Impact maken
als IT'er

De energietransitie, een van de grootste uitdagingen ooit. Maar bij Stedin gaan we ervoor. Het realiseren van een duurzame leefwereld vraagt om innovatieve oplossingen. En daar speel jij als IT’er een grote rol in. 

Jij werkt graag mee aan de meest uitdagende projecten. En daarbij maak je het liefst ook directe maatschappelijke impact. Dat maakt van Stedin (naast werksfeer, onze arbeidsvoorwaarden en jouw doorgroeimogelijkheden) een Worldclass Workplace. Puzzels oplossen, zeeën van data en ondertussen meebouwen aan de oplossing van morgen.

Een greep uit onze innovatieve projecten
waar we trots op zijn

Het AI & Business innovatieteam, waar dagelijks innovaties worden bedacht, ontwikkelde de Hololens. Een tool waarmee monteurs zonder graven onder de grond kunnen kijken om te zien hoe kabels en leidingen lopen.

Het Operational Technology & Telecom team heeft een tool ontwikkeld waarmee het verbruik op de energienetten wordt berekend. Handige data voor ons Smart Data Solution team, zij zetten dit in om onze netten slimmer in te richten.

Het team Services & Markt verleent dagelijks IT-services aan de andere teams binnen Stedin. Dit team heeft ons ERP SAP platform in 4 maanden tijd gemigreerd naar de nieuwste versie SAP S/4Hana.

Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn en die direct bijdragen aan de energietransitie en een verschil maken voor onze meer dan 2 miljoen eindgebruikers. Er zijn kleinere uitdagingen, pak jij hem aan? Neem een kijkje in onze vacatures: met welk IT project maak jij impact?

Je nieuwe collega's
over het werk en de vele mogelijkheden

0:02 / 1:00
0:02 / 1:00

Onze IT-werkwijze
daar krijg jij energie van

Om transparantie en samenwerking te bevorderen, werken we bij Stedin met een ‘Big Room Planning’. Dit is een op (Agile) SAFe gebaseerde tweedaagse meeting die elk kwartaal plaatsvindt. Collega’s uit de ICT en de business komen bij elkaar om in deze twee volle en gezellige dagen met elkaar te bepalen wat er komend kwartaal ontwikkeld wordt.

juiste keuzes maken
kan door data

Werken aan de energietransitie betekent niet alleen het leggen van kabels, het gaat ook om innovatie, data en digitalisering. We krijgen bij Stedin veel waardevolle data binnen. Dat is maar goed ook, want we moeten veel en snel keuzes maken voor de energietransitie. Keuzes die we op basis van data goed kunnen maken en onderbouwen. En dat is prettig, want zo lossen we problemen op voor ze ontstaan. Krijgen we antwoorden op vragen die we nog niet kenden. Én houden we ons net gezond én toekomstbestendig.

Altijd net wat slimmer
zo werken wij

De wereld staat niet stil. Jouw ontwikkeling ook niet. En daar heb je alle ruimte voor. Je leert van en met collega’s. Kijkt bij andere teams mee. Volgt cursussen. Doet mee aan kennissessies. Of organiseert deze zelf. Want denk jij dat het beter kan? Dan horen wij dat graag, dagen we je uit. En weet je niet hoe? Dan staat er altijd iemand voor je klaar. Wat je ook ontdekt, oppakt en oplost, je blijft leren en doet het elke keer slimmer.

Samenwerking
door diversiteit

Met jouw slimme collega’s pak ga je alle uitdagingen aan. Geen vraag is te gek, we helpen elkaar graag en je voelt je meteen thuis. Onze data-engineers, -scientists en -specialisten hebben allerlei achtergronden. En dat werkt. Er is altijd iemand met een andere zienswijze. Met een onverwacht idee. Wat ons bindt? De drive om samen te puzzelen en de beste oplossing te bedenken voor het team én Stedin, met behulp van ons Data & AI-platform. En reken maar dat we onze successen goed vieren.

Onze vacatures
voor it'ers en data-specialisten

Data Engineer (Trainee)

Opgeleid worden, on the job, als Trainee Data Engineer bij Stedin. Met producten als Databricks bouwen aan ons data platform

40 uur
Rotterdam

AI developer

Je maakt zelf Robots en kijkt verder naar hoe deze nog slimmer kunnen werken door de toevoeging van Artificial Intelligence.

