Zelf energie opwekken 

Zakelijk

Deze pagina is alleen voor grootverbruikklanten.

De overgang van klein- naar grootverbruik ligt op ongeveer 200 zonnepanelen van 250Wp per paneel. Dit is een schatting, laat dit goed checken door uw installateur. 

Bent u kleinverbruikklant? Ga naar de kleinverbruikpagina.

Wat moet ik doen?

U wilt graag energie opwekken voor uw bedrijf. Hiermee kunt u flink op energiekosten besparen en draagt u bij aan een beter milieu. Stedin denkt graag met u mee.

Doorloop onderstaand stappenplan als u zelf energie wilt opwekken. U ziet dan eenvoudig waar Stedin u van dienst kan zijn.

Vragen over duurzame oplossingen?

Neem contact met ons op via KDO@stedin.net of via 088-8963777.

 1. Bepaal welke productietechniek u gaat gebruiken

  Een erkend energie-adviseur kan u adviseren over de verschillende technieken.

  Als u na 27 april 2019 een opwekinstallatie koopt moet deze aan nieuwe wettelijke eisen voldoen. Informeer bij uw gemeente of u een speciale vergunning nodig heeft en of er subsidiemogelijkheden zijn.

 2. Kies een erkend installatiebedrijf

  Kies een erkend installatiebedrijf voor een veilige installatie. Uw installateur kan u adviseren over de capaciteit van de aansluiting. Het is belangrijk dat uw energiegebruik en -opwekking samen het maximaal belastbare vermogen van de aansluiting niet overschrijden.

 3. Bepaal welke aansluiting u nodig heeft

  Uw adviseur kan bepalen welke aansluiting u nodig heeft. In veel gevallen heeft u een nieuwe of aangepaste aansluiting nodig.

  Let op! Aan een aangepaste of een nieuwe aansluiting zijn kosten verbonden.

 4. Zorg voor een geschikte teruglevermeter

  U kiest zelf een meetverantwoordelijke. Dit is de instantie die zorgt voor uitlezen van de meters, het doorgeven van de meterstanden en het onderhoud aan de meter. Kies hiervoor een meetverantwoordelijke die gecertificeerd is door Tennet en geregistreerd is in het MV Register Elektriciteit.

 5. Informeer ons over uw teruglevering

  Zo zorgen we ervoor dat het elektriciteitsnet zo efficiƫnt mogelijk functioneert. Stuur een e-mail naar KDO@stedin.net met daarin het vermogen van de pv-installatie, de Hoofd-EAN van de aansluiting en de naam van het bedrijf.

 6. U kunt van start met opwekken!