U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

TRANSITIEVISIE
WARMTE

Voor het opstellen van uw Transitievisie Warmte helpen wij uw opties in beeld te brengen. Met kennis en ervaring. Maar ook met het Openingsbod Warmtetransitie.

Het Openingsbod Warmtetransitie

Wij versnellen het opstellen van uw Transitievisie Warmte dankzij het Openingsbod Warmtetransitie. Het is een advies over de beste keuze voor een alternatief, duurzaam energiesysteem per buurt. Met de beste keuze bedoelen we het systeem met de laagste kosten voor alle betrokkenen gezamenlijk. Voor iedere buurt in het verzorgingsgebied van Stedin wordt een advies gegeven. Het Openingsbod Warmtetransitie houdt rekening met aangrenzende buurten waardoor het advies buurt voor buurt op elkaar is afgestemd.

Advies nieuwe warmte

Transitieplannen starten bij Stedin

Gaat u aan de slag met een Transitievisie Warmte? Betrek ons dan zo spoedig mogelijk. Wij willen graag dat alles volgens plan verloopt zonder vertraging of blokkades. Om een Transitievisie Warmte in de praktijk te brengen, moeten we namelijk aanpassingen doen aan onze netten. Als u kiest voor een warmtenet of warmtepompen moeten wij bijvoorbeeld het gasnet verwijderen en het elektriciteitsnet verzwaren. Die verzwaring is het gevolg van het aanleggen van een warmtenet, installeren van warmtepompen of plaatsen van zonnepanelen. Het aanpassen van onze netten kosten tijd.

Tijd die we nodig hebben om alle noodzakelijke voorbereidingen te treffen en kabels aan te leggen. Het kost ook ruimte, want we moeten extra distributiestations plaatsen. Houdt u er daarom alstublieft rekening mee dat:

  • Aanpassingen aan het net op wijkniveau een minimale doorlooptijd van 6 maanden heeft. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden kan dit oplopen tot meerdere jaren.
  • Het verduurzamen van een wijk kan leiden tot een toename van het aantal distributiestations die ieder tenminste 35 m² in beslag nemen.

Contact

Wilt u met ons in gesprek? Neem contact op met uw contactpersoon binnen Stedin.

Contactpersoon zoeken