U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Energie
besparen

Een goede manier om bij te dragen aan het milieu. Als netbeheerder doen wij er alles aan om u te helpen zuiniger om te gaan met energie. En daarmee bespaart u nog geld ook! 

Doet u mee?

Aardgasvrij wonen

Binnen 35 jaar wonen we allemaal aardgasvrij. Dit is een van de maatregelen om Nederland duurzaam te maken. Stoppen met aardgas gaat wijk voor wijk. Vaak neemt de gemeente het initiatief om te beginnen. Steeds meer gemeenten gaan hiermee aan de slag en werken intensief samen met Stedin.

Per 1 juli 2018 mag Stedin volgens de wet geen nieuwe gebouwen meer aansluiten op het aardgasnetwerk. Dit mag alleen als er een bouwvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018. Deze wijziging geldt voor alle kleinverbruikers (max 40 m3 gas/uur), zoals woningen en kleine bedrijfsgebouwen. Meer informatie.

Op Hierverwarmt.nl kunt u zien of er in uw buurt al initiatieven zijn. Op de website van Natuur & Milieu vindt u nog meer informatie over gasloos wonen. Bekijk hieronder een animatie met de tien veelgestelde vragen over gasloos wonen.

Vragen over duurzame oplossingen?

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Slimme meter

De komende jaren bieden wij u de slimme meter aan. In combinatie met een zogeheten energieverbruiksmanager, krijgt u meer inzicht in uw energieverbruik. U bespaart daarmee al snel minimaal 6% op uw energierekening.

Met de slimme meter bent u bovendien voorbereid op toekomstige veranderingen in de energiewereld. En klaar voor nieuwe mogelijkheden om energie te besparen.

Zelf energie opwekken

Door zelf energie op te wekken kunt u flink op energiekosten besparen. Bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen. Soms heeft u dan een ander type aansluiting nodig. En als u energie wilt terugleveren aan de energieleverancier, heeft u mogelijk een nieuwe meter nodig. Wij helpen u hier graag bij.
Samen energie opwekken

U kunt er ook voor kiezen om in een collectief energie op te wekken. Bijvoorbeeld door samen met anderen zonnepanelen te laten plaatsen op een flatgebouw of school in de buurt. Wij helpen u graag op weg!Elektrisch rijden

De zuinigste manier van rijden is met een elektrische auto. Wanneer u hiervoor kiest heeft u natuurlijk toegang nodig tot een laadpaal. Deze laadpaal kunt u aanvragen bij uw gemeente of bij een installateur. Soms kunnen wij u helpen bij een nieuwe aansluiting of een aanpassing ervan. Doorloop ons stappenplan en kom erachter bij wie u moet zijn.