U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Storing aan systemen
Vanwege een storing aan onze systemen krijgt u mogelijk een foutmelding bij sommige onderdelen op onze website. We werken hard aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Diensten
van Stedin

Nieuwbouw & renovaties

Gaat u nieuwe corporatiewoningen bouwen of staat er een renovatie op de planning? Informeer ons in beide gevallen minimaal een jaar van tevoren via FM_projectsupport@stedin.net.

Onze projectsupporter kan dan tijdig met u meedenken over de juiste plek en aanpassingen van de meterkasten en het tracé van het elektriciteitsnet. Op die manier voorkomt u achteraf onnodige wijzigingen en kosten.

Energieverbruik-gegevens

Om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik van uw corporatiewoningen, kunt u bij ons een overzicht opvragen van de standaard jaarverbruiken (SJV’s), in clusters van minimaal 10 woningen. Zo kunt u bijvoorbeeld zien welke woonblokken energiezuinig zijn of juist (nog) niet.


slimme meters

Nieuwbouw of grootschalige renovatie op de planning? Profiteer dan direct van de voordelen van de slimme meter. Wilt u slimme meters aanvragen voor uw woningen? Dat kan. Uw bewoners mogen zelf kiezen of zij de slimme meter willen laten plaatsen.


DUURZAME KEUZES VRAGEN OM SAMENWERKING

De veranderende energiewereld en de ambities om te verduurzamen vergen een blik vooruit. Keuzes die u maakt om uw corporatiewoningen te verduurzamen kunnen grote impact hebben op onze infrastructuur. Bijvoorbeeld als u uw woningen gasloos wilt maken of duurzame energie gaat opwekken met zonnepanelen. Betrek ons in een zo vroeg mogelijk stadium bij uw plannen, dan kunnen wij meedenken in een passende oplossing. Neem hiervoor contact op met uw accountmanager.

Per 1 juli 2018 mag Stedin volgens de wet geen nieuwe gebouwen meer aansluiten op het aardgasnetwerk. Dit mag alleen als er een bouwvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018. Deze wijziging geldt voor alle kleinverbruikers (max 40 m3 gas/uur), zoals woningen en kleine bedrijfsgebouwen. 

Meer informatie.

GERELATEERDE ONDERWERPEN

Hulp bij transitieplannen

Gaat u aan de slag met het verduurzamen van uw panden? Of met het afstappen van kookgas? Wij helpen u verder. Dat doen we met kennis, producten en diensten over de infrastructuur.

Hulp bij verduurzaming

Aardgasloos wonen

Bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving speelt u, als woningcorporatie, een belangrijke rol. Het aanpassen van de infrastructuur naar ‘aardgasvrij’ vraagt echter om flinke investeringen.

Pilot verwijderen kookgas

Leegstaande panden

Het is belangrijk dat u ons zo snel mogelijk informeert over leegstaande panden in uw corporatie. Dit kan telefonisch via 010 – 892 31 75 of per e-mail via contractloos_portal@stedin.net. Op het moment dat er geen contract is met een energieleverancier, sluiten we de energievoorziening in de woning af. Het afnemen van elektriciteit en/of gas zonder contract is namelijk niet toegestaan.

Op het moment dat u later de woning weer van gas en/of elektriciteit wilt voorzien, betaalt u kosten voor de heraansluiting en is een contract met een energieleverancier noodzakelijk.

Verwijderen van aansluitingen

Op het moment dat u plannen maakt om uw corporatiewoning(en) te slopen, worden wij hier graag zo snel mogelijk over geïnformeerd. Dit betekent namelijk dat de elektriciteits- en gasaansluiting in die woning(en) moet worden verwijderd. Als u plannen heeft, kunt u deze mailen naar fm_vbs@stedin.net of telefonisch contact opnemen via 06 – 46 768 954.

Bekijk hier het landelijk sloop- en verwijderprotocol voor het verwijderen van aansluitingen. 

Contact

Wilt u met ons in gesprek? Neem contact op met uw contactpersoon binnen Stedin.

Contactpersoon zoeken