U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin Aanpakkers
Aflevering 5: Gorinchem

Gorinchem, 27 oktober 2021

Elke dag werken ruim 4000 collega’s aan het energienet van nu en van de toekomst. Wat ze doen? Dat laten we met de serie Stedin Aanpakkers zien. Elke aflevering neemt een collega van ‘buiten’ en een collega van ‘binnen’ je mee in één van onze projecten. De 5e aflevering brengt ons in Gorinchem, waar we een flink stuk onder de stad doorboren.

Bij de verbreding van een snelweg denk je niet direct aan Stedin. Toch levert dat voor ons ook werk op; denk maar aan het verplaatsen van kabels en leidingen die langs de snelweg liggen. Veel werk, maar ook veel kansen. Het geeft ons bijvoorbeeld de gelegenheid om het net direct toekomstbestendig te maken. Zo leggen we bij Gorinchem een nieuwe 50kV kabel aan. Een flinke klus, zeker als deze kabel over een lengte van 1400 meter onder een stad moet liggen. Hoe we dat aanpakken? Daar vertellen onze collega’s Marcel en Roel, beiden Projectleider, alles over.