U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin Aanpakkers
Aflevering 6: Amersfoort

Amersfoort, 9 november 2021

Elke dag werken ruim 4000 collega’s aan het energienet van nu en van de toekomst. Wat ze doen? Dat laten we met de serie Stedin Aanpakkers zien. Elke aflevering neemt een collega van ‘buiten’ en een collega van ‘binnen’ je mee in één van onze projecten. Aflevering 6 komt uit Amersfoort, waar we het station 'Amersfoort 3' flink aanpakken.

Door de energietransitie neemt de vraag naar elektriciteit ontzettend toe. Daarom breiden wij onze netten uit; voor nu én voor de toekomst. Zo bouwen we het station Amersfoort 3 compleet om. We plaatsen 2 nieuwe transformatoren, 2 nieuwe 10kV secties met 32 nieuwe velden, nieuwe beveiligingskasten én een nieuw stations automatiseringssysteem. Best een flinke klus! Onze collega's Harm, Lead Engineer, en Daan, Monteur Secundair, maken dit samen met hun collega's mogelijk. Hoe? Dat hoor en zie je in de video!