U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Wij bij Stedin staan voor diversiteit en inclusie. Dit jaar stonden wij niet alleen stil bij Diversity Day op 5 oktober; wij maakten er een diversiteitsweek van! Samen met Jong Stedin Groep, F-EMPOWER en de Huisje Boompje Beestje Borrel organiseerde #Stedinclusief van 4 t/m 11 oktober 2021 een week vol met leuke activiteiten, workshops en lezingen. Met trots kijken wij terug op deze week.

RONALD HÜNNEMAN OVER
SOCIALE SLECHTZIENDHEID

“Mensen met een hoog cognitief inzicht kunnen zich goed inleven in gevoelens en bedoelingen van anderen. Zij zijn daarmee ook in staat om situaties te manipuleren”, vertelt Ronald. “Zij zijn daarmee ook in staat om situaties te manipuleren. Maar mensen met een lager cognitief inzicht hebben deze luxe niet. Zij zullen vaker sociale situaties niet begrijpen, wat kan resulteren in pijnlijke contacten.” Ronald leerde ons gevoeliger te worden voor de verschillen tussen het sociale gezichtsveld van mensen. Daarbij werd een heldere methode aangereikt om de wereld vanuit deze verschillende perspectieven te bekijken.

KIM JANSEN OVER
GENERATIE-MANAGEMENT

Een online lunchlezing georganiseerd door JSG (Jong Stedin Groep). In deze lezing kwamen generatieverschillen aan bod. Verschillen waaraan wij vrij weinig kunnen doen. Deze verschillen hebben namelijk te maken met verschillende tijdperken. Maar hoe kan je hier het beste mee omgaan? Wie moet zich aanpassen? De conclusie was voornamelijk; leer van elkaar. Elke generatie heeft een andere kijk op hoe je zaken aanpakt, zowel op de werkvloer als thuis.

NAEEDA AURANGZEB OVER
365 DAGEN NEDERLANDER

Een boek vol met voorbeelden van racistische opmerkingen waar schrijfster Naeeda Aurangzeb mee te maken heeft gehad. In deze lezing gingen we in gesprek met haar. Alle deelnemers ontvingen vooraf het boek. Het moment dat Naeeda een aantal bladzijdes voorlas heeft op iedereen impact gemaakt en helaas waren de voorbeelden herkenbaar voor veel deelnemers. De emotie waarmee Naeeda sprak heeft dan ook iedereen gevoeld. Een mooie, maar ook intense discussie was het gevolg. Wat diversiteit voor Naeeda betekent? “Diversiteit betekent voor mij dat iedereen zichzelf kan zijn, in alle schoonheid, in alle gekte.”

JORIS LUIJENDIJK OVER
EEN NIEUW PERSPECTIEF OP DIVERSITEIT

Volgens Joris liggen de 'zeven vinkjes' - de blanke, hoogopgeleide, heteroman en wiens ouders ook hoogopgeleid en in Nederland geboren zijn - mijlenver voor op de rest van de maatschappij. Zijn lezing in een notendop: “Heel Nederland worstelt hiermee. Want diversiteit meer is dan ervoor zorgen dat genoeg vrouwen en mensen van kleur boven in de organisatie worden gezet. Hoe zorgen we ervoor dat in een organisatie iedereen zich welkom voelt op het feestje, iedereen mag komen, iedereen mag meedansen en iedereen ook mag meepraten over hoe het feestje in elkaar wordt gezet.” Wij als collega’s vonden het een mooie sessie met veel positieve reacties op de lezing van Joris. Maar ook een onderwerp wat voor collega’s meer bewustwording creëerde.

ONTBIJTLEZING MET
JUDITH KOOLE
VOORMALIG COO

Voor onze diversiteitsweek gaf Judith Koole, een vrouw aan de top binnen Stedin, een ontbijtlezing. Judith zat 4 jaar lang in de Raad van Bestuur (COO) van Stedin Groep. Nu werkt ze als projectdirecteur aan het project 'beter stakeholdermanagement'. De ontbijtsessie was bij een leuk restaurantje (Lot & Daan) vlak achter kantoor Blaak. Na dit ontbijt luisterde de collega’s naar het pad wat Judith heeft bewandeld. Tegenslagen, hoogtepunten, maar ook tips die zij ons meegaf. Wat diversiteit voor Judith betekent? "Dat iedereen alles kan doen in een organisatie. Dat we afstappen van (voor)oordelen over gender, afkomst, geloof etc. Dat we juist ervaren dat een veelheid van verschillende mensen met verschillende achtergronden veel leuker (samen)werken is. En dat we daardoor ook als bedrijf betere resultaten neerzetten."

#STEDINCLUSIEF

Inclusiviteit gaat verder dan diversiteit: het gaat over onderlinge verbondenheid en oog hebben voor elkaar. Stedin wil een bedrijf zijn waarin iedereen zich welkom, vrij, gewaardeerd en gerespecteerd voelt. We blikken terug op een mooie week met diversiteit en inclusiviteit als hoofdonderwerp.