Arbeidsvoorwaarden

Goed geregeld

Bij Stedin kun je rekenen op een prima pakket arbeidsvoorwaarden die je voor een deel zelf kunt samenstellen. Zo kies je wat bij jouw situatie en voorkeur past. 

Salaris

FlexBudget

Het FlexBudget is een percentage van je bruto maandsalaris en ontvang je bovenop dat salaris. Jij bepaalt zelf aan welke arbeidsvoorwaarden je het FlexBudget wilt besteden. Zo kun je het uit laten keren als je maandelijks een extraatje kunt gebruiken. Of je koopt extra verlofdagen als je meer vrije dagen wilt.
Mobiel

Bring Your Own Device

Je kunt in veel gevallen bij ons je eigen telefoon gebruiken voor je zakelijke werk: Bring Your Own Device (BYOD). Je geeft jezelf daarmee optimale flexibiliteit. En je draagt bij aan de duurzaamheidsvisie van Stedin omdat je geen extra telefoon nodig hebt. Je krijgt een passende maandelijkse vergoeding als je je eigen telefoon gebruikt.
Verzuim

Extra verzekering arbeidsongeschiktheid

Naast de wettelijke regeling en de aanvulling vanuit het pensioenfonds, kun je vrijwillig een extra verzekering voor arbeidsongeschiktheid afsluiten. Neem je deel aan deze verzekering? Dan krijg je korting en bovendien betaalt Stedin, afhankelijk van de verzekering die je kiest, 50-100% van je premie. Je betaalt de premie uit je bruto salaris.
Werktijden

Flexibele werktijden

Wil je zelf je werkweek indelen? Samen met je leidinggevende bepaal jij je werktijden. We werken 8 uur per dag. Afhankelijk van je werkzaamheden, heb je de mogelijkheid om af en toe thuis te werken.

Pensioen

Pensioen

Zodra je bij Stedin in dienst komt, bouw je pensioen op bij het bedrijfspensioenfonds ABP. Stedin betaalt een groot deel van de premie en je kunt ook nog kiezen voor aanvullend pensioen. Zo ben je later verzekerd van een goed pensioen.

Salaris

Vakantiegeld, extra uitkeringen en bonussen

De vakantie-uitkering die je bij Stedin krijgt, is 8% van jouw bruto salaris. Dit geld is onderdeel van je FlexBudget. Je bent dus flexibel in het moment van uitbetalen van je vakantiegeld, maar je kunt het ook voor andere doeleinden gebruiken.

Daarnaast krijg je afhankelijk van je arbeidsovereenkomst bij Stedin diverse extra uitkeringen, zoals een collectieve winstdelingsregeling. Deze extra uitkeringen kunnen oplopen tot 7,5% van je bruto jaarsalaris en zijn onderdeel van je FlexBudget.

Verzuim

Vitaliteit

Wij hechten belang aan de gezondheid en vitaliteit van onze medewerkers. Daarom hebben wij een speciaal vitaliteitsprogramma in het leven geroepen.

Met Stedin Vitaal heb je een brede keuze in sport- en ontspanningsmogelijkheden waarbij je profiteert van 25% korting of andere voordelen. Je bepaalt zelf wanneer, hoe en naar welke aanbieder je gaat. Je kunt bovendien ook online deelnemen aan leefstijlprogramma’s.

Vervoer

Vervoer

We zijn een duurzaam bedrijf. Als medewerker kun je een directe bijdrage leveren aan het verminderen van de CO₂-uitstoot door duurzaam te reizen. Daarom stimuleren we graag het duurzaam reizen. Reis je met het OV naar je werk, dan verstrekken we aan jou een OV Vrij-abonnement 2e klasse. Naast je woon-werk en zakelijke OV-reizen kun je dit abonnement ook privé gebruiken. 

In plaats van het OV Vrij-abonnement kun je ook kiezen voor de vaste reiskostenvergoeding. We vergoeden 13 cent per kilometer over een maximale reisafstand van 60 kilometer enkele reis. Met je FlexBudget kun je dit aanvullen tot 19 cent netto per kilometer. 

Daarnaast rijden we steeds vaker met elektrische bedrijfsauto’s en leaseauto’s. Ook maken we voor ons zakelijk verkeer gebruik van deelauto’s.

Verzuim

Ziektekostenverzekering

Stedin heeft een collectief contract afgesloten met Zilveren Kruis Achmea. Naast een flinke korting op de premie, ontvang je een tegemoetkoming van € 360,- bruto per jaar als je naast je basisverzekering een aanvullende verzekering afsluit.

Deel deze pagina