40 uur
Delft

Datalake Platform Engineer

Als Datalake Platform Engineer ga je orde scheppen in de chaos van Big Data en cloud applicaties.

40 uur
Rotterdam

Teamleider Slimme Data Diensten

Als teamleider Slimme Data Diensten zorg je met het team voor de prestaties binnen meetdataketen.

40 uur
Rotterdam

Business Analist

Je werkt samen met andere Business Analisten in het Change- en Implementatieteam van Zakelijk Complex. 

40 uur
Delft

Smallworld GIS Developer

Als Smallworld GIS Developer beheer je applicaties als Smallworld, Lovion en aanverwante tools. Je denkt na over hoe we deze applicaties in toekomstige scenario’s up-to-date houden en hoe we onze technische stabiliteit kunnen verbeteren zodat onze beheerlast reduceert. Naast de applicaties zorg je ook voor het goed functioneren van de integraties naar andere systemen zoals bijvoorbeeld het SCADA systeem.

40 uur
Rotterdam

Data Engineer

Als Data Engineer draag je bij aan het efficiënt en effectief inrichten en verbeteren van de stuurinformatie, met als doel betrouwbare output te leveren waarbij je rekening houdt met duidelijke definities, scope, meetmethoden en één punt van de waarheid.

40 uur
Rotterdam

Junior Systeembeheerder

Als Junior OT Systeembeheerder zet je alles op alles om voor Stedin de OT infrastructuur t.b.v. ons primaire proces, het leveren van elektriciteit en gas, in topconditie te houden.

40 uur
Delft

Designer IT-OT Infrastructuur

Als Designer IT-OT Infrastructuur zet je alles op alles om voor Stedin de OT infrastructuur t.b.v. ons primaire proces het leveren van elektriciteit en gas in topconditie te houden.

40 uur
Delft

Medior Functioneel Beheerder

Als Medior Functioneel Beheerder ben je verantwoordelijk voor het correct gebruik van de systemen en het gebruiksgemak daarvan. Je zet alles op alles om voor Stedin de bedrijfsprocessen in het OT domein te ondersteunen.

40 uur
Delft

Business Analist

Als business analist verzamel en interpreteer jij gegevens uit verschillende bronnen. Op deze manier draag jij je steentje bij aan de transitie naar een data gedreven netbeheerder.

40 uur
Rotterdam

Software Specialist – Slimme meters

Als Technical Software Specialist werk je aan de ontwikkeling, realisatie en doorontwikkeling van een application layer voor de toekomstige metergeneratie ‘NextGen’.

40 uur
Utrecht

Security Adviseur

Werk bij Stedin aan cyberweerbaarheid! Ontwikkel en rol Cyber Defense Strategieën uit. Bescherm onze IT & OT tegen cyberdreigingen.

40 uur
Rotterdam

Solution Architect

Word de drijvende kracht achter slimme meters bij Stedin! Als Solution Architect ontwerp je modulaire oplossingen voor de Nextgen slimme meter, in een innovatieve omgeving.

40 uur
Rotterdam

Product Owner Data Science

Als product owner neem je eigenaarschap voor de ontwikkeling en kwaliteit van een deel van onze data science producten. Je stuurt inhoudelijk het team aan waar nodig of neemt juist een stapje meer afstand waar mogelijk, motiveert het team met heldere doelstellingen.

40 uur
Rotterdam

DevOps Engineer

Jij bent medeverantwoordelijk voor de applicaties die onze midden spanning-stations uitlezen. Met deze informatie kunnen wij ervoor zorgen dat ons net niet overbelast wordt, storingen detecteren, ons net optimaliseren en nog veel meer. 

40 uur
Rotterdam

Data Engineer

Als Data Engineer vertaal je informatiebehoefte naar succesvolle data-oplossingen door gebruik te maken van o.a. ETL-technologieën.

40 uur
Rotterdam

Product Manager Dataplatform

Als Product Manager werk je aan de visie en roadmaps voor jouw product: het Stedin Dataplatform. Je krijgt energie van samenwerken en zoekt proactief de stakeholders op, zowel binnen Stedin als in de sector. Door in gesprek te gaan met gebruikers leer je hun kennen en met de informatie die je ophaalt zorg je dat het product nog beter aansluit op hun behoefte.

