U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Peter van der Wel

Peter van der wel

Achtergrond:
Ik werk 10 jaar bij Stedin, waarvan 5 jaar bij klantdomein en nu 5 jaar als adviseur sector strategie.

Afdeling:
Ik werk bij de afdeling Markt.
De afdeling Markt zorgt voor een juiste, klantgerichte verrekening van energiestromen tussen klanten, marktpartijen en Stedin. Wij werken daarvoor landelijk samen met de andere netbeheerders en marktpartijen.

Waarom Stedin?
Na 14 jaar in diverse klantgerichte functies binnen het commerciële domein koos ik Stedin, omdat ik zocht naar een baan bij een bedrijf dat midden in de maatschappij staat.

Het is dan wel juli, maar komkommertijd kennen we niet bij Stedin. Ook deze week neemt 1 van onze collega’s je mee in de werkweek. Peter van der Wel, Adviseur Sector Strategie, heeft genoeg te doen deze week!

Aanpassingen dienstverlening Stedin

De energietransitie, digitalisering en veranderende manier waarop we energie verbruiken en opwekken, vraagt om aanpassingen van onze dienstverlening. Nu en in de toekomst spelen energiedata een steeds grotere rol. Wij gaan naar een data- en klantgericht energiesysteem. Samen met alle partijen in de energiesector én mijn collega’s maak ik innovatief beleid om onze dienstverlening te realiseren. Een flinke uitdaging! 

Het werk van een adviseur sector strategie

"In de dynamische energiesector waarin ik werk, is het zaak dat we onze interne en externe belangen goed op elkaar afstemmen. Het is belangrijk dat stakeholdermanagement in de energiesector goed verloopt, om zo de belangen van Stedin en de andere netbeheerders te behartigen. Zo denk ik samen met collega’s van Stedin, Liander & Enexis Netbeheer na over stakeholdermanagent voor de regionale netbeheerders.

Een ander deel van mijn werk bestaat uit het maken van plannen. Deze plannen leiden tot adviezen en beleidsvoorstellen. Zo heb ik recentelijk samen met de collega’s van de andere regionaal netbeheerders een visie gemaakt, “Toekomstige Marktfacilitering”. Deze visie gaat in op de energietransitie en de impact die de transitie heeft op hoe wij de markt faciliteren. Energiegebruik door eindgebruikers wordt door de energietransitie grotendeels gedreven door data. Daarnaast krijgen eindgebruikers een andere rol én komen er meer marktpartijen die hierop inspelen met hun diensten.”

Andere activiteiten

“Bij Stedin krijg je ook de mogelijkheid om andere activiteiten op te pakken buiten de reguliere werkzaamheden om. Ook ik heb een soort ‘bijbaan’, binnen de crisisorganisatie. We activeren deze wanneer we een incident niet meer binnen onze normale werkprocessen kunnen afhandelen. Of als dit dreigt te gebeuren. Een incident kan van alles zijn, bijvoorbeeld een grote stroomstoring waarbij een zeer groot deel van onze klanten geen stroom meer heeft. Wij werken dan volgens het crisismanagementplan; het plan dat beschrijft hoe de crisisorganisatie is ingericht en te werk gaat.

Mijn rol binnen dit team is procesbewaker. Samen met de Managementvertegenwoordiger (de voorzitter) zorg ik dat het crisisoverleg gestructureerd verloopt en pleeg ik interventies wanneer dat niet zo is. Ook zorg ik ervoor dat de laatste stand van zaken rondom de crisissituatie bekend is. Dit doe ik natuurlijk niet zomaar; afgelopen week rondde ik mijn opleiding hiervoor af!

Zo zie je maar, er is genoeg te doen bij Stedin! Ik ben trots om bij Stedin te werken en zo een maatschappelijke bijdrage te leveren aan een energiemarkt die in transitie is.”