U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

elektrisch rijden
mogelijk MAKEN

Bij Stedin werk je met meer dan 3.500 toekomstmakers aan het Nederland van straks. Zo zijn we nu al bezig met 2030. Dan rijden er naar schatting zo'n twee miljoen elektrische auto's in Nederland, waarvan ongeveer een miljoen in ons verzorgingsgebied. Een snelweg vol ontwikkelingen met grote invloed op onze netten.

IEDEREEN GAAT OPLADEN
WIJ GAAN STORINGEN VOORKOMEN

Veel opladen op hetzelfde moment betekent kans op pieken, onbalans en dus kans op verstoringen in het elektriciteitsnet. Hoe gaan we daarmee om? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen tegelijk kan opladen zonder dat storingen ontstaan? Zijn er andere manieren van opladen en waar dan? Hoe gaan we om met de toenemende elektrische mobiliteit? 

Vragen waarop we dagelijks een antwoord zoeken. In algemene zin betekent elektrificatie investeren. In dikkere kabels, maar vooral in tijd om innovaties te bedenken voor deze grote maatschappelijke uitdaging.

JE NIEUWE COLLEGA’S
OVER HET WERK EN DE VELE MOGELIJKHEDEN

0:02 / 1:00
0:02 / 1:00

Uitvoering 

WERKEN AAN ELEKTRISCH VERVOER
ALS ELEKTROTECHNICUS

Even wat cijfers. In 2030 rijden er naar schatting meer dan twee miljoen elektrische auto’s in Nederland. Van de 5.000 OV-bussen rijden er nu al meer dan 300 elektrisch. En dat worden er veel meer, als je weet dat in 2025 alle nieuwe bussen geen CO2 meer mogen uitstoten. Oftewel zero emissie aan de uitlaat. 

Dat betekent dat we flink gaan investeren om de laadinfrastructuur geschikt te maken voor deze enorme aantallen. Volop werk dus voor elektrotechnici. Want één ding is zeker: als we als maatschappij een nieuwe richting opgaan, zijn er vele handen nodig. Onze regio gaan aansluiten op de toekomst. Genoeg te doen voor elektrotechnici.

Engineering

WERKEN AAN ELEKTRISCH VERVOER
ALS engineer

Veel opladen betekent kans op pieken, onbalans en dus kans op verstoringen in het elektriciteitsnet. Bij Stedin doen we daarom continu onderzoek. Samen met leveranciers en partners testen we de effecten van laadgedrag op onze hardware. 

We doen ook mee aan pilots waarbij we veel auto’s tegelijk opladen. We brengen in kaart op welke locaties automobilisten het liefst opladen en op welke momenten. Onderzoek en innovaties moeten voorkomen dat we nog dikkere kabels in de bodem gaan leggen. Want het vraagt nogal wat van onze netten als ’s avonds bij thuiskomst iedereen tegelijk zijn elektrische auto aansluit en oplaadt. Wij brengen het totaal-oplaad-plaatje in kaart. Zodat we nu al kunnen anticiperen op eventuele pijnpunten en onbalans in het elektriciteitsnet voorkomen.

WERK GENOEG
IN WELK WERKGEBIED JE OOK WILT WERKEN

Staf & support

Finance

IT & Data

DE GROTE UITDAGINGEN
JIJ GAAT erMEE AAN DE SLAG

een nieuw energiesysteem

Elke dag zie je het live om je heen: de overgang naar duurzame energie. Windparken, grootschalige zon-op-dak-projecten, zonneweides: er verschijnen er steeds meer. En deze moeten we allemaal aansluiten op ons elektriciteitsnet.

Gasnet van de toekomst

Door het klimaatakkoord staat één ding vast: het gasnet zoals we dat nu kennen, gaat veranderen. Er komt steeds meer groen gas in het net. En we onderzoeken nu ook de mogelijkheden van waterstof. Genoeg te doen dus.