Impact maken
als IT'er

De energietransitie, een van de grootste uitdagingen ooit. Maar bij Stedin gaan we ervoor. Het realiseren van een duurzame leefwereld vraagt om innovatieve oplossingen. En daar speel jij als IT’er een grote rol in. 

Jij werkt graag mee aan de meest uitdagende projecten. En daarbij maak je het liefst ook directe maatschappelijke impact. Dat maakt van Stedin (naast werksfeer, onze arbeidsvoorwaarden en jouw doorgroeimogelijkheden) een Worldclass Workplace. Puzzels oplossen, zeeën van data en ondertussen meebouwen aan de oplossing van morgen.

Een greep uit onze innovatieve projecten
waar we trots op zijn

Het AI & Business innovatieteam, waar dagelijks innovaties worden bedacht, ontwikkelde de Hololens. Een tool waarmee monteurs zonder graven onder de grond kunnen kijken om te zien hoe kabels en leidingen lopen.

Het Operational Technology & Telecom team heeft een tool ontwikkeld waarmee het verbruik op de energienetten wordt berekend. Handige data voor ons Smart Data Solution team, zij zetten dit in om onze netten slimmer in te richten.

Het team Services & Markt verleent dagelijks IT-services aan de andere teams binnen Stedin. Dit team heeft ons ERP SAP platform in 4 maanden tijd gemigreerd naar de nieuwste versie SAP S/4Hana.

Stuk voor stuk projecten waar we trots op zijn en die direct bijdragen aan de energietransitie en een verschil maken voor onze meer dan 2 miljoen eindgebruikers. Er zijn kleinere uitdagingen, pak jij hem aan? Neem een kijkje in onze vacatures: met welk IT project maak jij impact?

Je nieuwe collega's
over het werk en de vele mogelijkheden

0:02 / 1:00
0:02 / 1:00

Onze IT-werkwijze
daar krijg jij energie van

Om transparantie en samenwerking te bevorderen, werken we bij Stedin met een ‘Big Room Planning’. Dit is een op (Agile) SAFe gebaseerde tweedaagse meeting die elk kwartaal plaatsvindt. Collega’s uit de ICT en de business komen bij elkaar om in deze twee volle en gezellige dagen met elkaar te bepalen wat er komend kwartaal ontwikkeld wordt.

juiste keuzes maken
kan door data

Werken aan de energietransitie betekent niet alleen het leggen van kabels, het gaat ook om innovatie, data en digitalisering. We krijgen bij Stedin veel waardevolle data binnen. Dat is maar goed ook, want we moeten veel en snel keuzes maken voor de energietransitie. Keuzes die we op basis van data goed kunnen maken en onderbouwen. En dat is prettig, want zo lossen we problemen op voor ze ontstaan. Krijgen we antwoorden op vragen die we nog niet kenden. Én houden we ons net gezond én toekomstbestendig.

Altijd net wat slimmer
zo werken wij

De wereld staat niet stil. Jouw ontwikkeling ook niet. En daar heb je alle ruimte voor. Je leert van en met collega’s. Kijkt bij andere teams mee. Volgt cursussen. Doet mee aan kennissessies. Of organiseert deze zelf. Want denk jij dat het beter kan? Dan horen wij dat graag, dagen we je uit. En weet je niet hoe? Dan staat er altijd iemand voor je klaar. Wat je ook ontdekt, oppakt en oplost, je blijft leren en doet het elke keer slimmer.

Samenwerking
door diversiteit

Met jouw slimme collega’s pak ga je alle uitdagingen aan. Geen vraag is te gek, we helpen elkaar graag en je voelt je meteen thuis. Onze data-engineers, -scientists en -specialisten hebben allerlei achtergronden. En dat werkt. Er is altijd iemand met een andere zienswijze. Met een onverwacht idee. Wat ons bindt? De drive om samen te puzzelen en de beste oplossing te bedenken voor het team én Stedin, met behulp van ons Data & AI-platform. En reken maar dat we onze successen goed vieren.

Onze vacatures
voor it'ers en data-specialisten

Product Owner ketenteam Onderhoud

Vooroplopend en óp het speelveld maak jij samen met je collega’s directe impact en werk van een duurzame toekomst.

40 uur
Rotterdam

Agile Coach

Als Agile Coach ondersteun je de teams binnen Stedin om zelfstandig vanuit een Lean-Agile mindset te kunnen functioneren.

40 uur
Rotterdam

Procesregisseur Hoogspanning

Als Procesregisseur heb je de processen van je keten onder je hoede. Daarbij signaleer je, in samenspraak met de business, hiaten en problemen in de processen.

40 uur
Delft

Model Builder S&OP

Als je blij wordt van data-analyses, van Stedin breed inzicht hebben en adviseren en je een hands on werkwijze hebt, is dit echt een functie voor jou!

40 uur
Rotterdam

Proces Expert

Je weet van aanpakken, bent gewend om te coördineren, bent communicatief sterk en weet goed de verbinding te leggen tussen mensen, processen en systemen.

40 uur
Delft

Test Engineer slimme meters

Als Test Engineer voer je product acceptatie testen uit aan nieuwe typen of gewijzigde slimme meters.

