Woningbouwcorporaties

Van energietransitievraagstukken tot renovaties en leegstaande panden

DIENSTEN VAN STEDIN

Nieuwbouw & renovaties

Gaat u nieuwe corporatiewoningen bouwen of staat er een renovatie op de planning? Informeer ons in beide gevallen minimaal een jaar van tevoren via FM_projectsupport@stedin.net. Onze projectsupporter kan dan tijdig met u meedenken over de juiste plek en aanpassingen van de meterkasten en het tracé van het elektriciteitsnet. Op die manier voorkomt u achteraf onnodige wijzigingen en kosten.

Energieverbruikgegevens

Om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik van uw corporatiewoningen, kunt u bij ons een overzicht opvragen van de standaard jaarverbruiken (SJV’s), in clusters van minimaal 10 woningen. Zo kunt u bijvoorbeeld zien welke woonblokken energiezuinig zijn of juist (nog) niet.

Meer informatie

Slimme meters

Nieuwbouw of grootschalige renovatie op de planning? Profiteer dan direct van de voordelen van de slimme meter. Wilt u slimme meters aanvragen voor uw woningen? Dat kan. Uw bewoners mogen zelf kiezen of zij de slimme meter willen laten plaatsen.

Slimme meters

DUURZAME KEUZES VRAGEN OM SAMENWERKING

De veranderende energiewereld en de ambities om te verduurzamen vergen een blik vooruit. Keuzes die u maakt om uw corporatiewoningen te verduurzamen kunnen grote impact hebben op onze infrastructuur. Bijvoorbeeld als u uw woningen gasloos wilt maken of duurzame energie gaat opwekken met zonnepanelen. Betrek ons in een zo vroeg mogelijk stadium bij uw plannen, dan kunnen wij meedenken in een passende oplossing. Neem hiervoor contact op met uw accountmanager.

Per 1 juli 2018 mag Stedin volgens de wet geen nieuwe gebouwen meer aansluiten op het aardgasnetwerk. Dit mag alleen als er een bouwvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018. Deze wijziging geldt voor alle kleinverbruikers (max 40 m3 gas/uur), zoals woningen en kleine bedrijfsgebouwen. Meer informatie.

Hulp bij transitieplannen

Gaat u aan de slag met het verduurzamen van uw panden? Of met het afstappen van kookgas? Wij helpen u verder. Dat doen we met kennis, producten en diensten over de infrastructuur.

Hulp bij verduurzaming

Aardgasloos wonen

Bij het verduurzamen van de gebouwde omgeving speelt u, als woningcorporatie, een belangrijke rol. Het aanpassen van de infrastructuur naar ‘aardgasvrij’ vraagt echter om flinke investeringen. 

Pilot verwijderen kookgas

Nul-op-de-meterwoningen

Een interessante optie voor woningcorporaties die hun vastgoed willen verduurzamen. Nul op de meter betekent dat een huis in een jaar tijd evenveel of meer energie opwekt dan dat er nodig is voor het huis.

Nul op de meter

Jeroen Mennink en Martin Roders van woningcorporatie Vestia

Hoe verduurzaam je bestaande huurwoningen?

De energietransitie stimuleert woningcorporaties om bestaande huurwoningen te verduurzamen. Vaak gebeurt dit in combinatie met renovatie. Vestia is met ongeveer 67.000 huurwoningen één van de grootste woningcorporaties van Nederland. Zij staan voor de uitdaging dat uiterlijk 2050 al hun woningen CO2-neutraal moeten zijn. 

Lees artikel

Leegstaande panden

Het is belangrijk dat u ons zo snel mogelijk informeert over leegstaande panden in uw corporatie. Dit kan telefonisch via 010 – 892 31 75 of per e-mail via contractloos_portal@stedin.net. Op het moment dat er geen contract is met een energieleverancier, sluiten we de energievoorziening in de woning af. Het afnemen van elektriciteit en/of gas zonder contract is namelijk niet toegestaan.

Op het moment dat u later de woning weer van gas en/of elektriciteit wilt voorzien, betaalt u kosten voor de heraansluiting en is een contract met een energieleverancier noodzakelijk.

Verwijderen van aansluitingen

Op het moment dat u plannen maakt om uw corporatiewoning(en) te slopen, worden wij hier graag zo snel mogelijk over geïnformeerd. Dit betekent namelijk dat de elektriciteits- en gasaansluiting in die woning(en) moet worden verwijderd. Als u plannen heeft, kunt u deze mailen naar fm_vbs@stedin.net of telefonisch contact opnemen via 06 – 46 768 954.

Bekijk hier het landelijk sloop- en verwijderprotocol voor het verwijderen van aansluitingen. 

Neem contact op met uw accountmanager

Vul uw woningbouwcorporatie in om te zien wie uw accountmanager is:

Thea Bodenhorst

Bel 06 46 162 509

E-mail thea.bodenhorst@stedin.net.


Thea Bodenhorst

Kees-Jan Fernhout

Bel 06 50 510 666

E-mail Kees-Jan.Fernhout@stedin.net.


Jan Luijten

Bel 06 21 499 340

E-mail jan.luijten@stedin.net.Jan Luijten
Ron in 't Hout

Ron in 't Hout

Bel 06 53 386 687

E-mail R.intHout@stedin.net.

Robert Schenkel

Bel 06 25 074 226

E-mail robert.schenkel@stedin.net 


Robert Schenkel
Fred Wolters

Fred Wolters

Bel 06 55 697 062

E-mail fred.wolters@stedin.net.Rosanne Corbet

Bel 06 15 316 215

E-mail rosanne.corbet@stedin.net.