Wat doet
Stedin voor u?
- informatie over de verschillende aansluiting(en)
- informatie over (het aanvragen van) subsidiemogelijkheden
- aanleg van uw nieuwe elektriciteitsaansluiting
- de capaciteit van uw aansluiting wijzigen of een extra meetpunt plaatsen
- de energiemeter controleren
- een nieuwe energiemeter plaatsen

Heeft u vragen?
Neem contact op met het Kenniscentrum Duurzame Opwek via kdo@stedin.net. Zij helpen u graag verder.

Samen opwekken
HIER opgewekt is een platform voor iedereen die bezig is met of interesse heeft in het opwekken van lokale duurzame energie.
Lees alles over dit platformDE KOSTEN VAN
een aansluiting
Deze bestaan uit:
- Eenmalige kosten: aanleg of aanpassing van de aansluiting. Wij berekenen de kosten voor u, deze zijn specifiek voor uw situatie
- Terugkerende kosten voor uw aansluiting.
SAMEN ENERGIE OPWEKKEN
IN 7 STAPPEN
-
Kies waarmee u energie wilt opwekken, bijvoorbeeld zonnepanelen of een windturbine. Opwekinstallaties moeten vanaf 27 april 2019 voldoen aan nieuwe wettelijke eisen. Vraag uw leverancier hiernaar. Naast de postcoderoosregeling en de SDE+ subsidie zijn er subsidiemogelijkheden per gemeente. Kijk op energiesubsidiewijzer.nl of informeer ernaar bij uw gemeente.
-
Kies een erkend installatiebedrijf voor een veilige installatie, bijvoorbeeld voor zonnepanelen via www.hollandsolar.nl, de branchevereniging van Nederlandse experts in zonne-energie.
Uw installateur kan u adviseren over de capaciteit van de aansluiting. Het is belangrijk dat uw energiegebruik en -opwekking samen het maximaal belastbare vermogen van de aansluiting niet overschrijden. -
U bent een grootverbruiker. Dat betekent dat u een aansluiting heeft vanaf 3 x 100 Ampère. Heeft u toch een kleinere capaciteit aansluiting? Lees dan verder op onze particuliere pagina's. Als grootverbruiker komt u voor de postcoderoosregeling en voor de SDE+ subsidie in aanmerking. Maar u kunt niet van beide regelingen tegelijk gebruikmaken. Het Kenniscentrum Duurzame Opwek kan u adviseren welke regeling het beste past bij uw situatie. En wat dit betekent voor de aansluiting die u nodig heeft. Uit welke aansluitingen u kunt kiezen leest u hier.
-
Neem contact op met het Kenniscentrum Duurzame Opwek om uw situatie toe te lichten. Neem contact op via ons contactformulier. Als we een duidelijk beeld van uw situatie hebben ontvangt u een mail met uw mogelijkheden. Hierin staan de subsidievorm(en), de opties voor de benodigde aansluiting en de kosten. Maak hier een keuze uit.
Het Kenniscentrum Duurzame Opwek begeleidt u vervolgens bij de aanvraag van de postcoderoosregeling of SDE+ subsidie en de aansluiting van uw keuze. -
U kiest zelf een meetverantwoordelijke. Dit is de instantie die zorgt voor uitlezen van de meters, het doorgeven van de meterstanden en het onderhoud aan de meter. Kies hiervoor een meetverantwoordelijke die gecertificeerd is door Tennet en geregistreerd is in het MV Register Elektriciteit. Let op! Wanneer u gebruik maakt van een extra meetpunt kiest u voor uw huidige meetverantwoordelijke.
-
Dit is wettelijk verplicht en belangrijk. Wij hebben deze informatie nodig, zodat wij weten hoeveel energie er op het energienet komt. Zo zorgen we ervoor dat het elektriciteitsnet zo efficiënt mogelijk functioneert. Installaties tot 1 MW registreert u zelf in het landelijke register waarin alle gegevens worden vastgelegd van installaties die elektriciteit produceren. U maakt een account aan met het meternummer.
Registreer uw installaties tot 1 MW
Installaties van 1 MW en groter registreren wij voor u. Stuur ons een mail met daarin het vermogen van de installatie, de Hoofd-EAN van de aansluiting en de naam van het bedrijf.
Bent u installateur, woningcorporatie of projectontwikkelaars en wilt u namens klanten grote aantallen zonnepanelen registreren? Vult u dan dit Excel-bestand in en stuur dit naar fm.StedinTeruglevering.kv@stedin.net. Wij verzorgen dan de bulk registratie voor u totdat dit via een eigen account kan. -
U kunt nu met elkaar profiteren van de energie die u samen opwekt. En zo uw energiekosten verlagen en bijdragen aan een beter milieu.
Vragen over "samen energie opwekken"
- Ik wil een nettoets uit laten voeren, hoe regel ik dit?
- Is het noodzakelijk om voor een tweede fysieke elektriciteitsaansluiting op een perceel een apart WOZ-object te laten registreren?
- Kan ik als energiecoöperatie de energiegegevens van mijn leden opvragen bij Stedin?
- Kun je een bruto-productiemeter omzetten naar een extra meetpunt?
- Mag ik naast de standaard bedrijfsaansluiting een tweede (zwaardere) aansluiting voor alleen teruglevering aanvragen?