JE ARBEIDSVOORWAARDEN BEPALEN
bij ons KAN HET

CAO & ARBEIDSVOORWAARDEN

Stedin maakt deel uit van de sector Netwerkbedrijven. In deze sector geldt de cao NWb. Afhankelijk van het type contract dat je krijgt, is deze cao volledig of gedeeltelijk op jouw arbeidsovereenkomst van toepassing. Daarnaast geldt onze bedrijfscao.

In de HR Bedrijfsregeling vind je de regelingen die aanvullend op de bedrijfs-cao en cao NWb gelden. Sommige artikelen in de bedrijfsregeling zijn aanvullingen op onderwerpen die ook in de (bedrijfs)cao zijn geregeld, andere artikelen betreffen juist zaken die daar niet in zijn geregeld.

salaris

Salaristabel
Bij Stedin kun je rekenen op een goed en marktconform salaris. Hieronder vind je onze salaristabellen. De CAO salarisschalen  zijn van toepassing bij een CAO arbeidsovereenkomst. Heb je een functiecontract, dan gelden de functiecontractsalarisschalen.  

FlexBudget 
Het FlexBudget is een maandelijks geldbedrag naast je salaris en is een percentage van je bruto maandsalaris. Het percentage is afhankelijk van je salarisschaal, in de HR bedrijfsregeling vind je meer informatie over hoe het budget is opgebouwd. Je kunt je FlexBudget maandelijks laten uitbetalen of besteden aan de volgende producten:

  • Extra vakantiedagen kopen
  • Vakantiegeld ineens in mei
  • Fiets (en fietsverzekering, fietsaccessoires en –onderhoud) voor gebruik voor woon-werkverkeer
  • Aanvulling op je reiskostenbudget voor woon-werkverkeer

Bring Your Own Device
Je kunt in veel gevallen bij ons je eigen telefoon ook zakelijk gebruiken: Bring Your Own Device (BYOD). Je geeft jezelf daarmee optimale flexibiliteit. En je draagt bij aan de duurzaamheidsvisie van Stedin omdat je geen extra telefoon nodig hebt. Je krijgt een passende maandelijkse vergoeding als je je eigen telefoon gebruikt.

PENSIOEN

Werk je bij Stedin Groep dan neem je deel aan de ABP Pensioenregeling. Het ABP biedt je een middelloonregeling met maximaal fiscale pensioenopbouw en uitgebreide dekkingen. Stedin betaalt 70% van de premie voor jou, het overige gedeelte betaal je zelf via je bruto salaris. Wil je meer informatie over de pensioenregeling en de premies kijk dan op de website van het ABP. Via Mijn ABP heb je na je indiensttreding altijd zelf actueel inzicht in je pensioen.  

 

Je bouwt drie soorten pensioen op: 

Let op: wanneer je niet getrouwd bent en samenwoont (of gaat samenwonen) is het belangrijk dat je zelf je partner aanmeldt bij ABP voor het nabestaandenpensioen. 


Heb je bij je vorige werkgever pensioen opgebouwd, dan kun je dit meenemen naar ABP via een verzoek tot waardeoverdracht. 
 

ANW hiaatpensioenverzekering
Kom jij voor je AOW-leeftijd te overlijden dan kan dit gevolgen hebben voor de financiële situatie van jouw partner. Daarom kun je je verzekeren tegen het inkomensverlies. Sluit je bij a.s.r. een ANW hiaatpensioenverzekering af en kom je te overlijden, dan krijgt je partner maandelijks een bedrag uitgekeerd. Dit stopt als je partner de AOW-leeftijd (max. 69 jaar) heeft bereikt. 

Je kunt op vrijwillige basis deelnemen. De premie wordt ingehouden op je bruto salaris zodat je een bruto/netto voordeel krijgt. Als je je binnen twee maanden na indiensttreding of binnen twee maanden na het aangaan van een nieuw partnerschap opgeeft, dan vraagt a.s.r. geen gezondheidswaarborgen. De afspraken gelden tot 1 mei 2021. In de werknemersbrochure ANW-Hiaatpensioen en op de website van a.s.r. lees je meer over de verzekering en de hoogte van de premie.

WERKTIJDEN

De werktijden bij Stedin zijn zo geregeld dat we tussen 8.00 uur en 17.00 uur een goede dienstverlening voor de klanten bieden. Als medewerker werk je 40 uur per week, tenzij je andere afspraken maakt.

ziekte & verzuim

Ziekte
We hechten veel waarde aan jouw gezondheid en motivatie. Ons verzuimbeleid is er daarom op gericht om verzuim zo veel mogelijk te voorkomen en te beperken. Lukt dit niet, dan is het belangrijk te weten wat er gaat gebeuren. Ons stappenplan helpt je hierbij door kort en duidelijk aan te geven wie welke acties uitvoert.

Ziektekostenverzekering
Neem je deel aan onze collectieve zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea, dan ontvang je naast uitstekende zorg en extra dekking ok een aantrekkelijke korting op je premie. De korting geldt ook voor je familieleden. Je berekent de premie op de website van Zilveren Kruis Achmea onder de naam ‘Stedin Groep’. Sluit je naast je basisverzekering ten minste één aanvullende verzekering af dan ontvang je van ons een werkgeversbijdrage van € 30,- bruto per maand. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Arbeidsongeschiktheid kan grote financiële gevolgen hebben. Daarom bieden we je de mogelijkheid om je te verzekeren tegen inkomensverlies als gevolg van arbeidsongeschiktheid. Sluit je bij Loyalis een collectieve arbeidsongeschiktheid verzekering af , dan weet je zeker dat je bij arbeidsongeschiktheid 70% van je laatst verdiende loon blijft ontvangen. 

Je krijgt 30% korting op de premie en bovendien betalen wij een groot deel van de premie voor jou. De premie wordt bovendien ingehouden op je bruto salaris zodat je voor relatief weinig geld verzekerd bent van inkomen. Op de website van Loyalis lees je meer over de verzekering, de keuzes die je hebt en bereken je ook de hoogte van je premie. Of lees de folder voor meer informatie. 

Reizen

We zijn een duurzaam bedrijf. Als medewerker kun je een directe bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot door duurzaam te reizen. Daarom stimuleren we graag het duurzaam reizen. Reis je met het OV naar je werk, dan verstrekken wij aan jou een OV Vrij abonnement 2e klasse. Naast je woon-werk en zakelijke OV reizen kun je dit abonnement ook privé gebruiken. 

In plaats van het OV Vrij abonnement kun je ook kiezen voor de vaste reiskostenvergoeding. Wij vergoeden 13 cent per kilometer over een maximale reisafstand van 60 kilometer enkele reis. Met je FlexBudget kun je dit aanvullen tot 19 cent netto per kilometer. 

Daarnaast rijden we steeds vaker met elektrische bedrijfsauto’s en leaseauto’s. Ook maken we voor ons zakelijk verkeer gebruik van deelauto’s.

Op de Stedin locaties in Delft, Rotterdam en Utrecht zijn weinig parkeermogelijkheden. Daarom geldt daar een beperkt parkeerbeleid. Je krijgt een parkeerplaats op basis van je reisafstand en het reistijdverschil tussen eigen vervoer en openbaar vervoer.  

Deel deze pagina