U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.


 GASgever: collega Bas Tolenaar

Rotterdam, 24 oktober 2021

Collega Bas Tolenaar, leerlingbegeleider bij het Service Team Operations (STO), is een echte bijdrager! Naast zijn werk bij Stedin draagt hij zijn steentje bij als vrijwilliger bij Stichting Opkikker. Wat hij doet en waarom hij zijn steentje bijdraagt, lees je hieronder.  
 
Bas werkt inmiddels 10 jaar bij Stedin. Ooit begonnen als assistent gasmonteur en inmiddels doorgegroeid als leerlingbegeleider bij het STO. In 2018 stond zijn leven gigantisch op z’n kop. “Mijn 2e kindje werd ziek toen zij 14 maanden oud was. Dit veranderde ons gezinsleven compleet. Opeens stond alles in het teken van ziek zijn, ziekenhuis in en uit, vele nare onderzoeken en vooral schipperen tussen gezin, werk en ziekenhuis”, vertelt Bas. Zijn dochtertje bleek een metabole aandoening te hebben.  
 
“Als je kind langdurig ziek is, kan je als gezin alle kracht gebruiken. Alle lichtpuntjes zijn dan superbelangrijk. Iets waar Stichting Opkikker zich mee bezig houdt. Bij de Opkikkerdag ontzorgt de stichting gezinnen een dag lang met een supergaaf activiteitenprogramma, helemaal aangepast op de specifieke gezinssituatie; een dag niet bezig zijn met ziek zijn, maar het maken van plezier en mooie herinneringen”, vertelt Bas. Na het beleven van de Opkikkerdag kan je ervoor kiezen om ambassadeur te worden van de stichting”. Bas en zijn dochters (4 en 6 jaar oud) zijn dat. “Als vader ben je hier natuurlijk apentrots op”, gaat Bas verder. Zijn dochters ontvingen in juni dit jaar een onderscheiding van een van de vrijwilligers van de stichting.  
 
“Als ambassadeur zet je verschillende acties op om geld in te zamelen. Denk bijvoorbeeld aan het inzamelen van statiegeldflessen of een sponsorloop. Ook ik maak mij hiervoor sterk”, vertelt Bas. Zo vroeg hij bij Stedin naar de bestemming van gebruikte mobiele telefoons. “Een groot bedrijf heeft natuurlijk een hoop (oude) mobieltjes. Het lijkt mij geweldig als we er, samen met Stedin, voor zorgen dat nog veel meer gezinnen een prachtige Opkikkerdag kunnen gaan beleven!”, vertelt Bas.  
 
Bij Stedin is er ruimte voor je persoonlijke verhaal. En initiatieven. We waarderen en moedigen deze initiatieven juist aan. Zowel bij Stedin als bij Stichting Opkikker is er genoeg te doen. En Bas kan dit prima met elkaar combineren. Dat vinden wij bij Stedin alleen maar mooi. Ga zo door Bas!