U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Van hoogspanningsmonteur
naar teamleider

Rotterdam, 6 december 2021

Doorgroeien en ontwikkelen staan centraal binnen Stedin. De energiewereld staat nooit stil en onze collega’s dus ook niet. De groeipaden van onze collega’s verschillen nogal. En juist over die groeipaden hebben ze genoeg te vertellen. Zo ook Gerard van den Berg, die 35 jaar geleden begon als monteur hoogspanning en inmiddels teamleider is. 

Gerard werkte 8 jaar als elektricien in de bouw. “Ik raakte de uitdaging kwijt”, vertelt Gerard. In de krant zag hij de vacature voor hoogspanningsmonteur bij PUEM, een van de rechtsvoorgangers van Stedin.  

“Het hele nieuwe sprak mij aan. Ik wist niet eens wat hoogspanning was. Hier vond ik een hele nieuwe uitdaging in”, vertelt Gerard. Eenmaal begonnen had Gerard heimwee. Vooral naar de collega’s in de bouw. “Maar als je a zegt, moet je ook b zeggen”, vertelt hij verder. Na een half jaar verdween de heimwee als sneeuw voor de zon.  

“Ten eerste is Stedin een heel mooi bedrijf. Sociaal en heel veel kennis in huis. Alle collega’s zijn bevlogen. Dit zie je overal terug. Waarom zou ik weggaan? Het gras is niet groener aan de overkant. Collega’s die weggingen kwamen toch vaak weer terug”. 

Gerard zat niet stil in die 35 jaar bij Stedin. Hij groeide door tot technisch specialist, specialist, uitvoerder, senior uitvoerder, hoofduitvoerder en nu teamleider. En dit alles binnen dezelfde discipline; Hoogspanning Kabels en Leidingen. “Ik krijg energie van het bijdragen aan kennis en ontwikkeling. Het resultaat; medewerkers pakken steeds meer eigenaarschap”, aldus Gerard. Maar ook in zijn eigen kennis en ontwikkeling steekt Stedin energie. “Alle opleidingen die ik denk nodig te hebben, kan ik volgen. Zelfontwikkeling wordt écht gemotiveerd binnen het bedrijf”. 

Volgens Gerard word je als techneut geboren. “Het trekt je of niet. Ik experimenteerde vroeger thuis al met elektriciteit. En ja, af en toe vlogen de stoppen er dan ook uit. Zowel buiten als binnen houdt techniek je bezig. Als jij altijd al aan je fiets/brommer sleutelt, dan zit er techniek in. En bij Stedin hebben we alle techniek in huis”.   


*Deze foto is gemaakt voor corona

Gerard: “Techniek zit in je hart, volg je technische hart en kom bij Stedin werken”