Een leefwereld voor nieuwe energie
daar maken we samen werk van

365 dagen per jaar rekenen 2,3 miljoen klanten op ons. 24/7 leveren we energie via onze netten. Die tot de meest betrouwbare van de wereld behoren. Daar zijn we trots op. Want nu de vraag naar energie groter is dan ooit, moet er ook groot vertrouwen zijn.

Zoals we ook voor de komende energiegeneraties vol vertrouwen overgaan op schone energie. Uit bronnen die niet opraken en de planeet niet uitputten of vervuilen. 

Dit vraagt om flinke aanpassingen van ons energiesysteem. Nieuwe technieken helpen ons daarbij. Net als een goede samenwerking tussen iedereen die betrokken is bij onze energievoorziening. Alleen dan is energie in onze leefwereld straks net zo vanzelfsprekend als vandaag. Samen kunnen we dat voor elkaar krijgen. 

Bouwen, benutten en beheren
daar ligt onze focus

De uitdaging van de energietransitie is groot. Maar wij gaan ervoor. Dit is een kwestie van nóg meer focus op onze kerntaken. Dus focus op sneller bouwen, optimaal benutten en goed beheren van de netten. Op die manier realiseren we onze ultieme ambitie: iedereen toegang tot het net.

Onze strategie

Wij maken werk van onze missie en visie met sneller bouwen, optimaal benutten en goed beheren van de netten. Dit is een enorme uitdaging, zeker vanuit de gedachte dat financiering, voldoende personeel en materiaal belangrijke randvoorwaarden én ook schaars zijn.

Sneller bouwen

 

 

We leggen nog meer kabels en leidingen aan en bouwen extra stations. Zo kunnen we al onze klanten aansluiten op ons energienet, ook nieuwe afnemers én opwekkers.

Optimaal benutten



We gaan het net beter benutten. Door vraag en aanbod van energie goed op elkaar af te stemmen als de productie van wind- en zonne-energie piekt. Op die manier halen we het uiterste uit ons elektriciteitsnet en zit het minder snel vol.

Goed beheren



We blijven de kwaliteit van ons energienet beheren. Een betrouwbare en veilige energievoorziening staat voorop.