Duurzaamheid & energietransitie

Duurzaamheid in uw bedrijf

Zonnepanelen, groen gas, elektrisch rijden: de toekomst van de energie is decentraal. Dit betekent dat bedrijven en particulieren steeds vaker zelf energie opwekken en terugleveren. Als netbeheerder voeren wij vele projecten uit om deze energietransitie te faciliteren. Op die manier bereiden wij u en ons voor op een toekomst waarin we anders met energie omgaan dan nu.

Vragen over duurzame oplossingen?

Neem contact met ons op via energietransitie@stedin.net.

Zelf energie opwekken

Door zelf energie op te wekken, kunt u flink op energiekosten besparen. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. Soms heeft u daarvoor een ander type aansluiting nodig. Wij helpen u hier graag bij.

Zelf energie opwekken

Elektrisch rijden

De zuinigste manier van rijden is met een elektrische auto. Wanneer uw bedrijf hiervoor kiest, heeft u natuurlijk toegang nodig tot laadpalen. Deze laadpalen kunt u aanvragen bij uw gemeente of bij een installateur. Soms kunnen wij u helpen bij een nieuwe aansluiting of een aanpassing ervan. Doorloop ons stappenplan en kom erachter bij wie u moet zijn.

Elektrisch rijden

Groen gas

Bij de vergisting van organisch afval of rioolslib komen methaanhoudende gassen vrij met een hoge calorische waarde. Bedrijven met dergelijk afval kunnen met de juiste technische voorzieningen gas produceren dat geschikt is voor levering aan het aardgasnet. Dit ‘groene gas’ wint terrein.

Groen gas wint terrein

Energietransitie

Klanten wekken steeds vaker zelf energie op, bedrijven experimenteren met nieuwe energietechnieken en “game changers” komen met innovaties op de markt. De energietransitie gaat voor een grote verandering zorgen in de manier waarop wij als maatschappij met energie omgaan. Wij zien deze ontwikkeling en zetten in op een toekomst die in het teken staat van duurzaam, decentraal en samen.


Gasaansluitplicht voor nieuwe woningen moet vervallen.Meer over ons standpunt

Wilt u Stedin helpen bij het verbeteren van de website?