U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Werkzaamheden tijdens coronavirus
Wij nemen voorzorgsmaatregelen bij onze werkzaamheden, zie ons nieuwsbericht

Reconstructie


Medewerkers van Stedin bezig met werkzaamheden op straat

Een rotonde aanleggen, herstructurering van een wijk, een tunnel onder het kanaal. Allemaal ingrijpende werkzaamheden aan de openbare ruimte, die ook een groot effect hebben op de energie-infrastructuur. Soms komen er bijvoorbeeld bushaltes met real-time vertrektijden of moeten verkeerslichten of openbare verlichting worden verplaatst.

Wat doet
Stedin voor u?

Leg tijdig contact met Stedin om uw plannen te bespreken. Zo kunnen we met u meedenken. En zo efficiƫnt mogelijk samenwerken.

 • Advies over de energie-infrastructuur
 • Meedenken over de planning en uitvoering
 • Uitvoering van de werkzaamheden

Samenwerken bij een reconstructie
in vier stappen

 1. Neem contact op met uw accountmanager/contactpersoon bij Stedin om uw plannen te bespreken. U kunt ook informatie over openbare verlichting en objecten in de openbare ruimte raadplegen.

  U kunt het CROW500 proces gebruiken, om de locaties waarbij uw toekomstige werkzaamheden mogelijk met onze infrastructuur in aanraking komen, te inventariseren. Dit onderzoek doorloopt u ook vanwege het voorkomen van graafschade.

  Bespreek de uitkomsten met ons, zodat we kunnen bepalen of/welke beheersmaatregelen er nodig zijn om onze energie-infrastructuur te handhaven. Belangrijk is dat u een beschikbaar kabel- en leidingtracé aanlevert en (na afronding van de ontwerpfase) een verzoek.

 2. Onze afdeling Reconstructies maakt graag een passende kostenraming of voorlopige schadeclaim voor u. De eindafrekening vindt plaatst op basis van nacalculatie. In de kostenraming vermelden wij ook de doorlooptijd van de werkzaamheden.


  Wij berekenen de kosten voor uw project. Dit is zo specifiek afhankelijk van de omstandigheden, dat we u hiervoor nu nog geen indicatie kunnen geven.

 3. Na uw akkoord maken wij een afspraak voor de uitvoering van de voorbereidingswerkzaamheden.

 4. Als de voorbereidingswerkzaamheden gereed zijn, plannen wij de uitvoeringswerkzaamheden. En voeren we deze voor u uit. In de regio Utrecht voert Combi Midden deze werkzaamheden voor ons uit.