U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Van teamleider bij DNWG
tot operationeel netcoördinator bij Stedin

Rotterdam, 19 januari 2022

De energiewereld is constant in ontwikkeling en onze collega's dus ook. Persoonlijke ontwikkeling en doorgroeien staan centraal binnen Stedin. Elk groeipad is anders. In de rubriek doorSTROOM nemen onze collega’s je mee in hun groeipad. Jelle den Engelsman, in maart 2020 van DNWG naar Stedin overgestapt, vertelt je over zijn pad.  

Van monteur tot teamleider  
Op 17-jarige leeftijd startte Jelle bij Dura Vermeer, een bedrijf in de infrastructuur. “Het eerste jaar volgde ik een studie tot laagspanningsmonteur, maar ik werd al overal ingezet.” Tijdens een klus voor DNWG kwam hij in contact met een teamleider van de Zeeuwse netbeheerder. “Een tijdje daarna kreeg ik een belletje, of ik niet als monteur bij DNWG in Goes wilde werken. Deze functie wees ik af omdat ik zelf in  Bruinisse woon en de afstand te ver vond. Maar toen dezelfde functie ook in Bruinisse vrijkwam, maakte ik de stap wel.” Jelle koos voor DNWG vanwege zijn passie voor elektra en omdat hij graag bijdraagt aan het Zeeuwse energienet. Omdat DNWG onderdeel van de Stedin Groep is, kon Jelle de opleiding tot monteur middenspanning én technicus middenspanning bij de bedrijfsschool van Stedin volgen. “Direct na het behalen van mijn diploma werd ik werkverantwoordelijke; die functie kwam net vrij. Daarna zette ik snel de stap naar teamleider, wat ik 2 jaar ben geweest bij DNWG.”
 

Van Teamleider tot Operationeel Netcoördinator  
“Op 1 januari van dit jaar zijn Stedin en DNWG samengegaan. Voordat het zover was, voerde ik al regelmatig overleg met collega’s van Stedin. Zij wezen mij op de vacature van operationeel netcoördinator, ook wel operationeel installatie verantwoordelijke (OIV’er) genoemd, waar ik toen niet op in ging. De afstand was voor mij (weer) een dealbreaker”, vertelt Jelle. Maar toen hij door omstandigheden verhuisde, kwam hij een stuk dichter bij Rotterdam terecht. "Ik had naar een aannemer kunnen gaan of een commercieel bedrijf, maar ik wilde graag echt bij een netbeheerder aan de slag. Dat werd Stedin. Doordat de bedrijven op het punt stonden samen te gaan, was de landing heel zacht.”   

Als operationeel netcoördinator is Jelle verantwoordelijk voor het operationele beheer en het bewaken van de operationele veiligheid van onze netten. Hij voert controles en toezicht op werkzaamheden uit én denkt mee over het verbeteren hiervan. Zo werkt hij aan een project waarmee hij het oplossen van spanningsklachten op ons net vereenvoudigd. “Spanningsklachten zorgen ervoor dat lampen in huis kunnen knipperen en omvormers van zonnepanelen zichzelf uitschakelen. Het vereenvoudigen van het proces, van klachten tot oplossing, is nu behoorlijk lang," vertelt Jelle. 

Opleiding en ambities  
Uitgeleerd is Jelle nog zeker niet. “Ik volg nu de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde. Dit is goed te combineren met mijn werk bij Stedin, want voor deze opleiding voer ik projecten uit binnen Stedin passend bij mijn huidige functie”, vertelt Jelle. En daarin steunt Stedin hem volledig. “Stedin betaalt de opleiding. Ik krijg alle ruimte en tijd om aan de opleiding en de projecten te werken. Wanneer ik een deadline niet ga halen, vraag ik ondersteuning binnen mijn team. Die ik ook krijg, want de sfeer in het team is heel goed. Iedereen is bereid om elkaar te helpen”.   

“Ik heb de ambitie om door te groeien naar een leidinggevende functie, het liefste met een koppeling naar de elektrotechniek”. Hij is vanuit huis uit altijd al een ondernemend type geweest die mensen wil helpen. “Het liefste draag ik bij aan het ondersteunen en ontwikkelen van collega’s. Stedin helpt mij hiernaartoe te groeien”.  

Genoeg te doen  
Voor Jelle is zijn baan een baan met toekomst. Een baan waarin hij kansen en mogelijkheden creëert voor zichzelf en voor Stedin. Wil jij dit ook? Bekijk hoe er voor jou Genoeg te Doen is bij Stedin.