U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Werkzaamheden tijdens coronavirus
Wij nemen voorzorgsmaatregelen bij onze werkzaamheden, zie ons nieuwsbericht

ENERGIEVERBRUIKGEGEVENS
WONINGBOUWCORPORATIES

Elektrisch koken

Om als woningbouwcorporatie meer inzicht te krijgen in het energieverbruik van uw woningen, kunt u bij ons een overzicht opvragen van de standaard jaarverbruiken (SJV’s), in clusters van minimaal 10 woningen. Zo kunt u bijvoorbeeld zien welke woonblokken energiezuinig zijn of juist (nog) niet.

Werkwijze

Mail een ingevuld Excel-bestand met daarin uw woonadressen op basis van straat, postcode, huisnummer en eventuele toevoeging naar FM_support@stedin.net. U kunt in dit bestand zelf aangeven welke woningen (minimaal 10) u bij elkaar in een cluster wilt plaatsen. Op basis van deze adresgegevens zoeken wij de standaard jaarverbruiken (SJV’s) van de afgelopen drie jaar op. Deze informatie leveren wij vervolgens bij u aan in een excel-bestand geaggregeerd naar de door u aangeleverde clusters.

Verschil met open data

Onze open data geeft inzicht in het gemiddelde Standaard Jaar Verbruik (SJV) van alle aansluitingen (kleinverbruik) binnen een postcode-6 niveau. Deze gegevens zijn geanonimiseerd door ze in te delen in clusters van minimaal 10 aansluitingen. Dit betekent bijvoorbeeld dat als er in een postcode-6 gebied 40 adressen zijn, hiervan het gemiddelde wordt getoond. Als er maar 9 adressen zijn, worden deze gegevens samengevoegd bij het opvolgende postcodegebied. Kortom: bij open data krijgt u een generieke dataset. Bij de energieverbruiksgegevens gaat het om een maatwerk rapportage die alleen op aanvraag beschikbaar is voor woningbouwcorporaties en vastgoedbeheerders.