Werkzaamheden tijdens coronavirus
Wij nemen voorzorgsmaatregelen bij onze werkzaamheden, zie ons nieuwsbericht

Bent u nieuwsgierig naar hoe de resultaten van het Openingsbod eruit zien? Deze pagina bevat een overzicht van de resultaten van het Openingsbod, die voor verschillende doeleinden en door verschillende doelgroepen gebruikt kunnen worden.

algemene 
inzichten

Volgens het Openingsbod is er niet één oplossing voor een aardgasvrije warmtevoorziening. De uitkomsten voor de zekere en indicatieve buurten in het verzorgingsgebied van Stedin en Enduris variëren: warmtenetten, all-electric en duurzaam gas komen allen voor. Deze buurten bevinden zich geografisch verspreid over ons gehele verzorgingsgebied. Uit de resultaten van zekere en indicatieve buurten stellen we het volgende:

  • Buurten met uitkomst warmtenet zijn vooral stedelijke buurten met hoge bebouwingsdichtheid.
  • Buurten met uitkomst all-electric zijn met name buurten met bebouwing vanaf het jaar 2000 en met matige bebouwingsdichtheid.
  • Buurten met uitkomst duurzaam gas/hybride zijn overwegend landelijke buurten met lage bebouwingsdichtheid.

Daarnaast zijn er uitkomsten die minder voor de hand liggen. We vinden bijvoorbeeld landelijke buurten met uitkomst all-electric, of warmtenetten in historische binnensteden. Lokale kennis is altijd nodig om de uitkomsten goed te begrijpen.

regionale
resultaten

Waar de zekere en indicatieve buurten zich bevinden in ons verzorgingsgebied ziet u in de onderstaande kaart. Door te klikken op een regio verschijnen er vier taartdiagrammen die de verhouding weergeven tussen de uitkomsten voor buurten binnen RES regio’s in Stedin- en Enduris-gebied. De uitkomsten per energietoekomst (scenario’s van beschikbare energie in de toekomst) zijn te zien in de onderste staafdiagram in de kaart. Meer weten over hoe de energietoekomsten tot stand zijn gekomen? Lees details over het onderzoek op de verdiepingspagina.Openen in nieuw venster

RESULTATEN
OP BUURTNIVEAU

De visualisatietool met resultaten op buurtniveau biedt de mogelijkheid om stap voor stap waardevolle inzichten te ontdekken en te begrijpen. Dit kan op verschillende ruimtelijke niveaus, van buurt tot RES-regio. Daarnaast bevat de visualisatietool achterliggende informatie die helpt bij de onderbouwing van het resultaat. De gebruiksinstructies vindt u in de visualisatietool door met de muis over het informatie-symbool te bewegen.

De resultaten van het Openingsbod op buurtniveau zijn bedoeld voor gemeenteambtenaren die Transitievisies Warmte opstellen binnen het verzorgingsgebied van Stedin en Enduris. Hoort u bij deze doelgroep en wenst u toegang, neem dan contact op met uw gebiedsregisseur of relatiemanager. Stedin adviseert andere geïnteresseerden om zich te wenden tot de gemeente waarin zij gevestigd dan wel geïnteresseerd zijn.

Tool Openingsbod
Naar de tool


Contact

Wilt u met Stedin in gesprek? Neem contact op met uw contactpersoon.
Contactpersoon Stedin 

Wilt u met Enduris in gesprek? Neem contact op met uw contactpersoon.
Contactpersoon Enduris