40 uur
Rotterdam

AI Developer

Als AI Developer gaat je hart sneller kloppen van digitalisering en AI. Het team focust zich op AI SaaS oplossingen. Daarbij gebruiken wij diverse vehicles: software en fysieke robots, mixed reality en drones.

40 uur
Rotterdam

Specialist klantdata

Als specialist klantdata heb je de regie over de kwaliteit van onze klantdata en zorg jij dat de data governance op orde is.

40 uur
Rotterdam

Java/Integratie DevOps Engineer

Als Java Integratie Devops Engineer weet jij verschillende systemen met elkaar te verbinden via verscheidene integratie platformen.

40 uur
Rotterdam

Cybersecurity Specialist

Aan de hand van actuele data en events identificeer je risico's binnen zowel IT- als OT-omgevingen en vervul je een senior rol rondom inrichtings-, detectie-, en implementatievraagstukken.

40 uur
Rotterdam

Expert IAM

Als IAM-expert je inhoudelijke expertise benutten en een waardevolle bijdrage leveren aan de digitale beveiligingsinfrastructuur van Stedin?

40 uur
Rotterdam

Solution Architect Forecasting

Ontdek de uitdagingen van de energietransitie en congestiemanagement als Solution Architect bij Stedin.

40 uur
Rotterdam

Outsystems Developer

Je bent een collega die plezier heeft in nieuwe productontwikkeling en zich stand weet te houden in dit veranderende en technisch complexe speelveld. Daarnaast spot je kansen en mogelijkheden om de gestelde businessdoelen naar producten en doorontwikkelingen te vertalen.

40 uur
Rotterdam

Testcoördinator Bedrijfsvoering

Als testcoördinator ben jij degene die ons gaat helpen om productrisico’s in onze informatiesystemen tijdig te ontdekken en (laten) verhelpen.

40 uur
Rotterdam

SAP C4C Developer

Je bouwt mee bouw aan het integreren van de CRM gerelateerde processen binnen Stedin. Met behulp van integratie van andere bedrijfssystemen probeer je een zo compleet mogelijk klantbeeld te schetsen in C4 en de gebruikers te voorzien van de informatie die nodig is om klanten goed te kunnen helpen'

40 uur
Rotterdam

Agile Test Engineer

Met jouw Agile Test mindset ondersteun je de teams bij het verzamelen en analyseren van requirements en automatiseer je taken waar de meeste waarde bereikt kan worden. Je bent een persoon die de kwaliteit van de geteste applicatie wil verbeteren, maar ook werkt aan het verbeteren van de processen in de Software Development Life Cycle waarbij je betrokken bent.

40 uur
Rotterdam

Applicatie Beheerder Energiedistributie

Kan jij zorgen dat onze belangrijkste applicaties stabiel blijven werken zodat alle huishoudens energie kunnen blijven ontvangen? Kan jij als geen ander onze gebruikers dagelijks ondersteunen? Dan ben jij onze versterking in het Team Energiedistributie. Je denkt na over hoe we deze applicaties in toekomstige scenario’s up to date houden en hoe we onze technische stabiliteit kunnen verbeteren zodat onze beheerlast reduceert.

40 uur
Rotterdam

Scrum Master

Als Scrum Master speel je een belangrijke rol in het stimuleren van een effectieve en een logische aanpak van de teamprocessen/producten. Je faciliteert de samenwerking en aansluiting over de grenzen van jouw teams heen binnen Stedin IT. Op deze manier help je de Product Owner, het team en het management om met focus de gezamenlijke doelen te realiseren.

40 uur
Rotterdam

SAP CX Consultant

Als SAP CX Consultant werk je in een Scrum team om service- en salesprocessen in ons (nieuwe) Customer Relationship Management (CRM) systeem te implementeren SAP C4. Als ervaren Consultant ondersteun en begeleid je bij de inrichting en implementatie van de CRM gerelateerde processen binnen Stedin.

40 uur
Rotterdam

SAP Financieel consultant

Als SAP Financieel Consultant help je de business om het maximale uit het SAP-systeem te halen door andere systemen te migreren of te integreren samen met een technische consultant.

40 uur
Delft

Technisch Security Expert

Als Technisch Security Expert ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, het ondersteunen bij het implementeren, evalueren en aanpassen van cybersecurity.

40 uur
Rotterdam