Uw aansluiting
verwijderen

Heeft u uw gas- en/of elektriciteitsaansluiting niet meer nodig? Dan kunnen wij deze voor u verwijderen. U bent daarna niet meer aangesloten op het gas- en/of elektriciteitsnet.

Twijfelt u of u de gas- en/of elektriciteitsaansluiting op een later moment weer wilt gaan gebruiken? Dan kunt u ervoor kiezen om de aansluiting tijdelijk te laten afsluiten.

Definitief verwijderen of tijdelijk afsluiten

Als u zeker weet dat u uw aansluiting niet meer nodig hebt, kunt u deze laten verwijderen. Bijvoorbeeld:

  • Als u geen gas meer gaat gebruiken.
  • Als u uw pand laat slopen. Veiligheid staat hierbij voorop. Wij moeten de aansluitingen verwijderen voordat u veilig kunt slopen.

Geen wensdatum? Dan hoeft u niet te betalen

Hoe gaat het in z’n werk? Via www.mijnaansluiting.nl geeft u aan wat er met de gasaansluiting moet gebeuren. Heeft u geen wensdatum voor de verwijdering en geeft u Stedin toestemming om de gasaansluiting op een door ons nader te bepalen moment te verwijderen? Dan hoeft u niet te betalen voor de verwijdering. Uit veiligheidsoverwegingen streven wij ernaar om binnen 12 maanden de gasaansluiting te verwijderen. 

Afspraak mét wensdatum? Dan zijn er wel kosten

Moet de gasaansluiting op uw verzoek op een specifiek moment worden verwijderd? Dan zijn er wel kosten aan verbonden. U geeft dan bij uw aanvraag in ‘mijnaansluiting.nl’ een wensdatum aan.

De aansluiting verwijderen
in enkele stappen

Verwijderen elektriciteitsaansluiting

Verwijderen gasaansluiting: géén wensdatum

Verwijderen gasaansluiting: afspraak met wensdatum

Tarievenoverzicht

Als netbeheerder maken wij kosten voor het definitief verwijderen van een gasaansluiting. Voor laagbouw gasaansluitingen gaat het om een bedrag van 1.514 euro excl. BTW. Voor hoogbouw gasaansluitingen zijn deze kosten lager, namelijk 327 euro excl. BTW per aansluiting. Heeft u geen wensdatum voor de verwijdering en geeft u Stedin toestemming om de gasaansluiting op een door ons nader te bepalen moment te verwijderen? Dan hoeft u niet te betalen voor de verwijdering. 

 
 Werkzaamheden  Hoogbouw of laagbouw Tarief enkelvoudig
(excl. BTW)
Tarief enkelvoudig
(incl. BTW)
 
 Verwijderen gasaansluiting  Hoogbouw  € 0,00  € 0,00
 Verwijderen gasaansluiting  Laagbouw  € 0,00
 € 0,00
 Tijdelijk afsluiten gas of elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw  € 94,78
 € 114,68
 Tijdelijk afsluiten gas en elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 142,21
 € 172,07
 Heraansluiten gas of elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 94,78
 € 114,68
 Heraansluiten gas en elektriciteit  Hoogbouw en laagbouw
 € 142,21
 € 172,07

Deze tarieven zijn geldig van 1 januari t/m 31 december 2024.

Gerelateerde onderwerpen

Aansluiting tijdelijk afsluiten

Heeft u tijdens de verbouwing tijdelijk geen stroom en/of gas nodig? U kunt de aansluiting dan tijdelijk afsluiten. Daarna kiest u voor heraansluiting of het definitief verwijderen van de aansluiting. 

Tijdelijk afsluiten

Tijdelijke bouwaansluiting

Heeft u tijdens het verbouwen een tijdelijke elektriciteitsaansluiting nodig in een wind- en waterdichte kast? We kunnen de huisaansluiting tijdelijk omzetten naar een bouwaansluiting.

Bouwaansluiting aanvragen