Abdel Benali

1e monteur

Voor je inspanningen word je beloond. Wie ambitie heeft, kan hier uitgroeien tot directeur
Abdel Benali

Wat houdt je werk precies in?

Ik ga bij klanten langs die een probleem hebben met de meter of bij wie ik de meter controleer. Als 1e monteur heb ik meer bevoegdheden dan een 'gewone' monteur. Ik mag meters ijken, storingen in slimme meters oplossen en onder spanning meters wisselen. Het is erg afwisselend werk, je komt op allerlei verschillende plekken, van Den Haag tot Weert. Het leukst vind ik de technische uitdagingen, zoals het oplossen van een storing in de slimme meter. Zo’n storing kan allerlei oorzaken hebben: die kan aan de gasmeter liggen, aan de elektriciteitsmeter, of juist aan de verbinding ertussen. Het is leuk om erachter te komen wat er dan precies aan de hand is.

Voor mij is het belangrijkste dat de klanten tevreden zijn en ik goed werk aflever. De klant is koning en ons doel is dat al onze klanten fan van ons worden. Ook als klanten boos worden, blijf ik rustig en probeer ik gewoon het probleem op te lossen. Op straat word ik regelmatig aangesproken door willekeurige mensen die vragen hebben over hun factuur of hun meterstanden. Er staat heel groot ‘Stedin’ op mijn rug, vandaar dat ze mij vragen. Ik probeer altijd tips te geven. Ik word er blij van als ik een klant goed kan helpen of als ik van mijn teamleider als feedback terugkrijg dat het goed gaat.

Wat trok je aan in Stedin?

Voordat ik in dienst kwam, was ik al een paar jaar hier gedetacheerd via een ander bedrijf. Bij Stedin staan collega’s altijd voor je klaar, mijn teamleider kan ik ook buiten werktijden bereiken. Je krijgt goede arbeidsvoorwaarden en groeimogelijkheden. In de loop der tijd heb ik steeds meer bevoegdheden gekregen, ik mag steeds meer aanpassingen doen in de meterkast. Voor je inspanningen word je ook beloond. Wie ambitie heeft, kan hier uitgroeien tot directeur.

Wat vind je typisch voor de sfeer bij Stedin?

Als een collega ziek is, sturen we met z’n allen een kaartje. En elke maand geeft de teamleider tijdens ons teamoverleg een pluim voor 'de monteur van de maand'. Dat is iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor het bedrijf of voor een klant. De pluim bestaat uit een cadeaubon. Ik heb hem 2 keer gekregen en heb mijn kinderen naar de dierentuin genomen. Hoewel je als monteur veel alleen werkt, voel ik me nooit alleen. Met mijn tablet en telefoon kan ik altijd hulp inschakelen. Via de video kan mijn teamleider live meekijken als ik niet uit een probleem kom. Hij verdient ook echt een pluim.

Wat vind je van de opleidings- en groeimogelijkheden?

Twee keer per jaar doe ik een cursus. Zo heb ik de afgelopen tijd asbestherkenning en ijken onder spanning gedaan. De teamleider geeft aan welke cursus ik kan volgen. Als volgende stap zou ik graag kwaliteitscontroleur worden. Dan controleer je collega’s in hun werk of alles veilig gaat. En over tien jaar? Misschien ben ik dan wel teamleider.

Abdel Benali (36)

Functie:

1e monteur

Bij Stedin sinds:
2009

Opleiding:
MTS Elektrotechniek (Den Haag), Boekhouding (Den Haag)