U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

ENERGIEVERBRUIKGEGEVENS
WONINGBOUWCORPORATIES

Elektrisch koken

Om als woningbouwcorporatie meer inzicht te krijgen in het energieverbruik van uw woningen, kunt u bij ons een overzicht opvragen van de standaard jaarverbruiken (SJV’s), in clusters van minimaal 10 woningen. Zo kunt u bijvoorbeeld zien welke woonblokken energiezuinig zijn of juist (nog) niet.

Werkwijze

Mail een ingevuld Excel-bestand met daarin uw woonadressen op basis van straat, postcode, huisnummer en eventuele toevoeging naar FM_support@stedin.net. U kunt in dit bestand zelf aangeven welke woningen (minimaal 10) u bij elkaar in een cluster wilt plaatsen. Op basis van deze adresgegevens zoeken wij de standaard jaarverbruiken (SJV’s) van de afgelopen drie jaar op. Deze informatie leveren wij vervolgens bij u aan in een excel-bestand geaggregeerd naar de door u aangeleverde clusters.

Verschil met open data

Onze open data geeft inzicht in het gemiddelde Standaard Jaar Verbruik (SJV) van alle aansluitingen (kleinverbruik) binnen een postcode-6 niveau. Deze gegevens zijn geanonimiseerd door ze in te delen in clusters van minimaal 10 aansluitingen. Dit betekent bijvoorbeeld dat als er in een postcode-6 gebied 40 adressen zijn, hiervan het gemiddelde wordt getoond. Als er maar 9 adressen zijn, worden deze gegevens samengevoegd bij het opvolgende postcodegebied. Kortom: bij open data krijgt u een generieke dataset. Bij de energieverbruiksgegevens gaat het om een maatwerk rapportage die alleen op aanvraag beschikbaar is voor woningbouwcorporaties en vastgoedbeheerders.