U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Xander en Jasper starten
als toekomstig monteur

Rotterdam, 12 september 2021

Van de opleiding dierenverzorger naar een opleiding in de elektrotechniek. Alles kan bij de bedrijfsschool van Stedin. Of je nou bekend bent met de elektrotechniek of niet. Xander en Jasper zijn 23 augustus gestart met de opleiding en zitten vol met motivatie en ambitie. Daar wordt iedereen blij van! Ben jij benieuwd naar deze 2 toppers? Lees dan verder! 

 

Motivatie

Xander volgde de opleiding bedrijfsleider dierenverzorger voordat hij bij Stedin kwam werken. “Gedurende de opleiding besefte ik dat ik mijzelf dit niet zie doen ik de toekomst”, vertelt Xander. Een tip wekte zijn interesse in Stedin. “Door de energietransitie ontkomt Stedin het niet om werk te verzetten. Door de vraag naar meer energie zijn ook meer monteurs nodig”, vertelt Xander. De maatschappelijke relevantie was de doorslaggevende factor voor Xander. En zodoende werkt hij nu als monteur (in opleiding) bij Stedin. Wat Xander zo leuk vindt aan deze opleiding? Het leren/werken concept. “Door middel van deskundige begeleiding word je écht opgeleid voor het vak”. Jasper steekt graag zijn handen uit de mouwen. “Kabels bewerken, meterkast opstellingen en moffen maken. Je leert het bij de bedrijfsschool en past het toe in de praktijk” vertelt Jasper. Je leert tips en tricks van collega’s die al heel lang in het vak zitten. Zo leren Xander en Jasper beetje bij beetje meer over het vak.

 

Certificaten behalen

Op 23 augustus startte zowel Xander als Jasper met de opleiding. In de eerste 2 weken behaalden ze de benodigde certificaten. Met deze veiligheidscertificaten mogen de praktijkdagen eindelijk beginnen. “De eerste praktijkdagen zijn achter de rug. Het geeft mij enorm veel voldoening om mijn steentje bij te kunnen dragen aan de energietransitie” vertelt Xander. En ook Jasper loopt mee met verschillende projecten tijdens zijn praktijkdagen. Om te doen wat hij het leukste vindt aan dit werk; werken met zijn handen.

 

Ambities

Bij Stedinmotiveren wij doorgroeien. Zowel Jasper als Xander hebben de ambitie om door te groeien binnen Stedin. “Later hoop ik door te groeien binnen het bedrijf. Stedin motiveert en begeleid mij hierin” vertelt Jasper. “Ik ervaar het als een hele mooie uitdaging, met veel doorgroeimogelijkheden en ik kan Stedin aan iedereen aanraden!” aldus Xander.

Heb jij de ambitie om net zoals Jasper en Xander een steentje bij te dragen in de energietransitie? Begin dan via Werk en Vakmanschap een opleiding in de elektrotechniek. Werk en Vakmanschap werft, selecteert en detacheert leerlingen aan ons. Wie weet zien we je snel!