Werkzaamheden tijdens coronavirus
Wij nemen voorzorgsmaatregelen bij onze werkzaamheden, zie ons nieuwsbericht

WANNEER KRIJGT U
EEN SLIMME METER?

Bijna alle huishoudens hebben een slimme meter aangeboden gekregen. Heeft u nog geen slimme meter, maar wilt u deze wel? Vraag deze dan hier aan.

Heeft u onlangs een brief van ons gehad? Maak dan een afspraak. We komen de slimme meter dan binnenkort plaatsen.

Afspraak maken, bevestigen of verzetten

Meterstanden automatisch doorsturen

De Slimme meter weigeren


WAT IS DE SLIMME METER?

De slimme meter is een moderne, digitale meter die uw energieverbruik op afstand uitleest en doorstuurt naar uw energieleverancier. Uw meterstanden doorgeven hoeft dus niet meer. U ontvangt maandelijks een gratis verbruiksoverzicht.

BETROUWBARE TELECOMVERBINDING

Stedin en Liander hebben een eigen netwerk opgezet, waarmee meters veilig worden uitgelezen en inzichten verzameld die van belang zijn voor de overgang naar een duurzaam energiesysteem.

Betrouwbare verbinding

UW VOORDELEN MET DE SLIMME METER

Voordeel 1

INZICHT IN HOEVEEL ENERGIE U PRECIES VERBRUIKT

Voordeel 2

METERSTANDEN HOEFT U NIET MEER HANDMATIG DOOR TE GEVEN

Voordeel 3

SCHAKELEN TUSSEN DAG- EN NACHTTARIEF


INFORMATIE &
HANDLEIDINGEN

Wilt u meer weten over de slimme meter? Bijvoorbeeld hoe wij uw meetgegevens beschermen. Of heeft u een specifieke vraag over de slimme meter? Dan vindt u misschien uw antwoord in de handleidingen.

Bekijk info en handleidingen

Waarom de
slimme meter

Met de slimme meter werken we aan een duurzaam energiesysteem voor de toekomst. Waar ontstaat een tekort en moeten we uitbreiden met extra kabels? Wat doen we met het overschot als de zon schijnt en duizenden zonnepanelen elektriciteit opwekken? Slimme meters maken het mogelijk om vraag naar en aanbod van energie op elkaar af te stemmen.

DUURZAAMHEID
EN BESPAREN

De slimme meter geeft u meer inzicht in uw energieverbruik. Dit helpt u met besparen op uw energierekening. Wij zetten een aantal mogelijkheden om te besparen voor u op een rij. Van kleine aanpassingen tot een duurzame woning.