Guus

Guus van den Bosch

Achtergrond:
Technische bestuurskunde - TU Delft
Opdracht:
Implementatie van de HoloLens & Planning in Balans
Afdeling:
Instandhouding

Wat is jouw opdracht?

Mijn opdracht is tweeledig: de ene helft van de week ben ik bezig met het project Planning in Balans. In dit project probeer ik de verdeling van het werk tussen onze storingsmonteurs in de avonduren te verbeteren en hun aansturing zo goed mogelijk te maken. De andere helft besteed ik aan het implementeren van de HoloLens, een mixed-reality bril ontwikkeld door Microsoft, die de monteurs ondersteund in hun werkzaamheden.

Voor Planning in Balans heb ik veel contact met monteurs en de storingsreceptie: Wat heb je nodig? Daarnaast zit er ook een Data-analyse aspect aan, om mijn bevindingen in cijfers en visuals te presenteren aan mijn opdrachtgevers. Hiervoor werk ik met PowerBI.

Voor de HoloLens ben ik nog meer in de weer met monteurs. Op het moment zijn Stedin monteurs een pilot voor ons aan het uitvoeren met de HoloLens, waar ik wekelijks contact mee heb. Samen met collega’s hebben we deze pilot opgezet, zorgen we dat het soepel verloopt en eventuele problemen verholpen worden en doen we de evaluatie aan het einde. Met deze evaluatie kunnen we zien of de aannames die we gemaakt hebben in de businesscase voor de HoloLens ook echt klopt. 

Waarom is de opdracht voor jou interessant?

Interessant voor mij is de combinatie tussen menselijk contact: met de monteurs maar ook met directe collega’s waarmee ik de projecten doe, en de techniek: Werken met de HoloLens, technische problemen oplossen en data-analyses. Wat mij ook aanspreekt, is dat ik met de HoloLens van begin tot einde een pilot op heb kunnen zetten en ook zelf af kan maken als projectleider. Het is mooi om aan iets te mogen werken wat je ook kan afronden. Aan het einde kan ik echt iets opleveren.
Daarnaast ben ik in de eerdere fases van beide projecten het hele Stedin-gebied door geweest, waardoor ik in hele korte tijd heel veel van het bedrijf heb gezien en heel veel mensen heb kunnen spreken, van directeur tot leerling-monteur. Dat gaat in mijn hele Stedin carrière helpen en is ook gewoon heel leuk.

Hoe draagt het traineeship van Stedin bij aan jouw ontwikkeling?

Als ik kijk naar hoe ik hier 6 maanden terug binnenkwam en hoe ik nu in de wedstrijd zit, is dat een wereld van verschil. Het feit dat ik op een dinsdag ergens tegenaan kan lopen op werk en dat ik dat op de woensdagochtend met mijn coach of manager kan bespreken is voor mij goud waard. Ik ben daardoor heel actief bezig met mijn eigen ontwikkeling en loop minder vaak vast in mijn werk.
Buiten coaching krijgen wij ook verschillende soorten trainingen, bijvoorbeeld over communicatie. Tijdens zo’n training ga je actief aan de slag met acteurs, waarmee je in een veilige omgeving scenario’s kan oefenen die je in het echt moeilijk vind of gewoon eens uit wilt proberen.
Verschillende afdelingen van Stedin geven ook workshops en lezingen aan de trainees, om ons wegwijs te maken binnen het bedrijf en om ons een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is binnen het bedrijf. 

Al deze dingen doe je vaak samen met je traineelichting. We werken vaak niet aan dezelfde projecten, maar zitten wel iedere dag bij elkaar. Samen met de hele groep en de oudere lichtingen ken je bijna heel Stedin, dus als je iets of iemand nodig hebt is er altijd wel iemand die je kan helpen. Daarnaast is het natuurlijk heel gezellig.

Waarom zou jij het traineeship aanbevelen?

Omdat het een kans biedt om rond te kijken binnen een hele mooie organisatie en elke 6 maanden nieuwe dingen te proberen en te ontdekken. Je zou normaal nooit een baan nemen waarvan je niet zeker weet of je het wel leuk vindt en of je het wel kan, maar die je eigenlijk toch wel wilt proberen. Als Toekomstmaker kan dit wel. Je kan 6 maanden iets compleet anders gaan doen dan je gewend bent en wat buiten je comfortzone ligt, voor hetzelfde geld vind je het wel geweldig en ontdek je een nieuw talent. Zo niet, dan ga je na 6 maanden weer wat anders doen, met een sloot ervaring en kennis over wat je wél wilt rijker. Ik wist (en weet) niet precies wat ik wilde doen binnen de energietransitie, maar ik wist wel dat ik heel veel wil zien en proberen om uiteindelijk tot de juiste keuze te kunnen komen. Als toekomstmaker kan dit en ik ben er van overtuigd dat ik over 2 jaar op mijn plek zit binnen Stedin.

Daarnaast is de focus 2 jaar lang gericht op jouw ontwikkeling: Wat zijn je krachten en hoe zet je deze het beste in en wat zijn je zwakkere punten en hoe pak je deze het beste aan. Dit helpt je ook verder buiten werk.
Dit alles doe je, terwijl je nuttig werk aan het doen bent voor de hele energietransitie, je gewaardeerd wordt binnen Stedin en volwaardig betaald krijgt.