Ik wil een nieuwe aansluiting: wat moet ik doen?

Heeft u op dit moment geen aansluiting voor elektriciteit en/of gas? Doorloop onderstaand stappenplan om zo snel mogelijk een nieuwe aansluiting te realiseren.

Per 1 juli 2018 mag Stedin volgens de wet geen nieuwe gebouwen meer aansluiten op het aardgasnetwerk. Dit mag alleen als er een bouwvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018. Deze wijziging geldt voor alle kleinverbruikers (max 40 m3 gas/uur), zoals woningen en kleine bedrijfsgebouwen. Meer informatie.

Wilt u weten wat een nieuwe aansluiting u ongeveer kost?
Bereken hier de kosten voor een nieuwe aansluiting.

Let op! Heeft u wel een aansluiting voor gas en/of elektriciteit, maar bent u afgesloten? Bekijk dan hier hoe u zo snel mogelijk weer energie krijgt.

Bekijk de video over het proces van aanvraag tot aansluiting


 1. Er wordt contact met u opgenomen

  Samen met u nemen wij uw aanvraag door. Afhankelijk van uw type aanvraag wordt er een technische intake uitgevoerd:

  • Wij beoordelen of er een schouw nodig is om de situatie ter plaatse te bekijken. Hiervoor nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen.
  • Wij kijken of uw aanpassing mogelijk is binnen de huidige infrastructuur om de werkzaamheden uit te voeren. Hiervoor wordt -indien nodig- een netberekening uitgevoerd.
  • Wij kijken of er een vergunning nodig is en of er bodemonderzoek gedaan moet worden.
 2. Betaal

  Wij streven ernaar om u binnen 2 weken per mail een offerte te sturen. U vindt in deze mail een een link naar onze beveiligde omgeving (portal). U kunt daar de offerte nogmaals inzien en voor de opdracht betalen. Ook geeft u aan wanneer u het liefst wilt dat de werkzaamheden plaatsvinden.

  Inloggen op onze portal

 3. Maak een afspraak 

  Na ontvangst van uw betaling krijgt u binnen tien werkdagen een telefoontje of e-mail voor een definitieve afspraak voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

  Wanneer de werkzaamheden plaatsvinden, hangt van veel factoren af. Bijvoorbeeld de aanvraag van vergunningen, aanpassingen aan het net of andere technische zaken. Dit stemmen we samen met u af.
 4. Kies een energieleverancier

  Om straks energie te krijgen, heeft u een energieleverancier nodig. De energieleverancier vraagt u naar de EAN-code van de aansluiting. U krijgt die van ons: deze staat in de beveiligde omgeving.
 5. De werkzaamheden worden uitgevoerd

  We streven ernaar dat de werkzaamheden binnen 12 weken nadat u de opdracht heeft gegeven, worden uitgevoerd. 

  Let op! Pas als u een energiemeter heeft, kunt u de aansluiting gebruiken. Om de meter te kunnen plaatsen, hebben wij eerst een bevestiging nodig dat u bent aangemeld bij uw energieleverancier. Hebben wij geen bevestiging ontvangen? Dan kunnen we de energiemeter mogelijk niet tegelijk leveren met de aansluiting. Wij doen natuurlijk ons best u zo snel mogelijk de meter te leveren. Het helpt als u zich zo vroeg mogelijk aanmeldt bij een energieleverancier. 

  Voorkom extra kosten:
    

  • Verwijder obstakels, bijvoorbeeld asfalt op de plek waar de leidingen komen.
  • Zorg dat de grond schoon is.
  • In de offerte vindt u meer tips.

Portal

Onze portal is een beveiligde omgeving waarin u uw offerte kunt bekijken en kunt betalen. U heeft alleen toegang als u een offerte heeft aangevraagd via www.mijnaansluiting.nl.

Naar de portal