Krijgt u  veel zonnepanelen of gaat u uw woning met een warmtepomp verwarmen? Meestal moet de elektra-aansluiting dan verzwaard worden. Ook kunnen we een extra meetpunt aanleggen voor de aparte verrekening van de energie van de zonnepanelen of voor een elektrische auto. De capaciteit van de aansluiting verlichten kan ook. Of wij verleggen de aansluiting naar een andere plek in uw huis. Ook het tijdelijk omzetten van een huisaansluiting naar een bouwaansluiting (en andersom) behoort tot de mogelijkheden.

Aansluiting verplaatsen

Wilt u de aansluiting verplaatsen omdat bijvoorbeeld de meterkast op een andere plek komt? Dan kunt een verplaatsing van de aansluiting aanvragen.

Aansluiting verlichten of verzwaren

Wilt u de aansluiting verzwaren, bijvoorbeeld omdat u zonnepanelen krijgt? Wij passen de capaciteit dan aan. Het verlichten van de aansluiting kan ook als u minder gas en/of elektriciteit gaat gebruiken.

Tijdelijke bouwaansluiting

Gaat u verbouwen? Dan kunt u de elektriciteitsaansluiting omzetten naar een bouwaansluiting. Zijn de werkzaamheden afgerond? Dan kan de bouwaansluiting weer een huisaansluiting worden.
 

Extra meetpunt

Als u meerdere elektriciteitsmeters op één aansluiting wilt, kunt u een extra meetpunten aanvragen. Zo wordt het eenvoudiger om een aansluiting te delen en de afgenomen- en/of opgewekte energie los van elkaar te verrekenen.

Wat doet 
Stedin voor u?

Stedin is uw netbeheerder en kan de capaciteit van de energieaansluiting veranderen of uw aansluiting verplaatsen.

  • informatie over de veranderingen aan de aansluiting(en): verlichten, verzwaren, verplaatsen, omzetten van huisaansluiting naar bouwaansluiting
  • offerte binnen 10 werkdagen
  • uitvoering van de werkzaamheden

De kosten van
een aansluiting

Deze bestaan uit:

  • Eenmalige kosten: aanleg of aanpassing van de aansluiting. De kosten zijn gebaseerd op een standaard situatie. Uw situatie kan afwijken van de standaard
  • Terugkerende kosten voor uw aansluiting. U betaalt deze kosten via uw energieleverancier.

Gerelateerde onderwerpen

Reclame op vrachtwagen voor isolatiewerkzaamheden

Bereikbaarheid kabels en leidingen

Gaat u verbouwen, renoveren of isoleren? Zorg dat kabels en leidingen bereikbaar blijven.

Bekijk veelvoorkomende situaties

Spanningsproblemen

Door drukte op laagspanningsnet ontstaan soms spanningsproblemen. Hierdoor kan de omvormer van de zonnepanelen uitvallen.

Voorkom spanningsproblemen