Aan de slag als...
Omgevingsmanager

Den Haag, 22 maart 2023

Bij Stedin zijn we volop bezig met de energietransitie. Dit doen we door onze netten te onderhouden, uit te breiden en slimmer te gebruiken. Zo kunnen we onze klanten 24/7 van energie voorzien. Maar bij Stedin hebben we te maken met een aantal flinke uitdagingen op het gebied van gebrek aan personeel, schaarste in middelen en financiering en wellicht het meest complexe vraagstuk: De wensen en eisen van de omgeving.  Dit maakt dat we veel eerder moeten nadenken over het beïnvloeden van bestemmingsplannen om een hoogspanningsstation te kunnen bouwen. Of vroegtijdig aan de Gemeente Den Haag laten weten dat we vlak naast het Binnenhof bezig gaan met het saneren van gasleidingen. Wie hiervoor zorgen? Onze omgevingsmanagers! Ada, Mark en Michel vertellen graag hoe zij dit aanpakken.

Wat werken als omgevingsmanager bij Stedin zo leuk maakt? Ada, omgevingsmanager hoogspanning: “Stedin heeft de perfecte combinatie van mens en techniek. Als omgevingsmanager werk je op het snijvlak van beleid en uitvoering en daarnaast heeft ons vak een extra dimensie, namelijk de energietransitie.” Mark, omgevingsmanager Ruimte en Recht: “een netbeheerder staat aan de basis van de energietransitie. Daarom wilde ik bij Stedin werken.”

Het mooie aan dit vak? Michel, omgevingsmanager Zakelijk Project, vertelt: “je maakt het verschil als omgevingsmanager. Niet alleen voor de omgeving, maar ook voor je collega’s in de uitvoering. We hebben een enorme opgave te doen: meer elektrakabels en ons huidige gasnet raakt verouderd. Maar tot die tijd moeten we die blijven vervangen, zodat we veilig en continu gas kunnen leveren bij mensen. 

Hoe hun werk als omgevingsmanager er verder uitziet? Dat vertellen ze je graag in onderstaande video.

Word jij de nieuwe collega van Ada, Mark en Michel? Solliciteer hieronder!

Omgevingsmanager Hoogspanning

Sr. omgevingsmanager Hoogspanning

Omgevingsadviseur Netbeheerder Hoogspanning

Omgevingsmanager Ruimte en Recht 

Sr. Omgevingsmanager Zakelijk Project

Omgevingsmanager