. Die grootschaligheid maakt het complex. We hebben onszelf jaarlijkse doelen gesteld om goed uit te komen. 

Daar komt veel afstemming bij kijken. Zo proberen we onze plannen waar mogelijk te combineren met andere werkzaamheden die vanuit Stedin plaatsvinden. Het vervangen van gasaansluitingen bijvoorbeeld. Als we dat tegelijkertijd kunnen uitvoeren, hoeven we klanten niet meer dan nodig te belasten. 

Ik zoek bijvoorbeeld ook contact met gemeenten waar we de slimme meter aanbieden. Dat is aan de ene kant van praktische aard voor bijvoorbeeld het krijgen van parkeerontheffingen voor onze werkbussen. Aan de andere kant kent de gemeente haar inwoners als geen ander en weet welke communicatiekanalen we het beste kunnen inzetten om de inwoners voor te bereiden op de slimme meter.  

Zijn de meters eenmaal geïnstalleerd, dan bespreek ik met collega’s van Veiligheid & Kwaliteit de resultaten van onze controles. We controleren namelijk steeksproefgewijs vijf procent van onze werkzaamheden. Zit daar een patroon in van iets dat niet goed gaat, dan maak ik dat bespreekbaar. Sowieso proberen we onszelf scherp te houden in verbetermogelijkheden. Omdat GSA een relatief nieuw project is, is het soms ook uitproberen wat werkt om vervolgens bij te schaven en te verfijnen.

Wat trok je aan in Stedin?

Ik werkte in 2008 al bij Eneco Infra toen de activiteiten van levering, netbeheer en infra werden ondergebracht in aparte bedrijven. Vanaf toen werkte ik bij Joulz en verrichtte ik werkzaamheden tot de meter. Qua functies maakte ik daar zo’n elke twee jaar een stap. Vorig jaar gingen Joulz en Stedin samen. Dat voelde voor mij niet heel anders, Stedin en Joulz werkten altijd al intensief samen.  

Stedin is een groot bedrijf, ik kan hier nog zoveel kanten op dat ik totaal geen behoefte voel om ergens anders rond te kijken. Bovendien geeft het mij een goed gevoel om bij een bedrijf als Stedin te werken: we zijn een onmisbare schakel in de maatschappij.

Wat vind je leuk aan je werk?

We bevinden ons met ons bedrijf midden in de energietransitie. Ik vind het gaaf om daarbij betrokken te zijn en een rol te hebben bij een groot project als GSA. Na 8,5 jaar vooral tot de meter hebben gewerkt, ben ik nu in de wereld vanaf de energiemeter beland. 

Wat vind je van de opleidings- en groeimogelijkheden?

De opleidings- en groeimogelijkheden zijn prima bij Stedin. Ik ben daar zelf een goed voorbeeld van: ik ben als werkvoorbereider begonnen en heb nu de functie van projectleider! Ik leer graag nieuwe dingen en wil mezelf blijven ontwikkelen. Stedin stimuleert dat.

Hoe zou je de sfeer bij Stedin omschrijven?

Stedin heeft een heel open en informele sfeer. Natuurlijk heb je een hiërarchie in functies, maar het is een platte organisatie. Ook de hogere managementfuncties maken gebruik van de flexplekken dus ivoren torentjes kennen we niet.

Mohamed Talhaoui (39)

Functie:

Projectleider Grootschalige Slimme meter Aanbieding 

Bij Stedin sinds:
2008

Opleiding:
MTS energietechniek en HBO Projectmanagement