Uw aansluiting
verwijderen

Heeft u uw gas- en/of elektriciteitsaansluiting niet meer nodig? Dan kunnen wij deze voor u verwijderen. U bent daarna niet meer aangesloten op het gas- en/of elektriciteitsnet.

Twijfelt u of u de gas- en/of elektriciteitsaansluiting op een later moment weer wilt gaan gebruiken? Dan kunt u ervoor kiezen om de aansluiting tijdelijk te laten afsluiten.

Definitief verwijderen of tijdelijk afsluiten

Als u zeker weet dat u uw aansluiting niet meer nodig hebt, kunt u deze laten verwijderen. Bijvoorbeeld:

  • Als u helemaal geen gas meer gaat gebruiken.
  • Als u uw pand laat slopen. Veiligheid staat hierbij voorop. Wij moeten de aansluitingen verwijderen voordat u veilig kunt slopen. Dien daarom tijdig een aanvraag in om de aansluiting te verwijderen.

Als u tijdelijk geen gas of elektriciteit nodig heeft, kunnen wij de aansluiting tijdelijk afsluiten (verzegelen). Gaat u verbouwen en zit de gas- en/of elektriciteitsaansluiting in de weg? Dan is er de mogelijkheid om de huisaansluiting tijdelijk om te zetten naar een bouwaansluiting.

De aansluiting verwijderen
in enkele stappen

Verwijderen elektriciteitsaansluiting

Verwijderen gasaansluiting

Tarievenoverzicht

Als netbeheerder maken wij kosten voor het definitief verwijderen van een gasaansluiting. Voor laagbouw gasaansluitingen gaat het om een bedrag van 1.470 euro excl. BTW. Voor hoogbouw gasaansluitingen zijn deze kosten lager, namelijk 317 euro excl. BTW per aansluiting. Wij brengen deze kosten op dit moment niet in rekening.

Onze toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) werkt aan een nieuwe kostenregeling voor het verwijderen van gasaansluitingen. In afwachting van deze regeling, rekenen wij bovengenoemde kosten nu niet aan u door.

 Werkzaamheden  Hoogbouw of laagbouw Tarief enkelvoudig
(excl. BTW)
Tarief enkelvoudig
(incl. BTW)
 
 Verwijderen gasaansluiting  Hoogbouw  € 0,00  € 0,00
 Verwijderen gasaansluiting  Laagbouw  € 0,00
 € 0,00
 Tijdelijk afsluiten gas of elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw  € 86,17
 € 104,27
 Tijdelijk afsluiten gas en elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 129,29
 € 156,44
 Heraansluiten gas of elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 86,17
 € 104,27
 Heraansluiten gas en elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 129,29
 € 156,44

Deze tarieven zijn geldig van 1 januari t/m 31 december 2023.

Gerelateerde onderwerpen

Aansluiting tijdelijk afsluiten

Heeft u tijdens de verbouwing tijdelijk geen stroom en/of gas nodig? U kunt de aansluiting dan tijdelijk afsluiten. Daarna kiest u voor heraansluiting of het definitief verwijderen van de aansluiting. 

Tijdelijk afsluiten

Tijdelijke bouwaansluiting

Heeft u tijdens het verbouwen een tijdelijke elektriciteitsaansluiting nodig in een wind- en waterdichte kast? We kunnen de huisaansluiting tijdelijk omzetten naar een bouwaansluiting.

Bouwaansluiting aanvragen