Duurzaamheid bij u thuis

Energie besparen

Een goede manier om bij te dragen aan het milieu. Als netbeheerder doen wij er alles aan om u te helpen zuiniger om te gaan met energie. En daarmee bespaart u nog geld ook! 

Doet u mee?

Vragen over duurzame oplossingen?

Neem contact met ons op via ons contactformulier.

AARDGASVRIJ WONEN

Binnen 35 jaar wonen we allemaal aardgasvrij. Dit is een van de maatregelen om Nederland duurzaam te maken. Stoppen met aardgas gaat wijk voor wijk. Vaak neemt de gemeente het initiatief om te beginnen. Steeds meer gemeenten gaan hiermee aan de slag en werken intensief samen met Stedin.

Per 1 juli 2018 mag Stedin volgens de wet geen nieuwe gebouwen meer aansluiten op het aardgasnetwerk. Dit mag alleen als er een bouwvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018. Deze wijziging geldt voor alle kleinverbruikers (max 40 m3 gas/uur), zoals woningen en kleine bedrijfsgebouwen. Meer informatie.

Op Hierverwarmt.nl kunt u zien of er in uw buurt al initiatieven zijn. Op de website van Natuur & Milieu vindt u nog meer informatie over gasloos wonen. Bekijk hieronder een animatie met de tien veelgestelde vragen over gasloos wonen.

Slimme meter

De komende jaren bieden wij u de slimme meter aan. In combinatie met een zogeheten energieverbruiksmanager, krijgt u meer inzicht in uw energieverbruik. U bespaart daarmee al snel minimaal 6% op uw energierekening. Met de slimme meter bent u bovendien voorbereid op toekomstige veranderingen in de energiewereld. En klaar voor nieuwe mogelijkheden om energie te besparen.

Slimme meter

Zelf energie opwekken 

Door zelf energie op te wekken kunt u flink op energiekosten besparen. Bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen. Soms heeft u dan een ander type aansluiting nodig. En als u energie wilt terugleveren aan de energieleverancier, heeft u mogelijk een nieuwe meter nodig. Wij helpen u hier graag bij.

Zelf energie opwekken

Samen energie opwekken

U kunt er ook voor kiezen om in een collectief energie op te wekken. Bijvoorbeeld door samen met anderen zonnepanelen te laten plaatsen op een flatgebouw of school in de buurt. Wij helpen u graag op weg!

Samen energie opwekken

Elektrisch rijden

De zuinigste manier van rijden is met een elektrische auto. Wanneer u hiervoor kiest heeft u natuurlijk toegang nodig tot een laadpaal. Deze laadpaal kunt u aanvragen bij uw gemeente of bij een installateur. Soms kunnen wij u helpen bij een nieuwe aansluiting of een aanpassing ervan. Doorloop ons stappenplan en kom erachter bij wie u moet zijn.

Laadpaal aanvragen