Elektrificatie
mogelijk maken

Op weg naar een duurzame energievoorziening elektrificeert onze samenleving. We gebruiken steeds meer elektriciteit in ons dagelijks leven met het aansluiten van warmtepompen en laadpalen voor elektrische auto's. Tegelijkertijd wekken we ook steeds meer elektriciteit op met zonnepanelen en windmolenparken. Mooie ontwikkelingen, die wel zorgen voor druk op ons energienet. Het betrouwbaar houden van ons net, nu én in de toekomst, vraagt om handige handen en slimme oplossingen. We hebben genoeg te doen. Doe je mee?

Samen werk maken
van een toekomstbestendig net

Niet overal in Nederland is het net gebouwd op zoveel vraag naar en aanbod van elektriciteit. Dat vraagt om aanpassingen aan ons net. Om investeringen in tijd en in geld. Om dikkere kabels in de grond en zwaardere aansluitingen bij de klant thuis. Om efficiëntere werkprocessen. Ons werk neemt de komende jaren enorm toe en we hebben flinke uitdagingen. Uitdagingen die we graag samen met jou aangaan. 

Je nieuwe collega's
over het werk en de vele mogelijkheden

0:02 / 1:00
0:02 / 1:00

Uitvoering 

Elektrificatie mogelijk maken
als elektrotechnicus

We hebben volop werk voor jou als (elektro)technicus. Want meer zonnepanelen, warmtepompen en elektrische auto’s betekent dat we de elektriciteitsaansluitingen moeten aanpassen; vooral verzwaren. Liever vandaag dan morgen.  

In de meterkast, voor de deur, in de tuin of in de straat; waar je ook aan de slag gaat, jij doet het. En maakt samen met ons de energietransitie mogelijk. Jij sluit onze regio aan op de toekomst. Doe je mee?

Engineering

Elektrificatie mogelijk maken
als engineer

Duizenden nieuwe woningen met ook nieuwe laadpalen, zonnepanelen en warmtepompen. De elektrificatie van de industrie. Het is duidelijk; de vraag naar elektriciteit neemt ontzettend toe. En dus ook de druk op ons net. Want wat gebeurt er als de hele straat tegelijkertijd de elektrische auto oplaadt? Of de zonnepanelen overuren draaien tijdens een hittegolf? Pieken, onbalans, kans op verstoringen en congestie; het zijn zaken waar jij als engineer dagelijks mee te maken krijgt. En waar jij de oplossingen voor verzint.

Je rekent de toekomstige gevraagde capaciteit van ons net door. Bepaalt knelpunten, ziet kansen en grijpt deze. Door jouw onderzoek weten we welk deel van het net we als eerste moeten aanpakken. En hoe we dit moeten doen. Samen werken we aan de innovatieve oplossingen voor morgen, terwijl we ook het huidige net in stand houden. Doe je mee?

IT & Data

Slimme oplossingen bedenken
als IT'er

Ook als IT’er kun je je tanden zetten in de uitdagingen van elektrificering. Zo hebben we slimme oplossingen nodig om bijvoorbeeld de doorlooptijd voor het aansluiten van een laadpaal te verkorten. En onze werkprocessen te versnellen. Oplossingen die jij als IT’er bedenkt, test én realiseert. 

Je ontwikkelt apps voor onze monteurs, zodat ze op het juiste moment op de juiste plek zijn. Zorgt voor een duidelijk klantportaal voor onze klanten. Automatiseert ons werk door het bouwen van softwarerobots. Daar waar wij slimmer kunnen werken, maak jij dat mogelijk. Als IT’er bij Stedin ben je meer dan een codeklopper; je bent een bouwer en een teamspeler. Want samen met jouw team bouw je samen de oplossingen van nu én van morgen. En daar zijn jullie trots op.

Werk genoeg
in welk werkgebied je ook wilt werken

Staf & support

Finance

IT & Data

De grote uitdagingen
Jij gaat ermee aan de slag

Een nieuw energiesysteem

Elke dag zie je het live om je heen: de overgang naar duurzame energie. Windparken, grootschalige zon-op-dak-projecten, zonneweides: er verschijnen er steeds meer. En deze moeten we allemaal aansluiten op ons elektriciteitsnet.

Gasnet van de toekomst

Door het klimaatakkoord staat één ding vast: het gasnet zoals we dat nu kennen, gaat veranderen. Er komt steeds meer groen gas in het net. En we onderzoeken nu ook de mogelijkheden van waterstof. Genoeg te doen dus.