40 uur
Delft

Adviseur IT Strategie

Als Adviseur IT Strategie zorg jij dat Stedin IT optimaal bijdraagt aan het realiseren van de Stedin strategische doelen en dat Stedin aansluit op de digitaliseringsontwikkelingen in de sector. Vanuit de beschikbare sector informatie stel je een 0 – 5 jaar roadmap met mogelijke digitale ontwikkelingen op en deze stem je af op én integreer je in andere roadmaps en kaders binnen Stedin.

40 uur
Rotterdam

Scrum Master

Als Scrum Master speel je een belangrijke rol in het stimuleren van een effectieve en een logische aanpak van de teamprocessen/producten. Je faciliteert de samenwerking en aansluiting over de grenzen van jouw teams heen binnen Stedin IT. Op deze manier help je de Product Owner, het team en het management om met focus de gezamenlijke doelen te realiseren.

40 uur
Rotterdam

Beheerder OT Database / Applicatie

Als OT Database/Applicatiebeheerder zet je alles op alles om voor Stedin de OT infrastructuur ten behoeve van ons primaire proces het leveren van elektriciteit en gas in topconditie te houden.

40 uur
Delft

.Net Back-end Developer

Als .Net Back-end Developer ga jij je fulltime bezighouden met de verdere ontwikkeling van de website van Stedin. Hiermee willen we onze klanten steeds beter bedienen. Je werkt vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam en vanuit huis met een hecht BusDevOps scrumteam. Je gaat in een team van back-end developers en front-end developers nieuwe functionaliteit ontwikkelen en bestaande functionaliteit beheren in het CMS-systeem Sitecore. Binnen dit systeem ga jij .Net code ontwikkelen om de vragen van onze interne en externe klanten in te vullen.

40 uur
Rotterdam

Product Owner Veilige Bedrijfsvoering

Stedin staat voor grote uitdagingen in de energietransitie. Breng jouw passie en expertise naar ons team als Product Owner Energiedistributie.

40 uur
Rotterdam

Technisch Security Expert

.Als Technisch Security Expert ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, het ondersteunen bij het implementeren, evalueren en aanpassen van cybersecurity.

40 uur
Rotterdam

BI Consultant Informatica

Als BI Consultant Informatica vertaal je informatiebehoefte naar data-oplossingen en draag je bij aan de positionering van de BI- en data-dienstverlening.

40 uur
Rotterdam

Informatieanalist Datawarehouse

Als Informatieanalist Datawarehouse bij Stedin haal je de juiste informatie op die je vertaalt naar concrete datamodellen met Databricks en SQL server.

40 uur
Rotterdam

SAP IS-U consultant

Als SAP IS-U specialist bij Stedin heb jij kennis van masterdata, tarieven, meetdata, facturatie, debiteurenbeheer, switchen en verhuizen.

40 uur
Rotterdam

Sr. BI Consultant/Data Engineer

Als BI consultant/Data Engineer vertaal je informatiebehoefte naar succesvolle data-oplossingen door gebruik te maken van o.a. ETL-technologieën.

40 uur
Rotterdam

SAP CX Consultant

Als SAP CX Consultant werk je in een hecht Scrum team om service- en salesprocessen in ons (nieuwe) Customer Relationship Management (CRM) systeem te implementeren SAP Cloud for Customer (kortweg: SAP C4). Als ervaren Consultant ondersteun en begeleid je bij de inrichting en implementatie van de CRM gerelateerde processen binnen Stedin.

40 uur
Rotterdam

SAP Financieel consultant

Als SAP Financieel Consultant help je de business om het maximale uit het SAP-systeem te halen door andere systemen te migreren of te integreren samen met een technische consultant.

40 uur
Delft

Smallworld GIS Developer

Als Smallworld GIS Developer beheer je applicaties als Smallworld, Lovion en aanverwante tools. Je denkt na over hoe we deze applicaties in toekomstige scenario’s up-to-date houden en hoe we onze technische stabiliteit kunnen verbeteren zodat onze beheerlast reduceert. Naast de applicaties zorg je ook voor het goed functioneren van de integraties naar andere systemen zoals bijvoorbeeld het SCADA systeem.

40 uur
Rotterdam

CRM Consultant

Je hebt als Functioneel CRM Consultant reeds verschillende snelle leercurves doorgemaakt en je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken door grondige analyse. Je hebt lef, een hoog energie niveau en een positieve instelling, zodat je de beoogde doelstellingen realiseert in een steeds sneller veranderende organisatie.

40 uur
Rotterdam

Applicatie Engineer Energiedistributie

Ben jij een held met het beheren en configureren van applicaties? Kan jij zorgen dat onze belangrijkste applicaties stabiel blijven werken zodat alle huishoudens energie kunnen blijven ontvangen? Kan jij als geen ander onze gebruikers dagelijks ondersteunen? Dan ben jij onze versterking in het Team Energiedistributie. Jij helpt in het beheer op applicaties als EMS, DMS en aanverwante tools die essentieel zijn voor energiedistributie. Je denkt na over hoe we deze applicaties in toekomstige scenario’s up to date houden en hoe we onze technische stabiliteit kunnen verbeteren zodat onze beheerlast reduceert.

40 uur
Rotterdam

Applicatie Engineer Asset informatie

Ben jij een held met het beheren en configureren van applicaties? Weet jij hoe we moeten zorgen dat de data in de systems of records waarde levert voor de business? Kan jij als geen ander onze gebruikers dagelijks ondersteunen? Dan ben jij onze versterking binnen het het STEAM Team.

40 uur
Rotterdam