U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Krijgt u  veel zonnepanelen of gaat u uw woning met een warmtepomp verwarmen? Meestal moet de elektra-aansluiting dan verzwaard worden. Ook kunnen we een extra meetpunt aanleggen voor de aparte verrekening van de energie van de zonnepanelen of voor een elektrische auto. De capaciteit van de aansluiting verlichten kan ook. Of wij verleggen de aansluiting naar een andere plek in uw huis. Ook het tijdelijk omzetten van een huisaansluiting naar een bouwaansluiting (en andersom) behoort tot de mogelijkheden.

Wat doet 
Stedin voor u?

Stedin is uw netbeheerder en kan de capaciteit van de energieaansluiting veranderen of uw aansluiting verplaatsen.

 • informatie over de veranderingen aan de aansluiting(en): verlichten, verzwaren, verplaatsen, omzetten van huisaansluiting naar bouwaansluiting
 • offerte binnen 10 werkdagen
 • uitvoering van de werkzaamheden

UW AANSLUITING AANPASSEN
IN 5 STAPPEN

 1. Vraag uw offerte aan via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl. Afhankelijk van uw aanvraag voegt u hier foto’s van uw meterkast of tekeningen toe. Uw aannemer of installateur geeft u graag advies als u niet weet hoe zwaar de capaciteit van de aansluiting moet worden. Een verhoging van capaciteit is vaak aan de orde als u elektrisch gaat koken of veel zonnepanelen krijgt. Als de huisaansluiting tijdelijk een bouwaansluiting wordt, moet deze ook vaak een grotere capaciteit krijgen. Ons overzicht geeft informatie over de verschillende aansluitingen.


  Let op: Als u niet de eigenaar van het pand/perceel bent, adviseren wij u uw aanpassing aan de aansluiting af te stemmen met de eigenaar. Dit om mogelijke problemen bij verhuizing te voorkomen.

 2. Na uw aanvraag via www.mijnaansluiting.nl ontvangt u binnen 10 werkdagen een offerte van Stedin voor uw aanpassing of verplaatsing van de aansluiting(en). Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, nemen wij voor die tijd contact met u op. U ontvangt de offerte in ons Stedin Klantportal. De inloggegevens hiervan ontvangt u per e-mail.

 3. Wij nemen contact met u op om de definitieve uitvoeringsdatum met u te bespreken. U vindt deze datum ook altijd terug in het Stedin Klantportal.

  • Schakel een erkende installateur in om uw binneninstallatie veilig en bedrijfsgereed (volgens de NEN normen) aan te sluiten. Dit moet klaar zijn als onze werkzaamheden worden uitgevoerd. 
  • U zorgt zelf voor een meterkast die voldoet aan de NEN-normen die van toepassing zijn. Bij de offerte sturen wij u een tekening. Daarin ziet u wat dit voor u betekent.
  • Om de kabels/leidingen te leggen, moet u de grond waarin gewerkt wordt vrij (laten) maken van niet-opneembare bestrating, grind, beplanting en overige obstakels. Na onze werkzaamheden zorgt u zelf voor het (laten) herplaatsen van het straatwerk.
 4. Op de afgesproken datum voeren wij of de aannemer de werkzaamheden uit. In sommige gevallen moeten wij dan ook uw (slimme) meter vervangen. Dit doen wij kosteloos.

DE KOSTEN VAN
een aansluiting

Deze bestaan uit:

 • Eenmalige kosten: aanleg of aanpassing van de aansluiting. De kosten zijn gebaseerd op een standaard situatie. Uw situatie kan afwijken van de standaard
 • Terugkerende kosten voor uw aansluiting. U betaalt deze kosten via uw energieleverancier.