U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

WAT DOET MARK ALS GASMONTEUR
BIJ STORING EN ONDERHOUD?

Rotterdam, 23 december 2021

We hebben Genoeg te Doen bij Stedin. Genoeg uitdagingen, genoeg werkzaamheden en dus ook genoeg verschillende functies. Maar wat we dan precies doen? Dat vertellen onze collega’s in de rubriek Wattdan! Van hun dagelijkse werkzaamheden tot leuke, gekke of spannende momenten die zij tijdens het werk beleven. Collega Mark van Eijken, gasmonteur bij de afdeling Storing & Onderhoud (S&O), heeft de afgelopen 5 jaar genoeg van dit soort momenten gehad. En hier vertelt hij graag over!   

Voordat Mark bij Stedin begon, was hij loodgieter. “Ik zag geen toekomst meer in de loodgieterij. De uitdaging was er voor mij vanaf.” Via een vriend solliciteerde Mark bij Stedin. “Door mijn studie werktuigbouwkunde, die ik op mijn 18e volgde, heb ik ervaring met zowel gas als elektra. Als loodgieter ben je verantwoordelijk voor de binneninstallatie. Stedin is verantwoordelijk voor de aansluiting vóór de meter,” vertelt Mark. Het leren van een ander vak in een team van leuke collega's, daar lag voor hem de toekomst.   
 
Mark ging aan de slag bij Stedin en werkte voornamelijk in de meterkast van onze klanten. Denk aan het vervangen van (digitale) gasmeters. Na 8 maanden groeide hij door en werden zijn opdrachten groter; van het werk aan de meter bij klanten binnen naar grote gasvervangingsprojecten in de straten buiten. Inmiddels zit Mark 1,5 jaar op zijn plek bij de afdeling Storing & Onderhoud (S&O). “Mijn werk is heel divers: van metingen bij mensen thuis tot het gas afsluiten bij brand voor veiligheid. Momenteel ga ik samen met mijn collega’s in de regio kleine gaslekkages na om onderhoud te plegen”, vertelt Mark. “Lekzoekers zoeken buiten met een sleepmat naar lekkages en die lossen wij dan op.”

Mark haalt veel plezier uit zijn werk. “Het leukste om te doen vind ik het oplossen van storingen. Je zorgt dat iets weer werkt en bent voldaan aan het einde van de dag. En je doet alles veilig, want veiligheid gaat voor alles.” Naast de voldoening en het plezier in zijn werk, zijn er ook praktische voordelen om bij Stedin te werken. “Er wordt goed voor je gezorgd qua vergoedingen. Je krijgt een maandelijkse vergoeding voor wachtdiensten en een vergoeding voor het eten tijdens je dienst.”  
 
Het is een baan waarin je veel meemaakt. “Je hebt gezellige momenten bij klanten aan tafel met een bak koffie, maar ziet ook trieste zaken zoals verwaarlozing en armoede. Je krijgt veel mensenkennis. Soms ben je echt een halve psycholoog.”  Mark maakt ook gekke, heftige situaties mee. Zo liet een man zijn vrouw en kind alleen thuis bij een gaslek. “Die man heb ik op zijn nummer gezet. Hij zou het lek zelf fiksen. Een soort ‘Help mijn man is klusser’ idee. Het gemeten percentage aan gas had een explosie kunnen veroorzaken. Van vader tot vader voel je je dan toch verplicht om hier wat over te zeggen. Gelukkig is dit wel een uitzondering.”  

Mark is nog op zoek naar leuke collega’s. “Zoek jij werk waar je trots op kan zijn? Waar geen dag hetzelfde is en je jezelf kan blijven ontwikkelen? Én met mooie arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden? Bekijk de vacature gasmonteur in Utrecht en Delft op onze website!”
 

Mark