U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Energie
besparen

Verduurzamen is een goede manier om bij te dragen aan het milieu. Bovendien bespaart u daarna vaak op uw energiekosten. Bijvoorbeeld door uw huis goed te isoleren en zelf stroom op te wekken. Of door elektrisch te gaan rijden of koken. Wilt u geen of minder aardgas in uw woning gebruiken? Er zijn duurzame alternatieven om uw woning te verwarmen.

Aardgasvrij wonen

In Nederland gaan we de komende jaren steeds meer koken en verwarmen zonder aardgas. Dit is een van de maatregelen om Nederland duurzaam te maken. Stoppen met aardgas gaat wijk voor wijk. Vaak neemt de gemeente het initiatief om te beginnen. Steeds meer gemeenten gaan hiermee aan de slag en werken intensief samen met Stedin.

Sinds 1 juli 2018 mag Stedin volgens de wet geen nieuwe gebouwen meer aansluiten op het aardgasnetwerk. Dit mag alleen als er een bouwvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018. Deze wijziging geldt voor alle kleinverbruikers (max 40 m3 gas/uur), zoals woningen en kleine ondernemingen. Nieuwe en goed geïsoleerde woningen of panden kunnen prima zonder aansluiting op het gasnet worden verwarmd. Bijvoorbeeld met een warmtepomp (all-electric) of met collectieve warmtelevering. Op Hieropgewekt.nl vindt u meer informatie en praktische tips.

Gaat u uw woning zonder aardgas verwarmen en op inductie koken? Wij verwijderen voor u de aansluiting.

Vragen over duurzame oplossingen?

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Slim omgaan met energie
en verduurzamen

Slimme meter

Met een slimme meter in combinatie met een zogeheten energieverbruiksmanager, krijgt u meer inzicht in uw energieverbruik. U bespaart daarmee al snel minimaal 6% op uw energierekening.

Met de slimme meter bent u bovendien voorbereid op toekomstige veranderingen in de energiewereld. En klaar voor nieuwe mogelijkheden om energie te besparen.

Zelf energie opwekken

Door zelf energie op te wekken kunt u flink op energiekosten besparen. Bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen. Soms heeft u dan een ander type aansluiting nodig. En als u energie wilt terugleveren aan de energieleverancier, heeft u mogelijk een nieuwe meter nodig. Wij helpen u hier graag bij.
Samen energie opwekken

U kunt er ook voor kiezen om in een collectief energie op te wekken. Bijvoorbeeld door samen met anderen zonnepanelen te laten plaatsen op een flatgebouw of school in de buurt. Wij helpen u graag op weg!Elektrisch rijden

De zuinigste manier van rijden is met een elektrische auto. Wanneer u hiervoor kiest heeft u natuurlijk toegang nodig tot een laadpaal. Deze laadpaal kunt u aanvragen bij uw gemeente of bij een installateur. Soms kunnen wij u helpen bij een nieuwe aansluiting of een aanpassing ervan. Doorloop ons stappenplan en kom erachter bij wie u moet zijn.

Gerelateerde onderwerpen

Aanmelden zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen? Loop uw vergoeding niet mis, meld uw zonnepanelen aan.

Aanmelden zonnepanelen
Elektrisch koken

Aansluiting verwijderen

Gaat u aardgasvrij wonen? Laat dan uw aansluiting verwijderen.

Aansluiting verwijderen

De slimme meter

Met de slimme meter kunt u nauwkeurig zien wat u teruglevert.

Meer over de slimme meter

Slimme meter en
zonnepanelen

De energie die u teruglevert wordt verrekend met uw verbruik.

Wat is salderen