JE ARBEIDSVOORWAARDEN BEPALEN
bij ons KAN HET

CAO & ARBEIDSVOORWAARDEN

We maken bij Stedin deel uit van de sector Netwerkbedrijven. In deze sector geldt de cao NWb. Afhankelijk van het type contract dat je krijgt, is deze cao volledig of gedeeltelijk op jouw arbeidsovereenkomst van toepassing. Daarnaast geldt onze bedrijfs-cao.

We hebben bovendien regelingen die aanvullend gelden op de cao NWb en onze bedrijfs-cao. Die vind je in de HR Bedrijfsregeling.  

De inhoud van de cao NWb verandert per 1 januari 2020 op een aantal onderdelen  (onder andere het Persoonlijk Budget). Ook komt er een nieuwe cao-tekst. Door deze aanpassingen in de cao NWb verandert ook onze HR Bedrijfsregeling. Vanaf medio december vind je die documenten hier terug. 

salaris

Salaristabel
Een goed en marktconform salaris? Wij bieden het! Heb je een cao-contract, bekijk dan de cao-salarisschalen. Heb je een functiecontract, dan gelden voor jou de functiecontract-salarisschalen. In je arbeidsovereenkomst staat welk type contract jij hebt. De meeste medewerkers hebben een cao-contract. 

Persoonlijk budget
Naast je salaris krijg je bij ons ook maandelijks een geldbedrag: je Persoonlijk Budget. Dit is een percentage van je bruto maandsalaris. Welk percentage, dat is afhankelijk van je salarisschaal. In de cao NWb en de HR bedrijfsregeling lees je hier meer over. Je kunt je Persoonlijk Budget maandelijks laten uitbetalen of besteden aan: 

  • Extra vakantie-uren (tot 284 uur)
  • Een vakantie-uitkering (volledig uitbetaald in mei)
  • Een fiets (en fietsverzekering, fietsaccessoires en –onderhoud) voor woon-werkverkeer
  • Een aanvulling op je woon-werk reiskostenvergoeding

Bring Your Own Device
Je eigen telefoon ook zakelijk gebruiken? Dat kan in veel gevallen bij ons en noemen we Bring Your Own Device (BYOD). Je geeft jezelf daarmee optimale flexibiliteit. En draagt bij aan de duurzaamheidsvisie van Stedin omdat je geen extra telefoon nodig hebt. Uiteraard krijg je van ons een maandelijkse vergoeding als je je eigen telefoon gebruikt.

PENSIOEN

Kom je bij ons werken, dan ga je ook deelnemen aan de ABP Pensioenregeling. ABP biedt je een middelloonregeling met maximale fiscale pensioenopbouw en uitgebreide dekkingen. We betalen 70% van de premie voor jou. Het overige deel betaal je zelf via je bruto salaris. Kijk voor meer informatie over de pensioenregeling en de premies op de website van ABP. Via Mijn ABP heb je na je indiensttreding altijd zelf actueel inzicht in je pensioen. 

Je bouwt drie soorten pensioen op: 

Ben je niet getrouwd maar woon je wel samen? Of ga je dat binnenkort doen? Dan is het belangrijk dat je zelf je partner aanmeldt bij ABP voor het nabestaandenpensioen. Als je bij je vorige werkgever(s) pensioen hebt opgebouwd, dan kun je dit meenemen naar ABP. Regel dit wel binnen 6 maanden na je indiensttreding. Dit doe je via de website van ABP met een verzoek voor waardeoverdracht. 

ANW hiaatpensioenverzekering
Kom je voor je AOW-leeftijd te overlijden dan kan dit gevolgen hebben voor de financiële situatie van jouw partner. Sluit je bij a.s.r. een ANW hiaatpensioenverzekering af, dan krijgt je partner bij jouw overlijden tot de AOW-leeftijd (maximaal 69 jaar) maandelijks een bedrag uitgekeerd. .

Meedoen aan deze verzekering is vrijwillig. De premie houden we in op je bruto salaris. Geef je binnen twee maanden na je indiensttreding op. Of binnen twee maanden na het aangaan van een nieuw partnerschap. Want alleen dan vraagt a.s.r. tot 1 mei 2021 geen gezondheidswaarborgen. In de werknemersbrochure ANW-Hiaatpensioen en op de website van a.s.r. lees je meer over de verzekering en de hoogte van de premie.

WERKTIJDEN

Onze normale werktijden zijn tussen 07.00 en 21.00 uur op maandag tot en met vrijdag. Maar het kan nodig zijn dat je op andere tijdstippen werkt. Bijvoorbeeld als je werkt in de ploegendienst of tijdens wacht- en storingsdienst. Werk je fulltime dan is dat bij ons 40 uur per week. Werk je minder dan 40 uur per week dan heb je een parttime dienstverband.

ziekte & verzuim

Ziekte
Jouw gezondheid en motivatie vinden we belangrijk. Ons verzuimbeleid richt zich daarom op het zo veel mogelijk voorkomen en beperken van verzuim. 

Ziektekostenverzekering
Neem je deel aan onze collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea? Dan ontvang je extra dekking en een aantrekkelijke korting op je premie. Deze korting geldt ook voor je familieleden. Sluit je minstens één aanvullende verzekering af? Dan ontvang je van ons een werkgeversbijdrage van € 30,- bruto per maand. Je vindt de collectieve premie  op de website van Zilveren Kruis Achmea onder de naam ‘Stedin Groep’.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Arbeidsongeschiktheid kan grote financiële gevolgen hebben. Daarom kun je je via Loyalis verzekeren tegen inkomensverlies als gevolg van arbeidsongeschiktheid. 

Je krijgt 30% korting op de premie. Bovendien betalen wij 50 – 100% van de premie voor jou. De eventueel resterende premie betaal je uit je bruto salaris. Zo ben je voor relatief weinig geld verzekerd van inkomen. Op de website van Loyalis lees je meer over de verzekering, welke verzekeringskeuzes er zijn en bereken je ook de hoogte van je premie. Of lees de folder voor meer informatie. Meld je binnen 6 maanden na je indiensttreding bij Loyalis aan. Dan gelden er geen medische voorwaarden.

Reizen

We zijn een duurzaam bedrijf. Jij draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot als je duurzaam reist. Daarom stimuleren we reizen met het OV. Kies je voor je woon-werkreis voor een OV Vrij abonnement 2e klasse? Dan mag je dit abonnement ook privé gebruiken. Dus naast je woon-werk en zakelijke OV-reizen. 

Je kunt in plaats van het OV Vrij abonnement ook kiezen voor de woon-werk reiskostenvergoeding. We vergoeden 13 cent per kilometer over een maximale reisafstand van 60 kilometer enkele reis. Met je Persoonlijk Budget kun je dit aanvullen tot 19 cent netto per kilometer. 

Onze bedrijfsauto’s en leaseauto’s zijn steeds vaker elektrisch. En ook voor ons zakelijk verkeer gebruiken we elektrische deelauto’s. Op de Stedin-locaties in Delft, Rotterdam en Utrecht is weinig mogelijkheid om te parkeren. Daarom geldt daar een parkeerbeleid. Je komt in aanmerking voor een parkeerplaats op basis van je reisafstand en het reistijdverschil tussen reizen met eigen vervoer en openbaar vervoer.