U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin zorgt voor de nieuwe elektriciteitsaansluiting in uw nieuwbouwwoning. We mogen volgens de wet alleen nog gas aansluiten als de bouwvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018. Is uw nieuwbouwwoning onderdeel van een project? Dan vraagt de projectontwikkelaar meestal uw aansluitingen aan. Verhuist u naar een bestaande woning, dan is daar (bijna altijd) een aansluiting aanwezig. U sluit dan alleen een contract met een energieleverancier. 

WAT DOET
STEDIN VOOR U?

In uw nieuwe woning heeft u meestal naast energie ook water en een aansluiting voor multimedia nodig. U kunt dit dan tegelijkertijd aanvragen. De werkzaamheden kunnen dan op hetzelfde moment worden uitgevoerd. Dat is wel zo makkelijk voor u. De aanvraag voor een nieuwe aansluiting doet u via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl. Stedin neemt vervolgens uw aanvraag voor elektra (en gas) in behandeling. Wij zorgen voor:

 • informatie over uw elektriciteits- (en gas) aansluiting(en)
 • offerte binnen 10 werkdagen
 • aanleg van uw elektriciteits- (en gas) aansluiting

DE KOSTEN VAN
een aansluiting

Deze bestaan uit:

 • Eenmalige kosten: aanleg of aanpassing van de aansluiting. De kosten zijn gebaseerd op een standaard situatie. Uw situatie kan afwijken van de standaard
 • Terugkerende kosten voor uw aansluiting. U betaalt deze kosten via uw energieleverancier.

VOOR EEN NIEUWE AANSLUITING
DOORLOOPT U EEN AANTAL STAPPEN

 1. Vraag uw offertes voor nieuwe aansluitingen voor elektra, (gas), water en/of kabel tegelijkertijd aan. Dit doet u via www.mijnaansluiting.nl.


  Uw aannemer of installateur geeft u graag advies als u niet weet hoe zwaar de capaciteit van de huisaansluiting moet worden. Ook geeft ons overzicht informatie over de verschillende aansluitingen.

 2. Na uw aanvraag via www.mijnaansluiting.nl ontvangt u binnen 10 werkdagen een offerte van Stedin voor uw aanpassing of verplaatsing van de aansluiting(en). Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, nemen wij voor die tijd contact met u op. U ontvangt de offerte in ons Stedin Klantportal. De inloggegevens hiervan ontvangt u per e-mail.

 3. Als u naast energie ook water en/of kabel heeft aangevraagd, combineert de aannemer zo mogelijk de aanleg van al deze nutsvoorzieningen. Zo kunnen alle werkzaamheden tegelijkertijd worden uitgevoerd. De aannemer die de werkzaamheden coördineert, neemt contact met u op om de uitvoeringsdatum te bespreken. En ook vertelt hij of er voor uw aanvraag een bodemonderzoek of vergunning nodig is. Heeft u alleen energie aangevraagd? Dan nemen wij contact met u op.

 4. Sluit uiterlijk 10 werkdagen voor de uitvoeringsdatum een leveringsovereenkomst af met een energieleverancier naar keuze. De EAN-code die u hiervoor nodig heeft, sturen wij u bij de opdrachtbevestiging.

 5. Schakel een erkende installateur in om uw binneninstallatie veilig en bedrijfsgereed (volgens de NEN normen) aan te sluiten. Dit moet klaar zijn als onze werkzaamheden worden uitgevoerd. 

  U zorgt zelf voor een meterkast die voldoet aan de NEN-normen die van toepassing zijn. Bij de offerte sturen wij u een tekening. Daarin ziet u wat dit voor u betekent. 

  Om de kabels/leidingen te leggen, moet u de grond waarin gewerkt wordt vrij (laten) maken van niet-opneembare bestrating (zoals stelconplaten en beton), grind, beplanting en overige obstakels. Eventueel vervuilde grond moet u zelf verwijderen. U moet zelf eventueel niet-opneembare bestrating en sierbestrating na onze werkzaamheden terugplaatsen.

 6. Op de afgesproken datum voeren wij de werkzaamheden uit.  Soms schakelen we hier een aannemer voor in.