In dienst bij Stedin

Samenwerken

CAO & Arbeidsvoorwaarden

Stedin maakt deel uit van de sector Netwerkbedrijven. In deze sector geldt de cao NWb. Afhankelijk van het type contract dat je krijgt, is deze cao volledig of gedeeltelijk op jouw arbeidsovereenkomst van toepassing. Daarnaast geldt onze bedrijfscao.

Salaris

Salaris

Salaristabel 

Bij Stedin kun je rekenen op een goed en marktconform salaris. Hieronder vind je onze salaristabellen. De CAO salaristabel is van toepassing als je een CAO arbeidsovereenkomst hebt. Krijg je een functiecontract dan is, afhankelijk van de afspraken in je contract, de CAO salaristabel of de salaristabel functiecontracten van toepassing. 

Flexbudgets 
Met FlexBudgets beslist je zelf over de invulling van een deel van je arbeidsvoorwaarden. Je FlexBudget is een maandelijks geldbedrag dat je ontvangt naast je salaris en dat een aantal arbeidsvoorwaarden vervangt. Het bedrag wordt berekend op basis van een percentage van je bruto maandsalaris. Je kunt kiezen uit de volgende producten:

  • Extra salaris
  • Extra verlof kopen
  • Vakantie-uitkering ineens in mei
  • Fiets (en fietsverzekering, fietsaccessoires en –onderhoud) voor gebruik voor woon-werkverkeer
  • Aanvulling op je reiskostenbudget voor woon-werkverkeer

Bring Your Own Device
Je kunt in veel gevallen bij ons je eigen telefoon gebruiken voor je zakelijke werk: Bring Your Own Device (BYOD). Je geeft jezelf daarmee optimale flexibiliteit. En je draagt bij aan de duurzaamheidsvisie van Stedin omdat je geen extra telefoon nodig hebt. Je krijgt een passende maandelijkse vergoeding als je je eigen telefoon gebruikt.

Pensioen

Pensioen

Bij Stedin zorgen we dat alles goed is geregeld, nu en in de toekomst. Pensioen bouw je op bij het pensioenfonds ABP. Ongeveer 70% van de pensioenpremie betalen wij, waarbij je het maximale pensioen opbouwt dat de fiscus toestaat. Via Mijn ABP heb je na je indiensttreding altijd zelf actueel inzicht in je pensioen.  

 

Je bouwt drie soorten pensioen op: Let op: wanneer je niet getrouwd bent en samenwoont (of gaat samenwonen) is het belangrijk dat je zelf je partner aanmeldt bij ABP voor het nabestaandenpensioen. 


Heb je bij je vorige werkgever pensioen opgebouwd, dan kun je dit meenemen naar ABP via een verzoek tot waardeoverdracht. 
 
Werktijden

Werktijden

De werktijden bij Stedin zijn zo geregeld dat we tussen 8.00 uur en 17.00 uur een goede dienstverlening voor de klanten bieden. Als medewerker werk je 40 uur per week, tenzij je andere afspraken maakt.

Verzuim

Ziekte & verzuim

Ziekte
We hechten veel waarde aan jouw gezondheid en motivatie. Ons verzuimbeleid is er daarom op gericht om verzuim zo veel mogelijk te voorkomen en te beperken. Lukt dit niet, dan is het belangrijk te weten wat er gaat gebeuren. Ons stappenplan helpt je hierbij door kort en duidelijk aan te geven wie welke acties uitvoert.

Ziektekostenverzekering
Neem je deel aan de collectieve ziektekostenverzekering dan zijn jouw voordelen:

  • 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekeringen (ook voor je gezinsleden).
  • Een maandelijkse bruto bijdrage bij je salaris van € 30 van Stedin als je tenminste 1 aanvullende verzekering afsluit.
  • Aanvullende dekking bovenop de standaard verzekering van Zilveren Kruis. Bereken je premie op www.zilverenkruis.nl.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Arbeidsongeschiktheid kan grote financiële gevolgen hebben. Je kan je daarom verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Als je een collectieve arbeidsongeschiktheid verzekering bij Loyalis afsluit, weet je zeker dat je bij arbeidsongeschiktheid 70% van je laatst verdiende loon blijft ontvangen. 

Sluit je deze verzekering af bij Loyalis dan krijg je 30% korting op de premie en bovendien betalen wij mee aan je premie. Zo ben je voor relatief weinig geld verzekerd van je inkomen. Via de website van Loyalis kun je je aanmelden en uitrekenen wat het premiebedrag wordt. Je hebt de keuze om je te verzekeren voor extra inkomen bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, bij volledige arbeidsongeschiktheid of voor beide situaties. 

Vervoer

Reizen

Bij Stedin stimuleren we graag het gebruik van openbaar vervoer. Ga je met het openbaar vervoer naar je werk? Dan kun je meedoen met onze proef met het OV Vrij abonnement. Je reist dan onbeperkt met bus, tram, trein en metro. Niet alleen voor je woon-werk verkeer, maar ook zakelijk en privé.

Regel je jouw vervoer liever zelf, dan vergoeden wij 15 cent per kilometer over een maximale reisafstand van 60 kilometer enkele reis. Met je FlexBudget kun je dit aanvullen tot 19 cent netto per kilometer. 

Op standplaats ‘Blaak8’ in Rotterdam zijn weinig parkeermogelijkheden. Daarom geldt daar een beperkt parkeerbeleid. Je krijgt een parkeerplaats op basis van je reisafstand en het reistijdverschil tussen eigen vervoer en openbaar vervoer. 

Deel deze pagina