U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Aardgasvrij
voor woningcorporaties


Woningcorporaties staan voor de uitdaging om hun 2,4 miljoen woningen vóór 2050 te verduurzamen. Als ‘startmotor’ is hun ambitie om de komende vier jaar 100.000 extra woningen aardgasvrij te maken. Opties daarvoor zijn isoleren, aansluiten op een warmtenet, zonnepanelen of warmtepompen plaatsen, of een duurzaam gas via het huidige gasnet. Wij weten wat realiseerbaar is, omdat we de impact op onze netten kennen.

WONINGCORPORATIES HELPEN
MET VERDUURZAMEN

Veel woningcorporaties verduurzamen hun woningbezit met zonnepanelen of vervangen kookgas voor een elektrisch alternatief. De huidige netten zijn daar niet zonder meer geschikt voor. Betrek Stedin op tijd bij uw plannen. Lees meer over een goede samenwerking in het interview met onze expert.

Interview lezen

KOOKGAS? STAP EENVOUDIG OVER!

Er zijn flats, appartementen en woningen die aangesloten zijn op een warmtenet en alleen nog gas gebruiken om te koken. Zonde! Deze woningen kunnen eenvoudig ‘van het gas af’. Voor de gaskookplaat is er een prima alternatief. Elektrische kookplaten, bijvoorbeeld inductiekookplaten, zijn betaalbaar, veilig en comfortabel. U stapt het makkelijkst over bij een grootschalige renovatie of als het gasnet toe is aan vervanging. Wij geven u alvast een aantal tips. Zie ook de deze kaart voor locaties waar kookgas voor komt.

SLIM GASAANSLUITINGEN VERWIJDEREN

Heeft u in één gebouw of één straat meerdere woningen waarmee u overstapt op nieuwe warmte? Dan is het belangrijk het afsluiten van ons gasnet slim te organiseren. Vraag bijvoorbeeld in één keer vergunningen voor meerdere adressen aan. Hierdoor kunnen we de werkzaamheden efficiënter uitvoeren, zodat de overlast minder en de kosten lager zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over de lagere tarieven bij het verwijderen van meerdere gasaansluitingen.


Van het gas af,
maar niet van het gasnet

Stedin onderzoekt of we het gasnet een tweede leven kunnen geven door dit te hergebruiken voor een duurzaam gas als waterstof. Waterstof is nog niet op korte termijn via het gasnet beschikbaar. Wel brengen we in kaart in welke woonkernen binnen ons gebied waterstof een reëel alternatief kan worden. Dit kan voor u een belangrijk argument zijn bij de afweging welke woningen u als eerste verduurzaamt.

VERDUURZAMINGSPLANNEN?
START BIJ STEDIN 

Gaat u als woningcorporatie energie opwekken met zonnepanelen op daken van woningen? Of gaat u in een straat warmtepompen plaatsen in goed geïsoleerde woningen?  Bij grotere projecten is het vaak nodig om elektriciteitskabels of transformatorstations te verzwaren of aan te passen. Wij weten wat de impact kan zijn op het elektriciteitsnet en nemen graag tijdig maatregelen. Zodat wij in een later stadium uw plannen niet vertragen. Betrek ons daarom zo vroeg mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met uw accountmanager.

Contact

Wilt u met ons in gesprek? Neem contact op met uw contactpersoon binnen Stedin.

Contactpersoon zoeken